Istra obilježava šparoge kao gastronomsku deliciju čak dvjema manifestacijama: Danima šparuga u Buzetu i već 12. festivalom šparuga u Lovranu na kojima možete kušati tradicionalna jela sa šparogama, ali i ukusne eksperimente moderne kuhinje.
Nemojte odolijevati jelima sa svježim šparogama koja će vas mamiti u Buzetu, niti se odupirati mirisima u Lovranu – ukusne istarske delicije pripremat će vam najbolji poznavatelji šparoga, lokalni ugostitelji. Istru ćete najbolje upoznati kušajući autohtona domaća jela i istarska vina zato požurite u Lovran gdje šparoge "caruju" do 29. travnja. Ako slučajno propustite 12. festival šparuga, Buzet će vas ugostiti na Danima šparuga do 15. svibnja. Mala gastro-turneja po Istri, uz šparoge, tartufe, istarski pršut, maslinovo ulje i vina, oduševit će vaše nepce.
Tamo morate kušati "fritaju od šparuga", tradicionalno istarsko pučko jelo koje zadovoljava sve kriterije suvremene kuhinje. Specifičan gorkasti okus šparoga brižljivo je zaokružen soli i paprom, a meke izdanke ove samonikle biljke Istrani obogaćuju komadićima pancete, istarskim pršutom, mladim lukom, gljivama i mladim češnjakom kako biste mogli uživati u punoći i posebnosti okusa ove prozaične namirnice.
Preuzmite vodič
na engleskom jeziku
Posljednje objavljeno iz kategorije
-
Najbolji sir u Hrvatskoj 21.1.2019.
-
Najbolja hrvatska vina koja morate probati 19.5.2017.