Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

5 razloga za proljetne praznike u Hrvatskoj

Print Objavljeno: 18.3.2016.

Provjerite vremensku prognozu, proljeće je na vratima! Uzmite kartu Hrvatske u ruke i pokažite prstom gdje želite ići – ne možete pogriješiti. Rezervirajte smještaj u povoljnim apartmanima u Hrvatskoj – zemlji prepunoj prirodnih ljepota koje preporučujemo za razgledavanje i godišnji odmor baš u proljeće.

1. Proljetno vrijeme


Priroda se budi i buja, izgleda najbolje ikad. Vi ste svjedok toj ljepoti i sretni ste što ste tu i što sve to možete zabilježiti svojom kamerom. Doduše, nemojte se zavarati da ste baš sjajan fotograf, jer Hrvatska je talentirani fotogenični model.

2. Manje gužve


Šetate gradom, ne čekate u redu za ulaznicu u muzej, kušate razne slastice poput fritula ili kroštula, a kasnije i malo pršuta i sira, nema kaosa po kamenim uličicama gradova poput Splita i Trogira. Stigli ste posjetiti i slavnu splitsku Dioklecijanovu palaču i popeti se na zvonik Sv. Duje, prošetati Sustipanom i popiti kavu na rivi uživajući u pogledu na more i barke iznad kojih poleti pokoji galeb. Stoga, pogledajte našu ponudu povoljnog smještaja iz rivijere Split.

3. Niže cijene


Htjeli ste probati i crni rižot i pašticadu, ali možda niste sigurni što je bolje? U proljeće su cijene znatno niže i definitivno možete probati oboje. Isto tako, svježe ulovljena riba iz Jadranskog mora je vrednota koju domaće stanovništvo smatra "zdravljem na tanjuru" . Zna se da u Hrvatskoj riba pliva tri puta: jednom u moru, jednom u maslinovom ulju i jednom u dobrom vinu iz sorta grožđa uzgajanog u bogatim vinogradima s Hvara ili Korčule.

4. Zadar


Grad u kamenu koji pripada listi najposjećenijih gradova u Hrvatskoj, s jedinstvenim kulturnim spomenicima i općenito povijesnom baštinom u proljeće je zaista poseban. Osim starih spomenika, krase ga i novije izgrađene popularne Morske orgulje iz kojih more svira svoju posebnu melodiju i Pozdrav suncu koji jamči spektakularne zalaske sunca. Blizina Nacionalnom parku Krka i Nacionalnom parku Paklenici je dodatni razlog dolaska u Zadar za sve ljubitelje aktivnog godišnjeg odmora.

5. Plitvička jezera


Bajkovita šuma prepuna visećih biljaka preko kojih se prelijevaju slapovi, jezera u kojima se miješaju sve nijanse plave i zelene boje, cvrkut ptica i neobične ribice samo su dio ukupne priče koju Plitvička jezera pričaju stoljećima. Tu se voda igrala i uz pomoć taloženja vapnenca nastala su jezera. UNESCO ih je 1949. godine i zaštitio. Dođite ih vidjeti!




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu