Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Hrvatski gradovi | Rovinj ili Split

Print Objavljeno: 27.5.2016.
Hrvatski gradovi | Rovinj ili Split


Nije lako odabrati koju destinaciju u Hrvatskoj posjetiti. Mnogima je teško odlučiti da li provesti odmor u Istri ili Dalmaciji. Ako ste vi jedan od neodlučnih, ne brinite jer smo za vas usporedili dva bisera ovih regija: romantični grad Rovinj u Istri i povijesni grad Split u Dalmaciji.


Položaj

Oba grada zrače ljepotom i osobitim šarmom koji je vidljiv u malim gradskim ulicama, zanimljivim povijesnim zgradama, kućama prepoznatljivih crvenih krovova i umjetničkim galerijama.
Ukoliko odete u Rovinj, veličanstvena Istra vam je nadohvat ruke pa možete stražiti i ostale gradove, poput Pule, Motovuna i Opatije, ali i jedinstvenu unutrašnjost ovog najvećeg hrvatskog poluotoka. S druge pak strane, grad Split je izrazito blizu Trogiru i Zadru, ali i Dubrovniku. Osim gradovima, prometno je povezan i s Nacionalnim parkom Krka i Plitvičkim jezerima koji su nezaobilazne prirodne atrakcije u Hrvatskoj.


Plaže

Hrvatske plaže su atraktivne duž cijele jadranske obale. Rovinjske plaže su često šljunčane i idealne za djecu, s čistim prilazom i bistrim morem te prirodnim šumskim hladom. Rezervirajte apartman u Rovinju i s prekrasne šljunčane plaže Porton Biondi uživajte u pogledu na sam grad i zvonik Crkve Sv.i Eufemije.
U Splitu također možete pronaći prekasne šljunčane plaže koje okružuju brdo Marjan, a u blizini je i najpopularnija gradska pješčana plaža Bačvice na kojoj svakako zaigrajte najpopularniji splitski sport – picigin. Smještaj u apartmanima s pogledom na more u Splitu samo je dio naše ponude.


Atmosfera

Split je drugi grad po veličini u Hrvatskoj i najveći grad na obali. Smatra se središtem Dalmacije i odlično je povezan s otocima i drugim gradovima. Upravo zbog toga je bogatiji sadržajima i mogućnostima za zabavu pa ukoliko tražite prekrasan povijesni grad koji nudi i mnoštvo zabavnih sadržaja – izaberite Split.
S druge strane, ukoliko tražite romantičan i slikovit gradić koji će vas očarati bajkovitim okruženjem i intimnom atmosferom – izaberite Rovinj. Naime, Rovinj je optimalne veličine za sve one koji žele nešto mirniji godišnji odmor, ali u gradu bogate kulturne povijesti.


Povijest i znamenitosti

Dioklecijanova palača povijesno je srce grada Splita, dok je u Rovinju odraz povijesti i kulture vidljiv u katedrali Sv. Eufamije. Palača u Splitu stara je 17 stoljeća pa u sebi krije burnu povijest grada, od samog nastanka do danas – još uvijek je to spomenik u kojemu ljudi žive, a spada u UNESCO-om zaštićene svjetske spomenike.
Rovinj je također imao burnu povijest. Prije nego je postao dio Rimskog Carstva, bio je ilirsko naselje plemena Histra tako da i njegove gradske ulice svjedoče o bogatoj povijeti kraja.





Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu