Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

TOP 10 plaža na Jadranu za obitelji s djecom

Print Objavljeno: 11.6.2012.

Kako bismo vam olakšali potragu za plažom na kojoj ćete se moći isključiti iz svakodnevice, a da su mališani zabavljeni igrom u plićaku, gradnjom pješčanih kula ili upoznavanjem lokalnih vršnjaka, donosimo vam 10 najboljih plaža za djecu i odrasle. Vjerujte, nije bilo nimalo lako izdvojiti samo 10 najboljih budući da se iza svake plaže krije još jedna lijepa uvala, a iza nje još jedna i još jedna...

1. Brela – Rivijera Makarska


Brela su sinonim za prelijepe kilometarske plaže, no izdvajamo plažu Punta rat u Brelima. Plaža je šljunčana, pri ulazu u more pješčana, te okružena borovima koji će Vam pružiti utočište i tijekom najtoplijeg dijela dana. Oko plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti, restorani i barovi, također dobro "rješenje" za osvježenje. Priroda je očuvana, more kristalno čisto.

2. Rivijera Crikvenica


Ni prošle godine nismo mogli izdvojiti najbolju crikveničku plažu pa ne možemo ni ove. Pješčana plaža Crni molo u Crikvenici i plaža Poli mora u Selcu apsolutni su favoriti među kupačima. Osvježenje možete potražiti u plićaku Crnog mola gdje se održavaju sati vodenog aerobika, dok je Poli mora smještena u lijepoj i čistoj uvali u centru Selca. Brojni sadržaji omogućuju cjelodnevno opuštanje uz more, a prepreka nema da to učine i osobe s invaliditetom jer su za njih uređeni svi prilazi.

3. Biograd na Moru


Plaža Dražica je u samom središtu mjesta. Nalazi se uz gustu borovu šumu i uređeno šetalište, posuta je sitnim šljunkom, a ima brojne zabavne sadržaje za najmlađe, pravi mali lunapark: tobogan, autiće, akvagan, trampolin... Uz nju je i čitav niz malih kafića i zalogajnica, a ponosno se vijori i Plava zastava.

4. Zaton


Zaton, u blizini Zadra, će vas ugostiti na mješovitoj pješčano-šljunčanoj plaži dugačkoj oko 1,5 kilometar. Na njoj će mališani uživati zbog plitkog mora, rekvizita za igranje, zabavno-edukativnih sadržaja pod vodstvom iskusnih animatora, a vi ćete u sjeni stabala mirno odmarati zbog prisutstva iskusnih spasilaca. Plažu krasi i Plava zastava, međunarodno priznanje za održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom.

5. Baška, otok Krk


Glavna baška plaža, Vela Plaža, duga je oko 2 km i nalazi se u središtu mjesta. Ovu prirodnu šljunčanu plažu, koja može primiti nekoliko tisuća kupača, osim Plave zastave krasi i postupni ulaz, plićak te kristalno čisto more s vidljivim dnom. Sve to čini je posebno pogodnom za djecu i neplivače. Okružena je restoranima i kafićima gdje se možete osvježiti te trgovinama i ostalim sadržajima za razonodu. U blizini je i zabavni centar s vodenim toboganima i igrama, a možete iznajmiti i pedaline, daske za jedrenje, suncobrane te ležaljke za ugodniji odmor.

6. Orebić, poluotok Pelješac


Trstenica je šljunčana plaža s blagim pješčanim ulazom u more, zbog čega je osobito prikladna za malu djecu. Na plaži se mogu unajmiti razni rekviziti za vodene sportove, ležaljke i suncobrani, a i guste krošnje mediteranskih stabala mogu vam pružiti prirodnu hladovinu. Duga plaža koja se nježno spušta u more ugostit će brojne kupače u vrhu sezone, zato preporučujemo da što ranije nađete svoje mjesto pod orebićkim suncem.

7. Nin, rivijera Zadar


Ninska laguna, poznata i kao Kraljičina plaža, dugačka je pješčana plaža idealna za obitelji s djecom i starije osobe. Poznata je i po ljekovitom blatu, tretmanu slavnom još od rimskih vremena. Na Kraljičinoj plaži djeca mogu uživati u pješčanim kulama i toplom plićaku.

8. Omiš


Gradska plaža glavno je ljetno okupljalište. Na jednom kilometru dobro uređene i čiste plaže naći ćete mnoštvo dodatnog sadržaja. Djeci će se najviše svidjeti zbog pijeska koji nanosi obližnja rijeka Cetina, a roditeljima zbog stotinu metara plićaka i ugostiteljskih objekata na samoj plaži.

9. Lopar, otok Rab


Lopar sa svoje 22 pješčane plaže prava je destinacija za izbirljive. Još jedna velika prednost je sigurnost kupača, posebno djece, koja bezbrižno mogu uživati u plitkom i toplom moru Rajske plaže.

10. Duće


U blizini Omiša kilometarska plaža Duće pijeskom mami djecu, ali i odrasle. Dok odrasli uživaju u piciginu i odbojci na pijesku, najmlađi grade kule i "peku" pješčane kolače. Široki plićak omogućuje i maloj djeci te neplivačima užitak u morskim radostima. Plažu okružuju guste krošnje stabala koje pružaju ugodnu hladovinu tijekom cijelog dana, a uz obalu su smješteni brojni barovi i restorani.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu