Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Uskrs u Hrvatskoj | 5 razloga za godišnji odmor

Print Objavljeno: 11.3.2016.

Uskrs nam često nagovještava da je stiglo proljeće i da stižu sunčani dani. Pogledajte našu listu lokacija koje preporučamo za vaš godišnji odmor u Hrvatskoj gdje ćete se zaista zabaviti.

Uskrs je kršćanski blagdan koji se i u Hrvatskoj slavi i za taj dan organiziraju se razna zanimljiva događanja na koja valja doći. Ove godine blagdan Uskrsa smjestio se na kalendar dana 27. ožujka, 2016.




1. Crikvenica


Rezervirajte povoljan smještaj i provedite vikend za Uskrs u Crikvenici. Prošetajte centrom grada u subotu i posjetite gastro promociju gdje možete kušati razne delicije, a kao hit dana izlagat će se najukusnija uskršnja pogača, poznata i kao kruh, pinca ili sirnica. Smatra se da je sirnica simbol života i obitelji. Ljepota Crikvenice neće vas ostaviti ravnodušnima.

2. Hvar


Otok Hvar, osim što je poznat po svojoj prirodnoj ljepoti, već 500 godina za Uskrs organizira u gradu Hvaru procesiju imena "Za Križem" na Velike dane, koja je pod UNESCO-vom zaštitom kao nematerijalna kulturna baština svijeta. Procesija počinje u 22 h, duga je nekih 25 km i traje cijelu noć. Preporučamo vam idealan smještaj u apartmanima na otoku Hvaru gdje možete odmoriti nakon iscrpne procesije i duhovne obnove.

3. Poreč


Na glavnom gradskom trgu u Poreču svake godine za vikend Uskrsa smjesti se "Sajam tradicionalnih istarskih proizvoda", koji mami sve posjetitelje slatkim mirisima i okusima. Svaki dan sva događanja popraćena su ugodnom glazbom, a na sam dan Uskrsa organiziran je domjenak za građane - "Fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu Malvazije". Rezervirajte smještaj u apartmanima u Poreču iz naše bogate ponude i doživite prve dane proljeća u obilju slasnih delicija.

4. Vodice


Grad Vodice za blagdan Uskrsa nudi religiozne ceremonije, ali i zabavne aktivnosti. Na sami dan Uskrsa oko 12 h prošetajte do Rudina i postanite prvak u "tucanju jaja" – tradicionalnoj aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj. Dođite sa šarolikim pisanicama i zabavite se na turniru, a potom odmorite u povoljnim apartmanima u Vodicama. Na Uskrsni ponedjeljak kušajte organizirani uskršnji doručak uz prigodni program.

5. Rovinj


Prekrasni Rovinj za tjedan Uskrsa nudi zabavne sadržaje, stoga preporučujemo povoljan smještaj u apartmanima kako biste sudjelovali u cjelokupnom programu. Povodom Uskrsa u gradskom središtu organiziran je sajam gdje možete kušati najukusnije delicije i općenito uživati u ljepoti ovog umjetničkog grada. Osim toga, u Istri možete istraživati "Vinske ceste" i kušati neka od najnagrađivanijih istarskih vina.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu