Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Top 10 neobičnih mjesta za fotografiranje na Jadranu

Print Objavljeno: 12.3.2019.

Osim istraživanja plaža, kušanja novih jela i općenito upoznavanja novih kultura jedan od faktora koji su postali bitni u donošenju konačne odluke o odabiru destinacije za putovanje je fotogeničnost lokacija koje destinacija ima. Upravo zahvaljujući rastućem utjecaju društvenih mreža fotogeničnost raznih znamenitosti nametnula se kao nezaobilazna točka zadnjih nekoliko godina što se može vidjeti i u novijim ponudama turističkih destinacija koje dosta truda ulažu odabir i uređivanje fotografija.

Kada govorimo o prirodnim ljepotama sigurno je da nećete pronaći mjesto koje je toliko jedinstveno kao Jadranska obala. Od šljunčanih i pjeskovitih plaža, do planinskih masiva, velikog broja otoka te lijepih gradova, na Jadranu ćete sigurno pronaći mjesto za lijepu uspomenu koju ćete uhvatiti kamerom, a ovo su neka od njih.


Vrboska, Hvar

Vrboska je prozvana i malom Venecijom

Otok Hvar je već odavno poznat kao jedna od vodećih destinacija na Jadranu. Iz toga se izdvajaju grad Hvar i Stari Grad. Svojom arhitekturom koju obilježavaju brojne povijesne građevine najčešće izgrađene u kamenu te uske ulice nude mnogo lokacija koje su pogodne za snimanje uličnih fotografija. S obzirom na to da otok osim lijepe arhitekture krasi i priroda imat ćete više prilika za uhvatiti jedinstvene trenutke koje bi ste inače teško opisali riječima. Ovdje ćemo navesti mjesto koje se nalazi na sjevernijem dijelu otoka a radi se o mjestu Vrboska. Najmanje mjesto na otoku Hvaru je zbog specifičnog izgleda čak prozvano i malom Venecijom. Upravo na ovakvim mali mjestima možete uhvatiti lijepe prizore koji će vaši pratitelji na Instagramu znati cijeniti. Ako se nađete u Vrboskoj svratite do malih mostova koji se nalaze u lučici. Uske ulice također kriju zanimljiva mjesta na kojima možete zabilježiti trenutke kao što su rutina lokalnog stanovništva ili neobična arhitektonska rješenja.


Polja lavande na otoku Hvaru

Lipanj je mjesec kada hvarska polja poprime ljubičastu boju zbog lavande

Polja lavande jedna su od omiljenih mjesta svih fotografa zbog jedinstvene ljubičaste boje koja se dobije na fotografiji. Ipak za lijepu fotografiju i oduševljenje na društvenim mrežama nećete morati otići do Provanse. Na otoku Hvaru nalaze se polja na kojima je rasprostranjena lavanda, a s obzirom na to da Hvar ima veliki broj sunčanih sati godišnje možete biti sigurni da će vam vrijeme i svjetlost za fotografiju ići na ruku. Ako se odlučite za snimanje fotografije u polju lavande predlažemo vam da odete u vrijeme zalaska sunca jer imat ćete se priliku poigrati sa sjenama i bojom.

Visovac, NP Krka

Visovac je jedno od najvažnijih kulturnih središta u Hrvatskoj

Krajolik NP Krke djeluje kao oaza koja je skrivena od svijeta a zbog svoje ljepote te biljnih i životinjskih vrsta koje krije mamac je za sve ljubitelje fotografije. No ovdje se radi o nešto posebnijem mjestu. Otočić Visovac koji se smjestio u istoimenom jezeru će vam upravo zbog jedinstvenog položaja na prvi pogled biti idealan prizor za fotografiranje. Na otočiću se nalazi i crkva Gospe Visovačke koja je izgrađena u 17. st. gdje se nalazi i muzej i knjižnica. Mala oaza koja krije bogato kulturno nasljeđe odlična je prilika za snimiti veliki broj fotografija za društvene mreže. Budući da se do otočića dolazi brodom možete jedinstveni položaj otočića snimiti izdaleka, a najbolje vrijeme za fotografiranje je tijekom dana.


Trebate inspiracije za savršenu fotografiju? Predlažemo da posjetite Visovac.


Promajna

Lijepi prizor na Promajnu sa vinograda

Želite snimiti zalazak sunca koji oduzima dah? Makarska rivijera jedna je od najomiljenijih među turistima koji dolaze na Jadran a upravo tu se nalazi mjesto na kojem se može zabilježiti jedan od najljepših zalazaka sunca. Radi se o Promajni, mjestu između Makarske i Baške Vode. Zalazak sunca možete zabilježiti na bilo kojem mjestu na dugoj šetnici koja spaja Promajnu preko Baškog Polja do Baške Vode. Ako vam kombinacija sunca i mora nije dovoljna za sliku zalaska evo jedan savjet. U blizini Promajne nalazi se veliki vinograd usred kojeg se proteže lijepo uređena pristupna cesta. Kako se vinograd nalazi na povišenom dijelu možete iskoristiti taj element kako bi obogatili sliku.



Uhvatite prizore s najljepšim zalaskom sunca na području Makarske rivijere.


Kanjon Cetine

Kanjon rijeke Cetine nudi mnoštvo prilika za snimanje fotografija na aktivnom odmoru

Osim što pruža neopisiv pogled, kanjon rijeke Cetine može poslužiti i kao idealna kompozicija za snimanje fotografija s aktivnog odmora. U kanjonu rijeke Cetine možete se okušati u kajakingu, raftingu i penjanju a sa svojom akcijskom kamerom moći ćete zabilježiti nezaboravne trenutke. Jedan od boljih načina da dođete do savršene fotografije koju ćete podijeliti na društvenim mrežama jest da se okušate u zip lineu gdje će akcijska kamera osim vašeg pothvata uhvatiti i predivan prizor kanjona rijeke Cetine iz zraka. Svakako najbolje fotografije ćete snimati ako idete po danu dok još ima sunca.



Omiš je mali grad koji krije idealne lokacije za snimanje akcijskih fotografija.


Zavalatica, Korčula

Zavalatica je zahvaljujući kristalno čistom moru pravi mamac za ljubitelje fotografije

Iako vam se na prvi pogled može tako činiti ovdje se ne radi o fotomontaži. Ova mala uvala nalazi se na jugu otoka Korčule a od grada je udaljena 30 kilometara. Osim što ćete u ovoj uvali moći uživati u potpunoj privatnosti kristalno čisto more i netaknuta priroda će vam biti idealna kompozicija za snimanje fotografija. Najbolji dio je što predivne fotografije možete snimiti tijekom cijelog dana.

Gradska tržnica, Split

Tržnica je mjesto na kojem možete uhvatiti mnoštvo različitih boja na fotografijama

Voljeli gužvu ili ne, tržnice su mjesta koja morate posjetiti. Osim što možete vidjeti navike stanovništva vezane uz kupnju, šarenilo proizvoda koji se nude svakodnevno mogu stvoriti lijepu foto priču. Jedna od takvih tržnica u kojima ćete pronaći potrebnu inspiraciju nalazi se u Splitu. Ako ne volite gužve predlažemo da se uputite prema tržnici u ranim jutarnjim satima. Imajte na umu da tržnica radi do 12 ili 13 sati.



Treba vam destinacija koja krije mjesta za fotografiranje na svakom koraku? Split je idealan grad za vas.


Podvodni muzej, Lošinj

Kompozicija podvodnog muzeja pomoći će vam u kreiranju foto priča koje oduzimaju dah

Koliko ste spremni daleko ići kako biste uhvatili savršenu fotografiju? Ako vam različiti uvjeti ne predstavljaju problem trebali biste uzeti u obzir posjet podvodnom arheološkom parku koji se nalazi u Malom Lošinju. Neobičan je po tome što sadrži veliki broj artefakata još iz doba antike od kojih je svakako najznačajnija skulptura Apoksiomena. Uz neobičnu podvodnu kompoziciju moći ćete snimiti nezaboravne trenutke koji će svi rado podijeliti na društvenim mrežama. Svakako za ovakvu vrstu fotografije bit će vam potrebna nešto bolja oprema.

Žičara u Dubrovniku

Zabilježite fotografije Dubrovnika iz ptičje perspektive

Dubrovnik je već godinama jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija a njena stara jezgra je neiscrpan izvor za snimanje fotografija. No kako da se baš vaša razlikuje od ostalih i izazove dovoljno pozornosti na društvenim mrežama? U posljednje vrijeme popularne su zračne snimke a zahvaljujući žičari koja spaja Dubrovnik sa Srđom moći ćete svojim pametnim telefonom ili aparatom snimiti prizore Dubrovnika iz zraka od kojih zastaje dah.



Dubrovnik je grad koji će vam zahvaljujući lijepoj arhitekturi podignuti ulične fotografije na novu razinu.


Rezervirajte svoj smještaj još danas i provedite ljeto u Dubrovniku.


Opatija

U Opatiji vam kao kompozicija mogu poslužiti i street art umjetnine

Kako se ne bi sve svelo na slikanje prirodnih motiva na listu smo uvrstili i mali grad koji mnogi zovu i Beč na moru. Uz nezaobilaznu šetnicu Lungo mare koja se proteže sve do Lovrana, lijepo uređeni parkovi i vile iz vremena Austro-Ugarske Monarhije su kombinacija koja će vam stvoriti slatke brige oko izbora savršenog mjesta za fotografiju. Uz to je i bitan podatak da ćete moći uhvatiti lijepe prozire tijekom cijelog dana.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu