Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Mediteranska prehrana dio UNESCO-a!

Print Objavljeno: 19.2.2014.
Mediteranska prehrana dio UNESCO-a!

Riba, svježe voće i povrće, sve pripremljeno na jednostavan način i začinjeno s malo češnjaka peršina i kapljicom maslinovog ulja. Ovaj jelovnik odmah priziva osunčane mediteranske krajeve u kojima se konzumira lagana hrana koja je iznimno blagotvorna za zdravlje. A ni okusnim pupoljcima nije mrska.

Već je dugi niz godina poznata činjenica kako je mediteranska kuhinja izvrsna pomoć kod različitih zdravstvenih tegoba, a maslinovo ulje našlo je svoj put do domaćinstava i vrhunskih restorana diljem svijeta.

Osim kod zdravstvenih organizacija i gurmanskih specijalista, mediteranska prehrana pohvale je našla i kod UNESCO-a. Naime, u prosincu ova je organizacija uvrstila mediteransku prehranu na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne baštine.

Zato, kada posjetite hrvatski Jadran, možete biti sigurni da ćete na stolovima pronaći hranu koja je svojom kvalitetom i vrijednošću zaslužila prestižnu nagradu, a okusom osvojila nepca diljem svijeta.

Sigurni smo da mnogi od vas već poznaju tradicionalna jela priobalnog dijela Hrvatske, ali kao podsjetnik donosimo vam 5 delikatesa Jadrana: Okusi Jadrana – tradicionalna jela Dalmacije

Preuzmite vodič
na engleskom jeziku

Najpoznatije jadranske gastronomske delicije

E-mail adrese koje unesete nigdje se ne spremaju. Koriste se samo jednom za upotrebu slanja e-booka, osim u slučaju da pristanete primati obavijesti od Adriatic.hr-a.

  •  



Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu