Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Jama Baredine – speleološko osvježenje za vruće ljetne dane

Print Objavljeno: 18.5.2012.
Jama Baredine – speleološko osvježenje za vruće ljetne dane

Više ne morate biti skloni "veranju" uza stijene niti dobro opremljeni za speleološke avanture da biste uživali u spiljama i jamama, guštali u podzemnom osvježenju za vrijeme pravih ljetnih vrućina. Središnja Istra vam je pripremila speleološku poslasticu ovjenčanu statusom geomorfolokog spomenika prirode - jamu Baredine - kojoj ćete moći pristupiti bez imalo muke. Jama Baredine, prvi je speleološki lokalitet Istre uređen za turističku namjenu, a svoje posjetitelje oduševljava od 1995. godine.

Na 132 metra dubine jama Baredine razotkrit će vam svoje ljepote u punom sjaju - podzemna jezera s posebnim stanovnikom, čovječjom ribicom, endemskim životinjskim primjerkom podzemnoga krša koji voli vode bogate kisikom i niske temperature. Jama Baredine oblikovala je i mnogobrojne skulpture koje svojom strukturom i oblicima začuđuju posjetitelje, a u neobičnom interijeru organiziraju se izložbe fotografija sa speleološkim motivima.

Nemojte propustiti posjetiti jamu Baredine za vrijeme godišnjeg odmora – otvorena je od početka travnja do kraja listopada, a u podzemni svijet stalaktita i stalagmita svakih 30 minuta povesti će vas vodič i ispripovjediti priču o njezinom podrijetlu, posebnostima i ljepotama.

Odvažniji mogu testirati svoje sposobnosti na poligonu za speleološko penjanje, u kojemu se mogu okušati i najmlađi te naučiti tehniku spuštanja i penjanja po užetu (speleo climbing), dok manje spretni mogu u prirodnom okružju jame Baredine, među maslinama i vinogradima, uživati u pogledu na more i čaši istarskog vina.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu