Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Top 15 | Pješčane plaže za obitelji s djecom

Print Objavljeno: 8.4.2016.

Hrvatska je idealna destinacija za obitelji s djecom koje planiraju svoje savršeno ljetovanje. Beskrajno plavetnilo i duge pješčane plaže iz raja pomoći će vam da bezbrižno provedete dan na plaži gdje će se vaša djeca zabaviti radeći kule od pijeska. Pješčane plaže su odličan izbor za djecu. Kule od pijeska i trčkaranje po plićaku uveselit će svako dijete, ali i vas. Donosimo vam listu 15 najboljih plaža koju nikako nije bilo jednostavno sastaviti s obzirom da bi i mnoge druge mogle biti nabrojene.


1. Rajska plaža – Lopar, Otok Rab


Najveća i najpoznatija plaža na otoku Rabu dugačka je 1.5 km, a od 2003. godine krasi je "Plava zastava" koja označava čistoću i sigurnost za sve kupače. Ova pješčana plaža je zaista raj za obitelji s djecom.

2. Crni molo – Crikvenica


Ova prekrasna pješčana plaža nastavlja se na plažu “Gradsko kupalište”. Poznata je po plitkoj vodi i čistoći mora te je prikladna za djecu i popularni morski sport picigin u koji se svi mogu uključiti.

3. Sakarun – Sakarun, Dugi otok


Pješčana plaža Sakarun glavna je atrakcija na Dugom otoku i svojom ljepotom oduvijek ostavlja bez daha sve svoje posjetitelje. Ova pješčana plaža udovoljit će različitim grupama ljudi pa tako i obiteljima s djecom koje žele kristalno čisto more i bijeli pijesak na dohvat ruke.

4. Kraljičina plaža – Nin


Najdulja i najpoznatija pješčana plaža u Ninu za sebe veže posebnu priču. Legenda kaže kako je suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava posebno privukla njezina ljepota pa je kraljevska obitelj ondje dolazila uživati na godišnjim odmorima kad god bi za to bilo mogućnosti. Plaža je zbog iznimno dugog plićaka izuzetno popularna među obiteljima s malom djecom.

5. Bačvice – Split


Najpoznatija splitska plaža je gradska pješčana plaža Bačvice. Iz centra grada do nje je moguće prošetati laganim hodom za desetak minuta. Odličan je izbor za obitelji s djecom, rekreativce i mlade. Ova plaža je također nagrađena plavom zastavom.

6. Vela pržina – Lumbarda, Otok Korčula


Vela Pržina kao najpopularnija plaža na otoku Korčuli, smještena je na jugoistočnoj strani otoka i pruža pogled na otvoreno more i arhipelag otočja Lastova. Vela Pržina je plaža okružena vinogradima i općenito prekrasnom prirodom. Tijekom sezone ova pješčana plaža je puna kupača koji iznajmljuju suncobrane i ležaljke, uglavnom obitelji s malom djecom i mladim ljudima, koji se mogu zabaviti u baru na plaži ili odbojkom.

7. Duće – Omiš


Duće se protežu kroz 6 kilometara prekrasnih pješčanih plaža i to od Dugog Rata do Omiša. Prostranstvo pješčane plaže idealan je izbor za obitelji s djecom, a blizina gradova kao što su Omiš i Split dodatna je pogodnost za sve posjetitelje.

8. Bijeca – Medulin


Pješčana plaža Bijeca svakako je najpoznatija plaža među medulinskim plažama. Kilometar duga pješčana plaža idealno je mjesto za cjelodnevni odmor i zabavu čitave obitelji.

9. Trstenica – Orebić, Poluotok Pelješac


Najpoznatija plaža ovog mjesta je pješčana plaža Trstenica. Ova duga i uska plaža unikatna je po tome što je vanjski dio plaže satkan od šljunka, dok je unutrašnjost plaže, tj. dio u moru – pijesak. Odlična je za obitelji s djecom s obzirom i na prirodni hlad koji daje mala borova šuma koja ju okružuje.

10. Slanica – Murter, Otok Murter


Prekrasna pješčana plaža Slanica često je ubrajana u najljepše plaže u Hrvatskoj. Razlog tome je unikatna priroda otoka Murtera u kojoj je plaža nastala, kao i položaj na jugozapadnoj strani otoka.

11. Soline – Biograd na Moru


Pješčana plaža Soline nalazi se na jugoistočnoj strani grada i okružena je gustom borovom šumom koja stvara prirodni hlad idealan za odmor. Obitelji s djecom mogu uživati u plićaku i hladovini cijeli dan.

12. Zaton plaža – Zaton


Ovu plažu uvijek preporučaju roditelji koji dolaze s djecom. Izuzetno šarolika plaža nudi razne sadržaje i aktivnosti za cjelodnevnu zabavu za obitelji s djecom. Okružena borovom šumom, ova atraktivna pješčana plaža je izuzetno sigurna i krasi je Plava zastava.

13. Grebišće – Jelsa, Otok Hvar


Pješčana plaža okružena prekrasnim pejzažom posebna je po unikatnom ugođaju koji pruža. Idealna je za obitelji s djecom koja se svakako mogu zabaviti u čistoj prirodi. Niska razina mora i sitni pijesak, borova šuma i općenito mediteranska vegetacija zaklanja plažu od sunca što je čini idealnom za cjelodnevno kupanje.

14. Saplunara – Saplunara, Otok Mljet


Prekrasna pješčana plaža u Saplunari je jedna od najčišćih plaža u Hrvatskoj i smjestila se na najpošumljeniji i najzeleniji hrvatski otok. Ova zelena oaza idealno je mjesto za opuštanje za djecu i odrasle.

15. Pećine – Šilo, Otok Krk


Plava zastava vijori na pješčanoj plaži Pećine koja je popularna među raznim generacijama, a posebno među obiteljima s djecom. Potonuli grčki brod Peltastis koji se nalazi na morskom dnu u blizini ove plaže prava je ronilačka atrakcija koju mnogi obilaze. Dođite i vi!




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu