Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Upoznajte pješčane plaže Jadrana

Print Objavljeno: 25.7.2011.

Zamišljajući odmor na Jadranu, mnogima će pred očima oživiti kristalno more kako oplakuje šljunčane i stjenovite obale Istre, Kvarnera i Dalmacije. No, jedna od "slika" može biti i uranjanje u fini pijesak, zato upoznajte pješčane plaže Hrvatske!


Saharun (Dugi otok)


Na Dugom otoku, u blizini Zadra, jedna je od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj. Otok koji nije epicentar turizma, pruža mirno utočište za ljetni odmor – baš ono što većina i želi.
Pješčana plaža Saharun prostire se na 800 m, a gusta borovina koja je okružuje lijepa je vizualna i mirisna kulisa ljetnim radostima. Okrenuta prema otvorenom moru, ova pješčana plaža stvara dojam da koračate prema pučini, ali prilično polagano – jer i nakon 200 m od ulaska u more, još uvijek ćete biti u plićaku.
Nađete li apartman za odmor u Velom Ratu, Veruniću, Polju ili Solinama, trebat će vam samo 15-ak minuta dok ne uronite u pješčani raj Saharuna.


Vela pržina (Korčula)


Preuzmite vodič
na engleskom jeziku

Plaze u Hrvatskoj

E-mail adrese koje unesete nigdje se ne spremaju. Koriste se samo jednom za upotrebu slanja e-booka, osim u slučaju da pristanete primati obavijesti od Adriatic.hr-a.

  •  

Mjesto Lumbarda, na otoku Korčuli, poznato je "sjedište" pješčanih plaža na Jadranu. Vela pržina, uz Tatinju i Bilin žal, najpoznatija je, ali i najveća među njima.
Smještena u dubokoj uvali i zaštićena od sjevernih vjetrova, svoj pijesak daruje na veselje mnogima. Zapuše li južni vjetar, na svoje će doći ljubitelji bacakanja po valovitom moru - bez straha se mogu prepustiti "divljanju" jer na morskom dnu svaki pad ublažit će mekani pijesak. Vela pržina okružena je vinogradima gdje na pjeskovitom tlu raste autohtona sorta vinove loze od koje se priprema poznato korčulansko vino Grk – bijelo vino koje svakako morate kušati.
Od grada Korčule Lumbarda je udaljena samo 10-ak minuta vožnje. Izvrsno je povezana autobusnim linijama pa ako se nakon pješčanog provoda zaželite okruženja srednjovjekovnih kula Korčule, brzo ćete proputovati kroz vrijeme.


Kraljičina plaža (Sabunike)


Blizu kraljevskog grada Nina nalazi se, naravno, i Kraljičina plaža. U mjestu Sabunike, nadomak već spomenutog najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada, niže se 20 km pješčanih plaža i laguna.
Jedna od njih je i Kraljičina plaža, nazvana tako jer je, prema legendi, supruzi prvog hrvatskog kralja Tomislava bila omiljeno mjesto za kupanje. Provjerite zašto joj se dopadala. Vjerujemo da će čisto more na ovom ekološkom lokalitetu, povjetarac s Velebita koji hladi od ljetnih sparina i uvijek toplo more u ovom plitkom zaljevu biti sasvim dovoljni razlozi da poželite doći na pijesak Kraljičine plaže.


Besplatni E - book vodič za plaže

Na jadranskoj obali osim pješčanih postoji i veliki broj šljunčanih plaža. Neke od njih su svjetski poznate, a neke se nalaze na skrivenim lokacijama. Bez obzira na to tražite li najpoznatije plaže, plaže s manje gužve ili plaže idealne za obitelj, pa čak i ljubimce, sve informacije moći ćete pronaći u Adriatic.hr vodiču koji na detaljan način prikazuje sve informacije koje će vam biti potrebne za odabir vaše idealne plaže.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu