Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Festival Istra Inspirit – postanite dio bajkovite Istre

Print Objavljeno: 30.7.2012.
Festival Istra Inspirit  – postanite dio bajkovite Istre

Istra Inspirit povest će vas na četveromjesečno putovanje Istrom, najvećim hrvatskim poluotokom. Imajte na umu - to nije obično putovanje - to je pustolovno putovanje kroz vrijeme!

Ovaj festival provest će vas kroz vremensko razdoblje od skoro 3000 godina - od 1000 godine pr.Kr. do 1921. godine obuhvaćajući 9 povijesnih događaja i legendi, od doba divova i dolaska Rimljana do vremena srednjega vijeka, Mletačke Republike i razdoblja Austro-Ugarske Monarhije, vodeći vas do istarskih kaštela, rimskih vila, starogradskih jezgri i muzeja - od obalne Plave Istre sve do unutrašnjosti i Zelene Istre.

Na Istri Inspiritu nećete biti samo promatrač, već i aktivni sudionik izvedbi. Večerajte s antičkim ribarima u Rovinju, upoznajte divovskog Velog Jožu u Puli, vješticu Mare u Poreču, istarske Romea i Juliju u Savudriji te posjetite Rudarsku Republiku u Labinu i budite spremni na preobrazbu odličnog ljetnog odmora u magičnu pustolovinu.

Svaki povijesni događaj, onaj stvarni i onaj imaginarni, bit će prikazan tri puta, tako da ne možete propustiti neku od čak 27 izvedbi. Karte se mogu rezervirati online i ovisno o izvedbi, koštaju između 13 i 26 eura.

Istarska povijest, mitovi i legende oživjet će izvođači na autentičnim lokacijama s izvrsnom scenografijom, a doživljaj istarske prošlosti upotpunit će posebno pripremljene jela. Rimska gozba, ribarski meni, romantični doručak, rudarska marenda, renesansna gozba i večera Julesa Vernea mamit će vas mirisima i okusima Istre.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu