Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Ljetovanje s djecom u Hrvatskoj

Print Objavljeno: 25.4.2013.
Ljetovanje s djecom u Hrvatskoj

Ljetovanje s djecom iziskuje posebne pripreme. Planirate li se na odmor u Hrvatsku uputiti s djecom, ne brinite, pronaći ćete dovoljno sadržaja koji će zadovoljiti i vaše i njihove želje. Možda se nećete upustiti u avanturistički rafting, ali zato se do mile volje možete igrati u pijesku pod krinkom da pomažete djeci.


Čime se djeca (i njihovi roditelji) mogu zabaviti na ljetovanju u Hrvatskoj?

Upoznavanjem T-Rexa
Djeca obožavaju tematske parkove u kojima malo uče, a puno se igraju. Još kad su ti tematski parkovi posvećeni dinosaurusima – izlet je pun pogodak! Dinopark u Funtani (Istra) pomno je uređen da bi najmlađima pružio mogućnost upoznavanja s ovim davno izumrlim životinjama koje još uvijek golicaju maštu mnogih. Ljetujete li s djecom u Hrvatskoj, ne propustite ovu atrakciju.

Gledanjem kiše meteora
Astronomski fenomen, poznat i kao Suze sv. Lovre, može se promatrati svake godine 12. kolovoza. Tog dana na nebu se vidi prava kiša meteora. Dovoljno je da odete na mjesto sa što manje javne rasvjete i uživate u iskrama koje će prošarati nebo. Ovaj fenomen možete promatrati i "profesionalnije", tj. uputiti se u zvjezdarnice. U Istri otiđite u poznatu zvjezdarnicu Višnjan, a ako ste u blizini Splita, svratite u Zvjezdano selo na planini Mosor.

Maženjem magarca i koze
Ljetovanje s djecom u Hrvatskoj idealna je prigoda da vaši mališani upoznaju tipične životinje Mediterana. U parku prirode Sutivan, na otoku Braču, životinje slobodno šetaju i navikle su na druženje s djecom i odraslima. Pomazite koze, ovce i svima omiljene magarce. Od divljih životinja zanimljive su srne, nojevi, mufloni i vijetnamsko prase, ali bez brige, ograđene čvrstom mrežom.

Zavirivanjem u podmorje
Za upoznavanje s dubinama Jadranskog mora ne morate se upuštati u ronilački pothvat. Bit će dovoljno da odete u akvarije u Umagu, Rovinju, Poreču ili Puli i vidite što se to krije u dubinama Jadrana. Najbogatiju zbirku morskih vrsta naći ćete u Puli, gdje će se vaši mališani sigurno oduševiti šarenim ribicama iz toplih tropskih mora.

Gradnjom dvorca u pijesku
Jadranska obala poznatija je po svojim lijepim šljunčanim plažama, ali ako ljetujete s djecom, pijesak je najlogičniji odabir. Ne morate brinuti da će se djeca ozlijediti, a gradnja kula u pijesku zabavit će ih dovoljno da se možete u miru sunčati ili im se pridružiti.
Preporuka: Pogledajte najatraktivnije plaže u Hrvatskoj za obitelji s djecom.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu