Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Korčula | 7 stvari koje ne smijete propustiti

Print Objavljeno: 1.7.2016.
Korčula | 7 stvari koje ne smijete propustiti


Jedan od najpopularnijih otoka u Hrvatskoj je Korčula. Sretnici koji dođu na Korčulu imaju priliku kušati korčulansku kuhinju, prošetati starim gradom i osvježiti se u bistrom korčulanskom moru. Kako bi vaše iskustvo bilo potpuno, pripremili smo za vas najbitnija mjesta i aktivnosti u kojima možete uživati za vrijeme vašeg boravka na Korčuli.


1. Plaže

Korčula je vrijedna posjeta već po tome što ima savršene plaže. Otočna obala je prepuna uvala i plaža koje su dostupne automobilom, skuterom ili brodom. Kristalno čisto more okružuje otok Korčulu. Neke od najistaknutijih plaža po svojoj ljepoti i jedinstvenošću su Pupnatska luka na južnoj strani otoka, pješčana plaža Pržina u Lumbardi i plaža Sv. Nikola koja se nalazi u gradu Korčuli. Rezervirajte smještaj u apartmanima ili sobama na Korčuli iz ponude privatnog smještaja koju smo pripremili za vas.

2. Moreška

Najpoznatija tradicionalna predstava koja datira još iz 17. stoljeća izvodi se cijelo ljeto, a najgledanija je 29. srpnja na dan Sv. Todora – zaštitnika Korčule. Ova mačevalačka igra nastala je na temelju europskih trendova u kulturi u 17. stoljeću. Predstavlja radnju u kojoj arapski kralj Moro otima ljepoticu "bulu", što je povod borbe vojski bijelog i crnog kralja. Borba završava povratkom bule turskom kralju Osmanu.

3. Gradski muzej Korčula

Smješten u palači Gabrijelis koja vjerno opisuje gradnju iz 16. stoljeća na otoku Korčuli, nalazi se Gradski muzej Korčula u kojemu se mogu vidjeti zbirke predmeta korištene u kamenoklesarstvu i brodogradnji, ali i razne predmete poput glasovira iz 1819. godine na kojemu je svirala Beethovenova prijateljica Edith Streich.

4. Glavica Sv. Antuna

Krenite u pravcu Lumbarde i pronađite jedinstveni vjerski spomenik i zaštićeni spomenik arhitekture parkova. Riječ je o crkvi izgrađenoj u 14. stoljeću do koje je moguće doći putem 102 stepenice ukrašene s obje strane drvoredima čempresa zasađenih 1708. godine. Osim toga, pogled s vrha Glavice na korčulanski arhipelag je spektakularan.

5. Badija

Svega 20 minuta lagane vožnje brodom od obale Korčule dijeli vas od ovog nenaseljenog otočića gdje na svakom koraku možete vezati svoj brod i uživati u blagodati mora i sunca, potpuno slobodni za uživanje u apsolutnom miru i tišini. Badija je površine jednog kvadratnoga kilometra, a cijela je prekrivena borovom šumom i makijom. Krasi je samostan izgrađen u 15. stoljeću po kojemu je otočić i dobio ime.

6. Katedrala Sv. Marka

Kroz cijelo 15. stoljeće radilo se na izgradnji ove katedrale koja u svom gotičko-renesansnom stilu upotpunjuje kultno-povijesnu baštinu otoka Korčule. Projektirali su je talijanski arhitekti, ali je većinom izgrađena od strane domaćeg stanovništva.

7. Enologija

Kao šećer na kraju valja spomenuti standardno korčulansko piće – vino. Vinogradarstvo u Korčuli je tisućljetna tradicija kojom se naraštaji i naraštaji dan danas bave, a grožđe pod korčulanskim suncem je delicija sama za sebe. Pošip, Rukavac, Grk ili Plavac mali – nećete pogriješiti. Kušajte ga uz svježe ulovljenu ribu i prepustite se savršenom godišnjem odmoru.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu