Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Vize za Hrvatsku

Kako do vize za Hrvatsku?

Ruska putovnica na plaži

Građanima Ruske Federacije i Republike Ukrajine (kao i ostalim državljanima zemalja koje nisu članice EU-a) za turistički posjet ili tranzit preko Hrvatske potrebna je viza.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske, od 1. siječnja 2014., svim strancima koji su nositelji valjanih schengenskih isprava, za tranzit ili za ulazak u Hrvatsku te kratkotrajni boravak (do 90 dana) nije potrebna dodatna (hrvatska) viza.

Svi oni koji nemaju takve isprave, trebaju izvaditi vizu, a najranije kada mogu predati zahtjev je 3 mjeseca prije putovanja. Budući da se očekuje velik broj turističkih posjeta iz ovih zemalja, proces dobivanja vize maksimalno je olakšan i ubrzan.

Prosječno vrijeme čekanja je 5 radnih dana, a pristojba iznosi 35 € za stanovnike Rusije, Ukrajine, Gruzije i Kosova te za svu djecu (svih državljanstava) u dobi između 6 i 12 godina.

Stanovnicima ostalih država pristojba za vizu iznosi 60 €.

Djeca mlađa od 6 godina ne plaćaju pristojbu za vizu.

Sam proces vrlo je jednostavan – dovoljno je ispuniti zahtjev za vizu i priložiti sljedeće dokumente:

  • valjanu putnu ispravu
  • fotografiju veličine 35x45 mm
  • dokaz o valjanom putnom zdravstvenom osiguranju
  • dokaz o uplaćenoj pristojbi za vizu
  • dokumentaciju kojom se dokazuje svrha boravka, osiguran smještaj, sredstva za uzdržavanje tijekom putovanja te sredstvo putovanja i namjera povratka u matičnu zemlju

Zahtjev za vizu može se preuzeti na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova https://crovisa.mvep.hr. Na istoj stranici može se pratiti stanje predmeta nakon predavanja zahtjeva.

Zahtjev za izdavanje vize može se podnijeti u veleposlanstvima ili ovlaštenim viznim centrima.

RUSKA FEDERACIJA
Veleposlanstvo Republike Hrvatske
Korobejnikov pereulok 16/10
119034 Moskva

Vizni centri – popis gradova
UKRAJINA
Veleposlanstvo Republike Hrvatske
Ul. Artema 51/50
01901 Kijev

Vizni centri – popis gradova

Iz ponude smještaja

Povrat troškova vize

Putovnica i viza

Gosti koji turistički posjećuju Hrvatsku, a za to putovanje im je potrebna viza, uz pomoć agencije Adriatic.hr mogu refundirati iznos novca koji su potrošili na izradu vize.

Dovoljno je rezervirati smještaj za sezonu 2024. iz ponude Adriatic.hr-a u iznosu od najmanje 500 €! O detaljima ove pogodnosti možete pročitati u pravilima korištenja.


Pročitajte detaljnije o ovoj pogodnosti za Adriatic.hr goste.

Povrat troškova vize

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu