Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Savjeti za putovanje s djecom i ugodan boravak na Jadranu!

Print Objavljeno: 20.2.2014.
Savjeti za putovanje s djecom i ugodan boravak na Jadranu!

Obiteljski odmor s djecom, pogotovo ako su ona mlađa, može ponekad biti pravi izazov. Stalna briga za njihovu sigurnost i zaštitu pomalo razbija iluziju savršenog odmora gdje u hladovini, na plaži uz zvuk mora ispijate osvježavajuće piće.

No, s dobrom pripremom i pokojim trikom u rukavu, obiteljski odmor na Jadranu pretvorit će se u pravi užitak i za odrasle i djecu.

Pa krenimo.

Najprije dolazak. Kako biste sretno i sigurno, uz što manje muke, stigli na Jadran, ako dolazite automobilom, najprije se dobro naspavajte i odmorite. Vozač svakako treba biti odmoran i spreman za moguće gužve i neizbježne vrućine.

Kada govorimo o ponekad nesnosnim ljetnim temperaturama, najbolje je putovati u vrijeme kada su dnevne temperature nešto ugodnije.

Najvažnija stavka putovanja je sigurnost pa se pobrinite za dječje sjedalice, zaštitu od sunca te dovoljno hidratizacije – zato pripremite dovoljno vode. Imate li manju djecu, obavezno radite česte stanke, a to će pomoći i vozačima da se razgibaju, udahnu svježeg zraka i osvježe.

I nipošto ne zaboravite na zabavu! Ipak idete na odmor, a i djeci (pogotovo manjoj) olakšat ćete putovanje ponesete li sa sobom omiljene im igračke ili osmislite zabavnu igru u kojoj svi zajedno možete sudjelovati!

Kada sretno i zadovoljno stignete na Jadran, nakon što ste se smjestili i naspavali, sljedeća odredište, pretpostavljamo, bit će – plaža!

Dok zimi sjedimo u uredima i kućama, a vani tjednima pljušti kiša, pada snijeg, temperature su niske, a noć se spušta prerano, svi maštamo o cjelodnevnom izležavanju na suncu i osvježenju u moru.

Sada kada je to doba konačno stiglo, morate pripaziti da nekoliko stvari kako vam dugo iščekivani boravak na plaži ne bi prisjeo.

Najvažnije je da se zaštitite od sunca. Budući da je dječja koža još osjetljivija, vodite računa da ih često namažete zaštitnim faktorom. Nemojte zaboraviti ni šešir ili kapu, a ako ste u mogućnosti, ponesite ili iznajmite suncobran. Kada je sunce iznimno jako, od 11 do 15 sati, predlaže se da se uopće ne izlažete suncu. Ako ste ipak cijeli dan odlučili biti na plaži, pobrinite se da u tom razdoblju pronađete duboku hladovinu.

Također pripremite poneku grickalicu ako idete na udaljeniju plažu, a ako ste se odlučili za popularnije plaže, naći ćete dovoljno trgovina i štandova na kojima ćete moći kupiti hranu. No, nikako ne zaboravite vodu koja će vas osvježiti na jadranskom suncu koje se u srcu ljeta ponekad čini kao da je tropske jačine.

I na plaži, kao ni u automobilu, nikako ne zaboravite na zabavu. Izbor zabave za plažu je nepregledan. Od sadržaja za iznajmljivanje na samoj plaži (poput pedalina, jet skija i sl.) preko kantica, grabljica i lopatica koje će vaše klince satima držati u plićaku, do društvenih igara prikladnih za zabavu u hladovini.

Ponekad za najzabavnije igre nećete trebati ništa ni ponijeti, igranje kamenčićima koje nađete na plaži ili prskanje u moru izmamit će osmijeh na licima vaše djece. Sve dok pripazite da ne prskate nekoga na ulasku u more tko nije član vaše obitelji.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu