Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Kako provesti 1 dan na otoku Korčuli

Print Objavljeno: 3.8.2018.
Kako provesti 1 dan na otoku Korčuli


Provesti jedan dan na otoku Korčuli znači provesti dan u povijesti, bogatoj kulturi i na suncem obasjanim pješčanim i šljunčanim plažama koje su jedne od najljepših plaža u Hrvatskoj.

Kako doći do otoka Korčule?
Do Korčule, odnosno trajektnog pristaništa Vela Luka, se dolazi iz Splita trajektnom linijom Split – Vela Luka – Ubli (Lastovo) ili katamaranskom linijom Split – Hvar – Vela Luka - Ubli.
Nakon što dođete u Velu Luku, najbolje je odmah produžiti do povijesnog grada Korčule, najvećeg mjesta na otoku.

Korčula – povijesni grad
Grad je specifičan po svojem urbanističkom planu – naime, ulice su napravljene u obliku riblje kosti u cilju zaštite od jakih vjetrova s mora. Grad štiti čak 8 kamenih utvrda i većina ih je sagrađena u 14. stoljeću. Na glavnom ulazu u grad se nalazi utvrda Veliki Revelin do koje vode kamene stepenice. Svakako se uslikajte ispred ove fotogenične znamenitosti :).

U gradu se također nalazi nekoliko zanimljivih muzeja. Gradski muzej grada Korčule se nalazi na glavnom trgu, Trgu sv. Marka. Postav muzeja se sastoji od izložaka vezanih uz dugu i uzbudljivu povijest otoka Korčule kojim su vladali Mlečani, Francuzi, Englezi, Rusi i Talijani.

Na Trgu sv. Marka se nalazi još jedan muzej, Opatska palača. Postav Opatske palače se sastoji od umjetničkih slika sakralne tematike. Centralno mjesto na trgu zauzima renesansna katedrala sv. Marka sagrađena između 13. i 16.stoljeća.
U gradu se nalazi i kuća u kojoj se navodno rodio svjetski poznati istraživač Marko Polo. Iako njegovo korčulansko podrijetlo nije znanstveno potkrijepljeno, to ne umanjuje ponos Korčulana Markom Polom. Kuću najviše vrijedi posjetiti zbog predivnog pogleda na stari grad.

U Kaporovoj ulici, kraj barokne crkvice Svih Svetih možete naći Galeriju ikona gdje se nalazi zanimljiva kolekcija bizantskih ikona.
Osim što će vas šarmirati povijesnih znamenitostima, Korčula će vas oduševiti kafićima i malenim dućanima u staroj gradskoj jezgri gdje se prodaje nakit i suveniri kućne izrade - idealan poklon za vaše prijatelje i obitelj!.

Kočje – zaštićeni rezervat u unutrašnjosti otoka
Nakon što ste obišli povijesni grad Korčulu, pobjegnite u naručje prirode i svjedočite prirodnom fenomenu neobičnom za jedan otok. Samo 3 kilometra od Korčule, nedaleko od naselja Žrnovo, nalazi se zaštićeni rezervat Kočje. Ovdje vlada jedinstvena i čarobna kombinacija velikih dolomitskih stijena i bujnog biljnog života. Cijeli rezervat se čini kao maleni labirint – isprepleću se stijene nepravilnih oblika i stabla hrasta crnike, špiljske prostorije i prolazi uokvireni stablima.

Lumbarda – pješčane plaže
Nakon što se izvučete iz kočjanskih labirinata, osvježite se na nekoj od korčulanskih plaža! Preporučujemo Lumbardu, turističko naselje na sjeveroistočnom dijelu otoka Korčule koje će vas oduševiti svojim pješčanim plažama. Lumbarda je popularna ne samo zbog svojih plaža već i zbog relativno mirnog okruženja što ju čini jednim od prvih izbora za obitelji s djecom. No, čak i ako ste bez djece, lumbardske pješčane i šljunčane plaže te čisto, azurno more koje ih oplakuje će vam pružiti nezaboravno iskustvo.

Gdje odsjesti na otoku Korčuli?
jeftini apartmani i sobe na otoku Korčuli
apartmani i sobe uz more u Lumbardi
kuće i apartmani za obitelji s djecom na Korčuli




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu