Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Top 10 destinacija

Print Objavljeno: 18.1.2011.

Koja će od 10 atrakcija Jadrana biti upisana u Vaš planer za ljeto 2011. na najljepšem dijelu Mediterana:

Makarska


U podnožju planine Biokovo, zaštićenog Parka prirode, obalom se razliježu neke od najljepših plaža Jadranske obale. Makarska i mirna turistička mjesta oko nje na svome bijelom šljunku i pijesku godinama pružaju ljetni dom posjetiteljima iz svih kutaka Europe. Izleti na planinu i okolne otoke te skriveni ostaci duge prošlosti rivijere začinit će odmor posjetitelja i u 2011.

Omiš


Nakon rafting pustolovine u zapanjujućem kanjonu rijeke Cetine spustite se još južnije, do njezinog ušća gdje se smjestio Omiš. Na visokim liticama koje okružuju grad najprestižnijeg klapskog festivala u Hrvatskoj još uvijek stoje dvije povijesne tvrđave s kojih su omiški gusari nadgledali cijeli morski prolaz kojim su u 12. i 13. st. suvereno vladali.

Pag


Na prvi pogled ukazat će se "kamena pustinja", a već na drugi, otok će vas iznenaditi nebrojenim oazama: okusima autohtonih gastronomskih specijaliteta, antičkim potopljenim gradom i ufološkim nalazištem, zabavom koja nikad ne zamire na "hrvatskoj Ibizi" te samotnim mirnim uvalama.

Hvar


Najsunčaniji otok Jadrana omiljeno je mjesto svjetskih jetsettera na ovom dijelu svijeta. No, nepregledna mirisna polja lavande, avanturistima privlačna strma južna obala, vrijedno kulturno naslijeđe koje predvodi najstarije europsko kazalište, dostupni su i onima manje jetsetterskog "džepa".

Korčula


Otok na kojem je prema legendi rođen Marko Polo, najveći svjetski putnik, privući će i danas putnike od svuda. Oduševit će ih pješčane plaže u Lumbardi, naći će odgovor na pitanje zašto je otoku pridodan epitet melania (crna) dok je bio grčka kolonija Corcyra te uživati u uprizorenju srednjovjekovnih viteških plesova.

Rab


Srednjovjekovno viteško nadmetanje sa samostrijelom događaj je koji će vas u ljeto 2011. za trenutak vratiti u 1394. kada je prvi put i održano. Čak 22 pješčane plaže pored Lopara prava su oaza na pretežno šljunčanoj obali Jadrana.

Pelješac


Autohtona vina poluotoka Pelješca dati će poseban okus vašem putovanju u Južnu Dalmaciju, a poželite li ga još začiniti, imate prigodu pridružiti se beračima soli u Stonu, povijesnom gradiću kojeg okružuju 5,5 km duge zidine, najduži fortifikacijski sustav u Europi nastao ručnim klesanjem kamena.

Crikvenica


Crikvenica i njezina naselja Dramalj, Jadranovo i Selce u ljetnoj sezoni vrve turistima. Posjetitelji željni odmora hrle k rivijeri s 8 km pješčanih i šljunčanih plaža. No, ova mjesta popularna su i kao vikend-odredišta za goste iz Srednje Europe budući da je njihov geografski položaj idealan za bijeg iz svakodnevice na obalu Jadrana.

Brač


Vrh Vidove gore, Pustinja Blaca i Zlatni rat nezaobilazne su točke na mapi atrakcija Brača. Moći ćete iskusiti vizualnu senzaciju panorame cijelog srednjodalmatinskog arhipelaga s najvišeg vrha svih Jadranskih otoka, kulturni posjet 16-stoljetnom samostanu svećenika pustinjaka i sunčanje na finom šljunku "plaže s razglednica".

Čiovo


Otok mostom spojen s Trogirom niže mirna mjesta za odmor uz more. Za kulturnu ponudu i zabavu pobrinut će se blizina Trogira s jezgrom zaštićenom UNESCO-om i 2 km duga čiovska Copacabana poznata po svojim restoranima i noćnim klubovima koji će kupače iz mora u rano predvečerje preseliti na terasu uz osvježavajuće piće koje se može pretvoriti u sjajan provod.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu