Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Proljeće na Jadranu 2022 | 7 najboljih smještaja uz plažu

Print Objavljeno: 16.4.2019.

Vrijeme Uskrsa uvijek se uzima kao neslužbeni početak turističke sezone. Zbog toga su uskršnji praznici, poput Međunarodnog praznika Rada, što je odlična prilika za odlazak na odmor, pogotovo jer smo već u sredini proljeća koje nagovještava još sunčanije vrijeme i više temperature. Više slobodnih dana nudi veće mogućnosti za odlazak na godišnji odmor i provođenje kvalitetnog vremena s obitelji ili prijateljima. Prednost za one koji žele iskoristiti proljetne praznike za odmor na Jadranu su i manje gužve. Manje je ljudi nego u sredini ljetne sezone, što znači da ćete moći posjetiti željene znamenitosti ili otvoriti sezonu kupanja bez da morate razmišljati o tome hoćete li pronaći slobodno mjesto. A kako biste osim u aktivnostima uživali i u udobnosti i potrebnom miru, sastavili smo listu od 8 apartmana koji se nalaze u blizini mora.


Mali Iž

Kuća uz more u centru Malog Iža

Maleni otok koji u nazivu ima samo dva slova smjestio se između Dugog otoka i Ugljana i nalazi se u blizini Zadra. Otok koji je savršen za proljetni odmor iz više razloga. Iž je mjesto koje krije predivan pejzaž u kombinaciji s plavim morem. Njegove ljepote otkrili su tek malobrojni turisti jer su najčešći posjetitelji oni koji traže osamu i mir. Savršen ugođaj za provesti proljetne praznike s obitelji. Posebno će vas zaintrigirati jedinstven izgled naselja na otoku, u što ćete se najbolje uvjeriti ako odsjednete u apartmanu u kući koji se nalazi uz more. U mjestu Mali Iž prevladavaju uglavnom ribarski motivi što vas ne treba čuditi jer se stanovništvo kroz povijest uglavnom bavilo ribarstvom. Jednosoban apartman pogodan je za 3 osobe, a interijer uspješno kombinira moderne trendove s tradicionalnim izgledom ribarskih kuća. Kuća se nalazi uz glavnu šetnicu tako da ćete imati trgovinu i ostali sadržaj na raspolaganju dok ćete za važnije stvari, kao npr. ljekarnu, morati otići do Zadra do kojeg vam treba 24 km. Gosti mogu uživati u pogledu na more s vlastite terase, a za potpuni užitak i opuštanje tu je i privatni roštilj koji se nalazi u dvorištu kuće. U smještajnu jedinicu je dozvoljeno dovesti kućnog ljubimca uz nadoplatu.

Košljun - Pag

Pogled s balkona apartmana u Košljunu

Ovog proljeća potreban vam je potpuni mir kako biste za godišnji odmor proveli lijepe trenutke s najbližima? Mjesto Košljun na otoku Pagu mogla bi biti prava destinacija za vas. Ovo turističko naselje udaljeno je svega 10 minuta od mjesta Pag a povezuje ih uređena cesta. Prednost ovog turističkog mjesta je ta što se većina kuća nalazi u blizini mora tako da ne treba dugo putovati do plaže. Većina malih plaža smještena je uz samu glavnu šetnicu, a uz šljunak često ćete naići na betonske površine. Jedna od kuća koju preferiraju gosti koji posjećuju Košljun smještena je uz jednu takvu plažu. Osim plaže u blizini kuće postoji tek jedna trgovina, a budući da je Košljun relativno mirno naselje za ostale važnije stvari bit će potrebno otići do grada Paga. Apartmani u kući imaju lijepo uređene balkone s kojih se puža nevjerojatan pogled na more. Dvosobne prostorije mogu primiti do 4 osobe, a osim u apartmanu, družiti se možete i u dvorištu uz mogućnost korištenja roštilja.

Žuronja - Pelješac

Terasa za druženje u apartmanu unutar kuće u mjestu Žuronja

Poluotok Pelješac je godinama prava destinacija za sve turiste željne mirnog i kvalitetnog odmora. Za proljetne praznike u 2020. godini preporučujemo vam odmor u kući u mjestu Žuronja, smještenoj u maloj uvali na plaži. Da se radi o pravom malom raju na plaži potvrđuju i iskustva mnogih gostiju: „Ovo je veoma miran i prije svega udoban smještaj. Vlasnici su jako ljubazni. Apartmani su uredni i čisti a posebno drago nam je što se iz jedne sobe pruža lijepi pogled na more“. Moderno uređeni apartman osim lijepog pogleda na more ima dvije sobe s adekvatnim ležajem. U apartmanu je moguće smjestiti do 6 gostiju, a pogodan je jer možete povesti i svog kućnog ljubimca.


Arbanija - Čiovo




Pogled na plažu s terase

Otok koji je s Trogirom spojen pokretnim mostom. Mediteranska klima i vegetacija, pogled na lijepi arhipelag s otočićima te plaže u skrivenim zaljevima samo su neke od prednosti koje garantiraju poseban proljetni odmor. Mjesto koje će vam najbolje poslužiti kao polazna točka za istraživanje Čiova i iz kojeg lako možete doći do Trogira je Arbanija, koja se nalazi na sjevernoj strani otoka. Ako vam je za proljetni odmor potreban mir, ali i udobnost pronaći ćete ih u jednom od ovih apartmana koji se nalaze na samoj plaži. Kuća se sastoji od 3 apartmana koji mogu primiti do 5 osoba što je idealno za obitelji ili grupe s više članova. Udobnost i moderan dizajn interijera apartmana odgovorit će na sve potrebe gostiju koji traže nešto više. Iako se nalazi na samoj plaži družiti se možete i u lijepom dvorištu koje ima i privatni roštilj. U blizini kuće nalaze se trgovina, restoran, bankomat, a za sve ostalo trebat ćete svratiti do Trogira koji je udaljen oko 5 km.

Suhi Potok - Omiš

Pogled s balkona apartmana u Suhom Potoku

Omiška rivijera prepuna je malih turističkih naselja koji nude velike mogućnosti za ugodan odmor. Jedno od takvih je Suhi Potok koji se prostire duž obale duge 1 km i Jadranske magistrale. Upravo zbog povoljnog položaja između Splita i Omiša, Suhi Potok može biti odlična početna točka za dnevne izlete. U blizini pješčane plaže okružene borovim stablima nalaze se brojne kuće u kojima možete potražiti svoju oazu mira na godišnjem odmoru ovog proljeća. Ako dolazite s većom obitelji preporučujemo vam kuću čiji apartmani mogu primiti do 7 gostiju. Trosobni apartman je veoma prostran, ima 106 m2 i dosta je osvijetljen zahvaljujući brojnim prozorima, ali i balkonom s kojeg ćete imati lijep panoramski pogled. Kuća također raspolaže s dva parkirna mjesta koja se prethodno moraju rezervirati. U okolici apartmana nalaze se trgovina i restoran dok su ostali sadržaji udaljeni nekoliko kilometara.

Crikvenica

Lijepi vrt u dvorištu kuće u Crikvenici

Tražite savršenu kuću uz šljunčanu plažu za miran odmor s obitelji? Ova kuća u jednom od najomiljenijih turističkih destinacija na Jadranu, Crikvenici, ispuniti će sva vaša očekivanja i potrebe. Crikvenica je grad s turističkom tradicijom koja traje već 120 godina, a svaki gost može nešto pronaći za sebe. Osim povijesnih znamenitosti poznata je i kao mjesto koje nudi velike mogućnosti za aktivan odmor, ali i kao destinacija koje ima posebno uređene plaže za pse. Ova predivna kuća uz more stoga se može smatrati odličnom polaznom točkom iz koje možete uživati u svim aktivnostima koje Crikvenica nudi. Kuća ima više apartmana što znači da tijekom ljeta možete očekivati i druge goste. Ipak to neće predstavljati veliki problem s obzirom na veliko dvorište okruženo drvećem i biljkama gdje ćete moći uživati u pogledu na more iz ugodnog hlada. Najveći, jednosobni apartman ima i privatnu terasu koja ima lijepi pogled na more, a može primiti do 4 gosta. Smještaj je pogodan i za kućne ljubimce.

Podgora

Obiteljski apartman u kući u Podgori

Makarska rivijera jedna je od najomiljenijih destinacija turista tijekom cijele godine. Ono što najviše privlači goste iz godine u godinu su duge šljunčane plaže od kojih je većina, zbog čistoće mora, nagrađena plavim zastavama. Ako planirate ranije otvoriti sezonu kupanja i pritom tražite neko manje i mirnije mjesto, Podgora je idealan odabir. Prednost je i u tome što je ovaj gradić, koji se izuzetno ponosi ribarskom tradicijom, udaljen svega 8 kilometara od Makarske. Za najbolji ugođaj na odmoru pobrinut će se apartman u kući u centru Podgore udaljene 50 metara od šljunčane plaže. Inače ovo je glavna gradska plaža koja se smjestila uz glavnu šetnicu koja nudi mnoštvo dodatnog sadržaja. Apartman u kući svojim gostima nudi veliko dvorište od čak 300 m2 idealno za večernje ili popodnevno druženje. Unutar 33 m2 nalazi se jedan dnevni boravak, spavaća soba te kupatilo. Vrijedi istaknuti i kako je smještaj pogodan ako putujete s kućnim ljubimcima.





Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu