Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Ljeto na Jadranu - požurite s odabirom destinacije!

Print Objavljeno: 22.6.2011.

Ljeto je već i kalendarski počelo, a vi još niste pronašli smještaj na Jadranu? Ne brinite, još možete osigurati smještaj u Hrvatskoj gdje ćete "liječiti" visoke ljetne temperature, a možda vam pomogne i naš kratak vodič kvarnerskim otocima.


Otok Pag


Otok kamena, soli, čipke, sira, janjetine sve češće nosi i bedž "otoka zabave". Njegova plaža Zrće prava je tvornica zabave kojoj svako ljeto hrli sve veći broj mladih iz svih zemalja. No, 270 km duga obala otoka Paga ponudit će i tradicionalnije ljetne užitke – odmor u osamljenim uvalama, uživanje u pješačenju fascinantnom "mjesečevom površinom", kako popularno nazivaju kameni pokrov ovog otoka, autohtone gastronomske poslastice te kulturne ostatke potopljenih antičkih brodova i gardova. Otok Pag može biti otok iz mašte, otok osame i odmora ili ludih ljetnih zabava – za svakoga postoji kutak Paga koji će udovoljiti svim željama.
Otok Pag - apatmani


Otok Rab


Rijetko gdje ćete u predvečernjoj šetnji gradom naići na nadmetanje vitezova. Na otoku Rabu ispred vas iskrsnut će samostreličari – odaberite svog viteza i glasno ga ohrabrujte u natjecanju kako bi srednjovjekovna tradicija, koju otočani održavaju već 700 godina, u potpunosti oživjela. Osim srednjovjekovne, otok Rab njeguje i tradiciju nudizma. Mnogi ga proglašavaju svjetskim rodnim mjestom "golišavog kupanja", a prvi kojem su vlasti otoka Raba dopustile u javnosti se pokazati bez odjeće bio je britanski kralj Edward VIII. Sahara, Stolac i Ciganka najomiljenije su plaže naturista, a oni koji ipak vole navući kupaći kostim očekuje drugih 19 plaža u pješčanom raju oko mjesta Lopara.
Otok Rab - apartmani


Otok Krk


Otok koji titulu najvećeg jadranskog otoka dijeli s Cresom ponudit će svojim gostima savršene trenutke opuštanja. Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj kao netaknuta ostaje usprkos mnogim posjetiteljima koji joj godinama hrle. Najbolji primjer tome je čak 14 krčkih plaža na kojima se, iz godine u godinu, vijori Plava zastava, simbol čistoće mora i okoliša. Osim prirode, koja na otoku Krku ljubomorno čuva svoju netaknutu ljepotu, zubom vremena nisu nagriženi ni spomenici stari gotovo 1000 godina. Otok Krk, kolijevka hrvatske pismenosti, darovao je Baščansku ploču - najstariji pisani spomenik na hrvatskom jeziku. Ozračje drevnih vremena čuva i spilja Biserujka oko koje se neprestano plete legenda o zakopanom gusarskom blagu.
Otok Krk - apartmani




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu