Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Najbolje plaže otoka Brača

Print Objavljeno: 23.3.2018.


Najpoznatija i najpopularnija plaža otoka Brača je legendarni Zlatni rat. No, otok Brač nudi mnogo više.
Na Braču možete naći šljunčane, kamenite, pa čak i jednu pješčanu plažu. Otok je pun većih i manjih uvala pa na kojoj god strani otoka se nalazili, pronaći ćete plažu idealnu za sebe. Dodatan čar bračkim plažama pridaje divlja mediteranska priroda i čisto azurno more. Namjeravate provesti svoj ljetni odmor na Braču? Svakako pročitajte naš blog s osnovnim informacijama o najboljim plažama otoka Brača.


Lovrečina (Postira)


Jedina pješčana plaža na otoku Braču je ujedno i jedna od najpopularnijih. Udaljena je 4 kilometra od mjestaPostira. Plaža Lovrečina u istoimenoj uvali zbog svog je finog pijeska popularna među obiteljima s djecom, ali i svima ostalima u potrazi za vlastitim mjestom pod suncem. Zbog čistog mora je idealna za ronjenje, stoga ne zaboravite ponijeti masku i disalicu za svoja podmorska istraživanja. Do ove se plaže može doći autom. U blizini se nalazi restoran i kafić, ali za svaki slučaj ponesite nešto za pojesti i popiti. Plaža je opremljena tuševima, sportskim igralištem i parkingom koji je od plaže udaljen 50 metara.
Zanimljivo je što se u uvali pod pijeskom nalaze ruševine rimskog ljetnikovca što je dokaz da je ovo područje od davnina bilo privlačno za ljetovanje.

Plaža u mjestu Murvica


Preuzmite vodič
na engleskom jeziku

Plaze u Hrvatskoj

E-mail adrese koje unesete nigdje se ne spremaju. Koriste se samo jednom za upotrebu slanja e-booka, osim u slučaju da pristanete primati obavijesti od Adriatic.hr-a.

  •  

U malenom, mirnom mjestu Murvica, udaljenom svega nekoliko kilometara od popularnog turističkog naseljaBola, se nalazi plaža od finog šljunka koju okružuju gusti i mirisni borovi – savršena za sve vas koji volite osamljene plaže na kojima se možete sasvim opustiti. No, da biste došli do plaže, morate se spustiti sa strme uzbrdice. Na plaži nema sadržaja pa ne zaboravite ponijeti jelo i piće.
U blizini se nalazi još jedna šljunčana plaža – plaža Dračeva koja je također idealna za ljubitelje osame.

Plaža Martinica


Nedaleko od mjesta Bol se nalazi još jedna popularna plaža – plaža Martinica. Nalazi se nedaleko od starog dominikanskog samostana što ovoj plaži daje poseban povijesni, ali i romantični ugođaj.
Na plaži Martinica nema nikakvog sadržaja stoga svakako morate ponijeti svu potrebnu opremu sa sobom i nemojte se zaboraviti namazati kremom s visokim zaštitnim faktorom jer okolna stabla ne pružaju hladovinu.

Plaža Paklina


Predivna naturistička plaža Paklina smještena je nedaleko od popularne plaže Zlatni rat. Za doći do nje je potrebno 10 minuta pješačenja zapadno od Zlatnog rata. Ovo je plaža stjenovitog tipa, pa ne zaboravite ponijeti prikladnu obuću. Isto tako, ne zaboravite ponijeti jelo i piće jer na plaži nema dodatnog sadržaja. Na plažu se nadvijaju stabla koja stvaraju hlad, ali i predivan, romantičan ugođaj.

Gdje odsjesti na otoku Braču?
privatni smještaj na Braču udaljen 100 metara od plaže
jeftini apartmani i kuće na Braču
kuće i apartmani za obitelji s djecom




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu