Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Škraping | Treking godine na otoku Pašmanu

Print Objavljeno: 26.2.2016.
Škraping | Treking godine na otoku Pašmanu

Treking utrke na otoku Pašmanu tradicionalno će se održati ovog ožujka i to 11. put za redom. Treking je vrsta ekstremnog sporta kojim se svake sezone bavi sve veći broj ljudi. Mjesto Tkon standardno je domaćin uzbudljivog natjecanja još od 2006. godine. U Tkonu i u okolnim mjestima otoka Pašmana možete pronaći odgovarajući smještaj u apartmanima i biti sigurni da ćete se moći odmoriti nakon iscrpne pustolovine. Dođite i doživite čari pašmanskih škrapa – oštrog kamenja po kojemu je natjecanje i dobilo ime, dosjetljivog naziva Škraping, koje su mamac za sve ljubitelje avanturizma.

Budite dio ove uzbudljive utrke i saznajte zašto je Škraping toliko jedinstven među sportovima. Sudjelovati se može u više vrsta utrka. Jedna od njih je Đir utrka duga približno 10 km, Light utrka 18 km i Ultra utrka 40 km. Tijekom utrke natjecatelji prolaze zadanim putovima i kontrolnim točkama putem kojih istovremeno upoznaju i sadržaj otoka i sve njegove specifičnosti. Đir i Light verzija su blaže i uključuju hodanje i trčanje po kamenju i zelenilu, dok je Ultra organizirana za najhrabrije i fizički najspremnije, s obzirom da je uključeno i penjanje i općenito snalaženje u prirodi.

Otok Pašman nudi jedinstvenu prirodu koja svake godine zove sve više posjetitelja da je obilaze. Pješčane plaže obavijene zelenilom ili plaže od sitnog glatkog šljunka, zalasci sunca, uređene biciklističke staze i mnogo više vas čeka na živopisnom Pašmanu. Pašman se nalazi nasuprot središta Sjeverne Dalmacije – grada Zadra. Sjeverna strana otoka obiluje prekrasnim pješčanim plažama i borovom šumom, idealna za mirni godišnji odmor. Suprotno tome, južna strana je opisana šarolikom netaknutom prirodom koja ostavlja bez daha. Neka avantura počne!




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu