Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Hrvatska na Olimpijskim igrama - London 2012.

Print Objavljeno: 9.8.2012.
Hrvatska na Olimpijskim igrama - London 2012.

U jeku ljetnih vrućina središnja tema svih svjetskih medija jedan je europski otok. No, svjetla pozornice nisu okrenuta njegovim plažama i odmaralištima, već sportskim terenima. Riječ je, naravno, o Velikoj Britaniji i top-temi Olimpijskim igrama u Londonu.

Mediji su preplavljeni informacijama. Iznose se statistike, predviđanja, potencijalni svjetski rekordi, broje se potrošene i zarađene funte,... Sve je to dio kulise Olimpijskih igara, no London 2012. ipak je najviše posvećen plemenitoj krilatici "brže, više, jače".

Uz časno geslo "važno je sudjelovati", mnogi hrvatski olimpijci ipak se nadaju da će ostvariti "najbrže, najviše ili najjače" rezultate. Mediji i sportski stručnjaci spominju nekoliko pojedinaca i ekipa koji bi se lako mogli popeti na pobjednički tron, a mi vam ih predstavljamo 5 (iako se nadamo da će nas još netko ugodno iznenaditi):

1. Muška rukometna reprezentacija
U svojim vitrinama čuvaju već 2 olimpijska zlata, a gotovo svake godine sa Svjetskog ili Europskog prvenstva vraćaju se s medaljama. Ne sumnjamo da će i u Londonu biti favoriti, što pokazuju i u već odigranim utakmicama.

2. Sandra Perković – bacačica diska
Osvajačica prvog hrvatskog ženskog zlata na Olimpijskim igrama. Opravdala je očekivanja i s lakoćom u subotu osvojila najsjajnije odličje u disciplini bacanja diska za žene.

3. Veslači – četverac na pariće
David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković u petak su otvorili lov na medalje osvojivši prvo odličje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama 2012. Momci koji sačinjavaju veslački četverac i prije utrke slovili su za favorite, a kući se vraćaju sa srebrom.

4. Ana i Lucija Zaninović – taekwondoašice
Svjetska i europska prvakinja žive pod istim krovom, imaju i isti datum rođenja te nevjerojatno nalikuju? Sestre blizanke, Ana i Lucija, pretendentice su na najsjajnija odličja u taekwondou. Do sada su na svjetskim i europskim natjecanjima postizale najbolje rezultate i u izvrsnoj su formi za nastavak pobjedničkog niza.

5. Muška vaterpolska reprezentacija
Vaterpolska reprezentacija Hrvatske na velikim natjecanjima uvijek je opasan igrač i potencijalni osvajač medalja. No, na Olimpijskim igrama još od 1996. nisu se popeli na pobjednički tron. Zato u Londonu očekujemo juriš u bazenu!




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu