Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Rent-a-Car


Opći uvjeti najma vozila

1. Uvjeti najma

a) Vozačka dozvola

Vozač mora posjedovati važeću vozačku dozvolu najmanje dvije godine.

Minimalna dob i posjedovanje važeće vozačke dozvole u Hrvatskoj je:
 • 21 godina/2 godine za grupu vozila ECMR i više
 • 25 godina/2 godine za grupe vozila ITMR, SDMR, SDAR, SVMR, FDAR, PDAR, FVMR i XFAR.

b) Najam s prijelazom državne granice (teritorijalna ograničenja)
Nije dopušteno ići u Makedoniju, Grčku, Rumunjsku, Bugarsku, Poljsku, Rusiju, sve bivše republike SSSR-a, Tursku i Albaniju.

2. Plaćanje najma vozila

Gost vrši plaćanje cijelog iznosa za najam vozila bankovnom doznakom na račun agencije ili kreditnom karticom. Kod preuzimanja vozila mora predložiti valjani vaučer koji potvrđuje podatke rezervacije.

Kao garanciju, pored vaučera gost mora priložiti podatke o kreditnoj kartici. Prihvaćaju se sljedeće kreditne kartice: Eurocard, Mastercard, Visa, Diners Club i American Express.

3. Nadoplate
 • Dječje sjedalo
  6,30 EUR/dan (PDV uključen)

 • GPS navigacija
  10 EUR/dan (PDV uključen)

 • WUG osiguranje (osiguranje kotača, podvozja i stakala)
  3 EUR/dan (PDV uključen)

 • CBC (prijelaz državne granice)
  10 EUR/dan (PDV uključen)

 • Troškovi nadopune goriva
  Vozilo se daje u najam s punim spremnikom goriva i treba se tako i vratiti. U suprotnom će se gost teretiti za 2,50 EUR po litri goriva (bez PDV-a) i 2,50 EUR po litri dizel goriva (bez PDV-a) plus troškovi nadopune spremnika u iznosu od 10 EUR (bez PDV-a). Ove naknade mogu se mijenjati bez prethodne obavijesti.

 • Dodatni vozač
  6,30 EUR/dan (PDV uključen)

 • Check in i check out
  Tijekom radnog vremena (07:00 – 20:00): 0 EUR
  Van radnog vremena: 35 EUR (PDV uključen)

4. Preuzimanje vozila

Gost preuzima vozilo u poslovnici koju je naveo prilikom rezervacije. Radno vrijeme poslovnica u zimskom i ljetnom periodu je od 07:00 – 20:00 h.

5. Osiguranje vozila

Osiguranje pokriva:
 • Osobno osiguranje u slučaju nezgode (PAI) - uključeno u cijenu najma. Opcionalno osiguranje koje pruža dodatnu zaštitu i određene pogodnosti za vozača i putnike u vozilu i odnosi se na smrt ili ozljedu u prometnoj nezgodi tijekom najma. Uvjeti koji se primjenjuju za PAI su uvjeti našeg osiguravajućeg društva.
 • Osiguranje protiv trećega (TI) - uključeno u cijenu najma. Pokriće osiguranja za unajmljena vozila uključuje odgovornost trećega. Pokriće osiguranja ograničeno je na Europu. Osoba koja unajmljuje vozilo odgovorna je za ograničeni maksimalni iznos štete za prometne nezgode koje je uzrokovala ista strana, štetu uzrokovanu parkiranjem, krađom ili bilo koju drugu štetu koju je prouzročila treća strana. Osiguranje ne pokriva upotrebu vozila za prijevoz opasne robe. Osiguranje ne vrijedi u slučaju da vozilo koristi neovlašteni vozač, ili ako vozač ne posjeduje potrebnu vozačku dozvolu.
 • Kasko osiguranje s učešćem u šteti (CDW) - uključeno u cijenu najma.
 • Osiguranje od krađe (TP) - uključeno u cijenu najma.
Osiguranje ne pokriva:

Top Cover CDW nudi otkup odgovornosti i iznosa sudjelovanja osiguranika u trošku štete. Ako se uzme Top Cover CDW, a šteta nastala na vozilu nije popraćena službenim policijskim izvješćem ili Europskim izvješćem o nezgodi, gost će se teretiti za štetu nastalu na vozilu i trošak će mu biti naplaćen u skladu s visinom štete.

 • Nemar vozača
  Bilo koja šteta nastala na vozilu zbog nemara vozača (oštećenje kvačila, šteta nastala vožnjom neasfaltiranim cestama, parkiranjem vozila na visokim nogostupima itd.) gostu će se zaračunati u PUNOM IZNOSU TROŠKOVA POPRAVKA.
 • Pogrešna vrsta goriva
  Ako je gost koristio pogrešno gorivo prilikom punjenja spremnika vozila, zaračunava se trošak u iznosu od 200 EUR + PDV (ili će se gostu zaračunati PUNI IZNOS TROŠKOVA POPRAVKA).
 • Kazne za pogrešno parkiranje i prebrzu vožnju
  Gostu se zaračunava trošak kazne za pogrešno parkiranje i prebrzu vožnju plus administrativni trošak od 15 EUR (porez uključen).
 • Stanje unutrašnjosti vozila
  Ako se vozilo vrati u neprihvatljivom stanju, a unutrašnjost vozila je neprihvatljivo prljava te je potrebno izvršiti dodatno čišćenje ili popravak (oštećenja na sjedištima uzrokovana cigaretom itd.), gostu se zaračunava MINIMALNI trošak „Dodatnog čišćenja“ u iznosu od 50 EUR + PDV.
 • Gubitak ključeva ili dokumentacije vozila
  Gubitak ključeva ili dokumentacije vozila zaračunava se 250 EUR (porez uključen).
 • SCDW osiguranje
  Ako gost plaćanjem utvrđenog dnevnog najma uzima i opcionalni SCDW gostu se isključuje udio u šteti. Vozilo se mora koristiti odgovorno, mora se propisno brinuti za njega, zaključavati, parkirati ga na sigurnom mjestu kada se ne koristi i pritom ne ostavljati u vozilu nikakve vrijedne stvari. Mora se koristiti ispravna vrsta goriva i provjeravati razina ulja i drugih tekućina motora nakon svakih 1.000 kilometara. Bez obzira je li gost uzeo ovo osiguranje, CDW i SCDW ne pokrivaju gubitak ključeva ili dokumentacije vozila, oštećeno kvačilo („sprženo“ kvačilo), oštećenje ili uništenje guma, naplatka, gubitak/oštećenje poklopca kotača, oštećenje šasije uslijed vožnje neasfaltiranim cestama, bilo koje oštećenje motora uslijed nedostatka ulja u motoru ili korištenja pogrešnog goriva, oštećenje unutrašnjosti vozila ili bilo koja druga oštećenja uzrokovana nepažnjom gosta.
U slučaju nezgode ili oštećenja vozila:

U slučaju bilo kakvog većeg oštećenja vozila kada vozilo više nije u voznom stanju ili krađe gost mora pozvati policiju i uzeti policijsko izvješće o šteti nastaloj na vozilu. U slučaju manje nezgode i kad nije došlo do povrede sudionika nezgode na obje strane, nije potreban dolazak policije. U tom slučaju mora se ispuniti Europsko izvješće o prometnoj nezgodi (obrasci se nalaze u pretincu svakog vozila).

Obrazac moraju ispuniti i potpisati svi sudionici (druga vozila) u nezgodi , te ga gost mora dostaviti skupa s pisanom izjavom vozača u kojoj je detaljno opisan točan uzrok nezgode (ova izjava može se prihvatiti jedino ako je pisana na hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku).

Ako gost vrati vozilo bez policijskog izvješća ili bez Europskog izvješća o prometnoj nezgodi i pisane izjave, teretit će ga se za puni iznos cjelokupne štete.

U slučaju smrti osiguranje pokriva 6.850,00 EUR, a u slučaju invaliditeta pokriva 13.700,00 EUR.

6. Vraćanje vozila

Ako gost preuzme vozilo u jednoj poslovnici u Hrvatskoj i vrati ga u istu poslovnicu, vraćanje je besplatno.

Ako gost preuzme vozilo u jednoj poslovnici u Hrvatskoj i u periodu od 1-3 dana ga vrati u drugu poslovnicu u Hrvatskoj, dnevna cijena uvećava se za 30%.

Ako gost preuzme vozilo u jednoj poslovnici u Hrvatskoj i u periodu od 4 ili više dana ga vrati u drugu poslovnicu u Hrvatskoj, vraćanje je besplatno.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu