Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Najbolje od Hrvatske za 0 kuna!

Print Objavljeno: 8.5.2013.

Putovanje, smještaj, restorani i kafići, suveniri, pokoja slastica na plaži – sve to može prilično iscrpiti budžet koji ste izdvojili za ljetovanje. Zato vam predstavljamo neke od najzanimljvijih atrakcija u Hrvatskoj koje su sasvim besplatne.


Fešte, fjere, pučke veselice


U različitim dijelovima Hrvatske različito ih nazivaju, ali zajednički nazivnik im je: dobra zabava! Svako mjesto priprema proslave na dan svog sveca zaštitnika. Organiziraju se vesele zabave s glazbom uživo, štandovima s hranom i pićem, brojnim suvenirima i slično. Duž Jadranske obale naići ćete na pregršt ovakvih događanja, pogotovo u ljetnom razdoblju. Jedna od najpoznatijih je Rapska fjera koja traje čak 3 dana (25. - 27. 7.), na kojoj ćete moći posjetiti sajam starih zanata i gledati srednjovjekovni viteški turnir.


Dioklecijanova palača, Split


Ljetnikovac koji je početkom 4. st. izgradio rimski car Dioklecijan i danas svjedoči o 1700 godina dugoj povijesti Splita. Najzanimljiviji detalj svima koji prvi put kroče u palaču je što ona nije utvrda za koju se naplaćuje ulaz, već je jezgra danas velikog grada u kojoj ljudi žive, u kojoj se nalaze brojni kafići, restorani i trgovine. Unutar UNESCO-om zaštićene palače ljeti možete susresti rimske vojnike i fotografirati se s njima te svakog punog sata odgledati smjenu straže. Krajem kolovoza rimska prošlost grada dolazi do punog izražaja na Danima Dioklecijana.


Pozdrav Suncu i Morske orgulje, Zadar


Dvije moderne instalacije postale su prepoznatljivi simbol Zadra. Dovoljno je da prošetate rivom i čut ćete zvukove Morskih orgulja koje zapljuskivanje valova o složenu konstrukciju cijevi pretvaraju u melodiju sličnu onoj odsviranoj na orguljama. Pozdrav Suncu je instalacija napravljena od staklenih ploča koje mijenjaju boje. Svjetlosni efekti posebno su čarobni kada padne noć. Da biste uživali u prazniku za oči i uši ne morate izdvojiti ni kunu, samo trebate prošetati rivom u Zadru.


Grisia, Rovinj


Zavojita uličica – Grisia – koja se penje prema vrhu poluotočića na kojem se smjestilo središte Rovinja svojevrsna je galerija na otvorenom. Domaći i strani umjetnici izlažu svoje slike, skulpture, ručno izrađeni nakit po zidovima i podovima Grisije. Opuštena šetnja "galerijom" uvući će vas u atmosferu pravog mediteranskog grada koji "živi na ulici". Šetnja će svakako biti besplatna, ali ne garantiramo da nećete potrošiti pokoju kunu na umjetničko djelo koje vam zapne za oko.


Zlatni rat, otok Brač


Zlatni rat jedna je od najprepoznatljivijih plaža na Jadranskoj obali. Fotografije njezine panorame, kako se kao jezičac dužinom cijelog kilometra pruža u more, obišle su cijeli svijet. Ova plaža od sitnoga šljunka uvijek je drugačija jer morske struje pomiču njezin vrh lijevo-desno, a osim što je omiljena obiteljima s djecom, vole je i windsurferi jer na njezinom vrhu pušu pogodni vjetrovi.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu