Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Top 5 destinacija u Hrvatskoj za ljeto 2017.

Print Objavljeno: 2.6.2017.


Ljeto se opasno približava, a vi još ne znate gdje provesti svoj dobro zasluženi godišnji odmor? Hrvatska, a pogotovo njena razvedena obala, je gotovo nepresušan izvor inspiracije. Da vam pomognemo u sužavanju vašeg izbora, za vas smo odabrali 5 destinacija u Hrvatskoj koje možete posjetiti ovo ljeto. Od Opatije u Kvarneru do Hvara u Srednjoj Dalmaciji, vjerujemo da ćete pronaći svoju idealnu destinaciju za ljetovanje.

1. Opatija


Ljeto 2017. iskoristite za posjet jednom od najstarijih turističkih središta u Hrvatskoj, Opatiji, koja gotovo dva stoljeća oduševljava svoje posjetitelje. Austrougarski šarm, 12 kilometara duga šetnica Lungomare koja se proteže kroz naselja Volosko, Ičiće, Iku i Lovran, bujni zeleni parkovi okruženi bistrim morem i domaća morska hrana u obližnjim restoranima samo su neki od razloga zbog kojih se gosti na prvi pogled zaljube u ovaj gradić. Opatija je idealna za sve vas koji žele uživati u mirnom odmoru.

Želite li uživati u opatijskom zalasku sunca sa svog balkona, pogledajte našu ponudu apartmana i soba s pogledom na more u Opatiji, a ako vodite sa sobom kućne ljubimce rezervirajte smještaj u kojem su kućni ljubimci dobrodošli.

Savjet
I Opatija i obližnji Lovran imaju plaže za pse. Između Ičića i Opatije se nalazi šljunčana plaža na Punta Kolovi, dok se plaža za pse u Lovranu nalazi ispod Ville Frappart.

2. Otok Krk


Najveći hrvatski otok je smješten na Kvarneru. Od antike poznat i kao "zlatni otok" zbog svoje ljepote, Krk je popularna turistička destinacija za strane i domaće goste. Nije ni čudo, s obzirom na to da na Krku nikad ne manjka sadržaja. Upravo je Krk kolijevka hrvatske kulture. Bašćanska ploča, najstariji hrvatski spomenik pisan na glagoljici, nastala je na Krku, dok impozantni dvorac stare plemićke obitelji Frankopan u gradu Krku svjedoči o bogatoj povijesti ovog otoka.

Krčke pješčane, šljunčane i kamenite plaže krasi čak 15 Plavih zastava i mnoge su od njih pogodne za kućne ljubimce ili obitelji s djecom, a neke su i nudističke. Na većini plaža ima mnogo popratnog sadržaja kao što su restorani, kafići i različiti sadržaji za djecu.
Ako odaberete otok Krk za svoje ljetovanje, rezervirajte povoljni apartman ili sobu iz naše ponude privatnog smještaja.

Savjet
Dolazak na otok Krk automobilom znatno je olakšan mostom koji ga veže s kopnom. Karta za most (osobni automobili) dođe 35 kuna (oko 4 eura).


3. Zadar


Slavna je izjava još slavnijeg redatelja Alfreda Hitchcocka da grad Zadar ima najljepši zalaz sunca u svijetu. Tvorci instalacije Pozdrav Suncu su vjerojatno imali na umu njegovu izjavu kad su stvarali ovu jedinstvenu konstrukciju. Osim Pozdrava Suncu, Zadar je poznat i po Morskim orguljama čiju glazbu stvaraju nadolazeći valovi. Smješteni su jedno uz drugo što šetnju Rivom čini pravim užitkom i za oko i za uho.

Zadar će oduševiti goste mješavinom antičke i renesansne arhitekture, bogatom kulturnom ponudom i uzbudljivim noćnim životom u samom centru grada. Možda je upravo zbog toga 2016. godine bio proglašen Najboljom europskom destinacijom, a što je razlog više da ga posjetite i ovo ljeto.
Odaberite jedan od apartmana ili soba iz naše ponude privatnog smještaja u Zadru i osigurajte si nezaboravno ljeto.

Savjet
Pozdrav Suncu je svjetlosna instalacija jasno vidljiva tek kad Sunce potpuno zađe. Preporučujemo da je posjetite noću (oko 22 sata). Noći znaju biti svježe stoga ponesite majicu ili džemperić dugih rukava.


4. Šibenik


Smješten između Zadra i Splita te Nacionalnih parkova Kornati i Krka, Šibenik i okolica svake godine obogaćuju svoju turističku ponudu raznolikim sadržajima. Rezervirajte apartman ili sobu i dođite ovo ljeto - divite se pogledu na grad i obližnje zelene otoke s jedne od četiri šibenske tvrđave; prošetajte centrom grada i brojite isklesane glave na zidovima šibenske katedrale; osvježite se na gradskoj plaži Banj koja nudi i sadržaje za obitelji s djecom.

Ako ste raspoloženi za nešto drukčije, otplovite na 1,5 kilometara dug otočić Obonjan nedaleko od Šibenika gdje možete raditi yogu, kupati se, slušati razne izvođače iz Hrvatske i svijeta ili se naprosto zavaliti u ležaljku i ispijati koktele na jednoj od obonjanskih skrivenih plaža.

Savjet
Samo 8 kilometara od Šibenika, u Dubravi se nalazi Sokolarski centar, jedini takav u Hrvatskoj. Gledajte se oči u oči s nekom od mnogobrojnih ptica grabljivica za koje se djelatnici brinu dok ih ne puste na slobodu. Sokolarski centar će biti zanimljiv i djeci koja također imaju priliku saznati mnogo zanimljivosti o sokolima i ostalim grabljivicama.



5. Stari Grad (otok Hvar)


Titula najbolje europske destinacije turističkog portala Best european destination 2016. godine je pripala gradu Zadru, dok je ove godine u uži izbor od 15 destinacija ušao Stari Grad na otoku Hvaru. Za razliku od grada Hvara koji je postao neizbježno odredište partijanera i svjetskih zvijezda kao što su Bill Gates ili Beyonce, ovaj 2400 godina star gradić nije toliko zasićen masovnim turizmom. Zbog svojih zanimljivih znamenitosti i UN-ovog statusa svjetske baštine (povijesna jezgra i Starogradsko polje) i usporenog životnog ritma, Stari Grad svakako trebaju posjetiti svi koji na svojem ljetnom odmoru žele napuniti baterije.
Rezervirajte apartman ili sobu u Starom Gradu iz naše ponude privatnog smještaja .

Savjet
Posjetite ljetnikovac, a kasnije tvrđavu renesansnog hvarskog plemića i pisca Petra Hektorovića kojeg je pisac zamislio kao svijet za sebe u kojem zajedno žive ljudi, životinje i bilje.
Još je funkcionalan ribnjak u kojem plivaju cipli kao i golubinjak u kuli iznad ribnjaka. Možete razgledati i unutrašnjost ljetnikovca te okusiti renesansnu prošlost Starog Grada.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu