Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Split - 5 stvari koje ne smijete propustiti

Print Objavljeno: 2.7.2012.

Neovisno o tome u kojem dijelu Središnje Dalmacije ljetovali, Split je uistinu posebno mjesto koje morate posjetiti. Pronađete li svoje mjesto pod suncem između Šibenika i Makarske, odvojite bar nekoliko sati za jednodnevni izlet kako biste doživjeli očuvanu bogatu povijesnu baštinu skladno protkanu modernim tekovinama te unikatnu atmosferu kojom Split odiše. Šetnjom starom gradskom jezgrom doživite ono najbolje od Splita, a kako biste u tome uspjeli, donosimo vam 5 stvari u Splitu koje nipošto ne smijete propustiti.

1. Dioklecijanova palača


Nakon obilaska podruma UNESCO-ove krasotice, zaustavite se na Peristilu gdje se održavaju najrazličitije manifestacije kojima antički ambijent daje još uzbudljiviju i privlačniju notu. Pođite stepenicama do Vestibula, carskoga predvorja i izgubite se među utihnulim, uskim kamenim uličicama staroga grada Splita. Pronaći će vas statua Grgura Ninskog koji će vam ispuniti želju, četvera vrata carske palače, mnogobrojni dućani, maljušni restorani s ukusnom hranom i mjestom za dvoje te ulični svirači u Marmontovoj ulici, gradskoj žili kucavici.

2. Plaža Bačvice


Najpoznatija splitska plaža stopit će vas s lokalnim stanovništvom zaigrate li picigin! Udaljena desetak minuta hoda od centra, Bačvice će vam dokazati da ovu ljetnu igru može igrati svatko, neovisno o dobi, spolu i fizičkoj spremi. Potrebna vam je, osim baluna, društva i pješčanog plićaka, samo hrpa dobre energije, a odmor od morskih radosti pronaći ćete u nisci kafića na samoj obali.

3. Marjan


Poznata park-šuma omiljeno je šetalište Splićana. Marjan krije brojne plaže na kojima se možete osvježiti od nesnosnih vrućina. Sličan efekt imat će i staze i puteljci Marjana koje su raznovrsni kolaž zelenog raslinja okitile starim kamenim crkvicama. Željni umjetnosti svoje osvježenje mogu pronaći u Galeriji Meštrović na Marjanu među vrhunskim djelima poznatog hrvatskoga umjetnika Ivana Meštovića.

4. Splitsko ljeto


Kulturna manifestacija odzvanja antičkim zidinama čitavo ljeto i zabavlja posjetitelje raznovrsnim glazbenim događajima. Operi i baletu konkuriraju suvremene scenske forme u obliku jazz koncerata, filmskih projekcija i uličnih performansa tako da će Split sigurno ponuditi nešto samo za vas.

5. Kava na rivi


Na rivi, dnevnoj sobi grada Splita kako je često nazivaju, ležerno ispijanje kave ravno je ritualu. Udobno zavaljeni u stolicu na nekoj od mnogobrojnih terasa kafića, promatrajte oko sebe i zaboravite na vrijeme i žurbu te uživajte u vrelom ljetnom odmoru.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu