Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Mobilne aplikacije koje se koriste u Hrvatskoj

Print Objavljeno: 19.3.2021.
Mobilne aplikacije koje se koriste u Hrvatskoj

Već planiraš svoj sljedeći godišnji odmor? Brineš ako ćeš moći koristiti sve instalirane aplikacije na svom mobitelu i u Hrvatskoj? Ne brini i uplati opciju neograničenog interneta jer smo za tebe pripremili popis najčešće korištenih aplikacija.

Korisne aplikacije za putovanje unutar Hrvatske

Uber
Svjetski popularna aplikacija omogućava jeftinu i brzu vožnju "modernim taksijem" od jedne do druge točke unutar grada. Aplikacija u Hrvatskoj pokriva veće gradove, te za vrijeme ljetne sezone i veći dio obale. Posebno je popularna na festivalskim lokacijama (Novalja na Pagu, Split). Ako želiš produžiti svoj odmor u Hrvatskoj i pronaći neki posao koji će ti omogućiti da upoznaš što više novih ljudi, možeš se zaposliti kao Uber vozač.

Android✔️
IOS✔️

Bolt
Aplikacija vrlo slična Uberu, omogućuje brzu i jeftinu gradsku vožnju taksijem. Trenutno je dostupna na području Dubrovnika, Osijeka, Pule, Rijeke, Splita, Zadra, Zagreba i Šibenika.

Android✔️
IOS✔️

BlaBlaCar
Aplikacija koja omogućava "carpool" brzo je postala popularna među mladima u Hrvatskoj. Ukoliko želiš da ti dugo putovanje prođe jeftinije i brže, uključi aplikaciju u bilo kojem dijelu Hrvatske, upoznaj nove zanimljive ljude i ujedno podijeli troškove.

Android✔️
IOS✔️

FlixBus-Smart bus travel
Jednostavna aplikacija za traženje međugradske autobusne linije do željene lokacije unutar i izvan Hrvatske te omogućava online kupovinu karata. Pokriva većinu lokacija u Hrvatskoj.

Android✔️
IOS✔️

GetByBus
Omogućuje brz pronalazak međugradske autobusne linije unutar cijele Hrvatske i međunarodne autobusne linije koje povezuje europske zemlje. Moguća je i online kupovina autobusne karte za bilo koji od oglašenih autoprijevoznika.

Android✔️
IOS✔️

HAK
Sve informacije potrebne vozačima na jednom mjestu. Aplikacija nudi informacije o trenutnom stanju na cestama, graničnim prijelazima, trajektnom prometu, ograničenjima, zabranama, prognozu prometa za sljedeći dan, policijske radare, trenutne cijene goriva i uživo snimke 150 kamera na svim bitnim cestovnim pravcima u Hrvatskoj. Skini aplikaciju i provjeri dodatne mogućnosti koje će ti olakšati putovanje.

Android✔️
IOS✔️

Croatia By Car
Aplikacija pod sloganom „Vozite. Otkrijte. Doživite.” omogućuje svim putnicima na dužini od 1300 km autoceste u Hrvatskoj da posjete i obližnje hrvatske znamenitosti i atrakcije. Odličan je izbor za turiste koji bi željeli uzeti predah od vožnje.

Android✔️
IOS✔️

Jadrolinija
Pregledaj red plovidbe katamarana i trajekata prema hrvatskim otocima te red međunarodne plovidbe. Aplikacija nudi mogućnost online kupovine karata za trajekte.

Android✔️
IOS✔️

Nextbike
Brz i jeftin najam bicikala u svim većim gradovima u Hrvatskoj. Provjeri kartu s označenim lokacijama, preuzmi bicikl i počni istraživati odabranu destinaciju.

Android✔️
IOS✔️

Google Maps
Aplikacija detaljno pokriva sve prometnice na kojima se možete naći za vrijeme godišnjeg odmora. Rezerviran apartman možete jednostavno pronaći putem poslane adrese i GPS koordinata u Voucheru koji ti pošaljemo nakon potvrde rezervacije.

Android✔️
IOS✔️

Navionics S.r.l.
Svim zaljubljenicima u jedrenje, ribolov, krstarenje, ronjenje i vodene sportove, aplikacija nudi lakše snalaženje na moru i jezerima.

Android✔️
IOS✔️

Porthop
Ploviš Jadranom i želiš posjetiti Hvar ili neki drugi atraktivan otok na više od jednog dana, skini aplikaciju i rezerviraj vez za svoj brod.

Android✔️
IOS✔️

Paydo
Brzo i sigurno plaćanje i produženje parkirnih karata bankovnom karticom preko aplikacije bez dodatnih troškova. Za određene kartice, aplikacija nudi posebne pogodnosti. Aplikacija je dostupna na više od 70 lokacija u Hrvatskoj.

Android✔️
IOS✔️

Najkorištenije aplikacije za narudžbu i dostavu hrane

Wolt
Prvi međunarodni servis za narudžbu i dostavu hrane dostupan je u većim gradovima na području Hrvatske.

Android✔️
IOS✔️

Pauza.hr
Prva Hrvatska mobilna i web aplikacija za dostavu hrane koja je s radom započela 2008. godine. Aplikacija ti omogućuje brzu i sigurnu dostavu hrane u sljedećim gradovima: Zagreb, Dubrovnik, Karlovac, Makarska, Osijek, Pula, Rijeka, Sisak, Slavonski Brod, Split, Varaždin, Velika Gorica, Zadar, Zaprešić i Šibenik.

Android✔️
IOS✔️

Dobartek.hr
Aplikacija nastala od online platforme dobartek.hr koja omogućuje jednostavnu narudžbu hrane na području Zagreba, Splita, Šibenika, Dubrovnika, Solina, Kaštela, Trogira, Zadra i Sesveta.

Android✔️
IOS✔️

Glovo
„Ti naruči, mi ćemo isporučiti” geslo poznate aplikacije za narudžbu i dostavu hrane do tvojih vrata. Od 2019. godine Glovo je došao na hrvatsko tržište i brzo postao jedna od najomiljenijih aplikacija.

Android✔️
IOS✔️

Najkorištenije aplikacije za slobodno vrijeme

GPX Viewer - Tracks, Routes&Waypoints
Vrlo korisna aplikacija svim zaljubljenicima u planinarenje, aplikacija omogućuje praćenje brojnih ruta i lakše snalaženje u prirodi. Aplikacija pokriva i brojne rute na području Hrvatske.

Android✔️

ViewRanger: Trail Maps for Hiking, Biking, Skiing
Ako voliš otkrivanje prirodnih ljepota kroz šetnju, vožnju biciklom i druge vanjske aktivnosti, preporučujemo aplikaciju ViewRanger sa svim aktualnim rutama.

Android✔️
IOS✔️

Journey: Diary, Journal
Zabilježi uspomene s godišnjeg odmora u mobilnoj aplikaciji. Podijeli svoje bilješke iz dnevnika na društvenim mrežama i ne zaboravi nas tagirati.

Android✔️
IOS✔️

Trip Advisor
Svjetski poznata platforma odlična je pomoć kod planiranja godišnjeg odmora i na području Hrvatske. Aktualne recenzije restorana, kulturnih i prirodnih znamenitosti te ostalih atrakcija, svakako će ti pomoći kod planiranja aktivnosti tijekom predaha od sunca, mora i plaže.

Android✔️
IOS✔️

Tinder
Spoji se na bilo kojoj lokaciji u Hrvatskoj i upoznaj zanimljive nove ljude. Možda baš tijekom godišnjeg odmora pronađeš ljubav života. Aplikacija postaje sve popularnija u Hrvatskoj, posebno u vrijeme ljetne sezone.

Android✔️
IOS✔️

Iako se ne radi o aplikaciji, toplo ti preporučujemo da posjetiš web stranicu Croatia.hr osnovanu od strane Hrvatske turističke zajednice. Gotovo sve ljepote Hrvatske možeš pronaći na jednom mjestu i ideje kako najbolje iskoristiti vrijeme provedeno kod nas. Svakako te pozivamo da i ti podijeliš svoja iskustva i doživljaje te fotografije koje objaviš na društvenim mrežama, označiš sa #croatiafulloflife i #adriatichr.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu