Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

JADRANSKI OTOCI: 5 manje poznatih oaza za odmor iz snova!

Print Objavljeno: 2.4.2014.
JADRANSKI OTOCI: 5 manje poznatih oaza za odmor iz snova!

Hrvatska, sa svojom razvedenom Jadranskom obalom, nadaleko je poznata po brojnim otocima. Baš su otoci mnogima omiljene destinacije za odmor iz snova. Sa sve četiri strane okruženi morem, s prekrasnim, nedirnutim plažama – otoci su vječna inspiracija za ljetovanje.

Iako je Jadran popularan po svojim otocima, upoznat ćemo vas s manje poznatim otočnim oazama u Hrvatskoj. Za njih mnogi nisu (iako vjerujemo da ima i dosta onih koji jesu) čuli, a skrivaju čarobna prirodna bogatstva i idealno su odredište za ljetni odmor!

  • LASTOVO – otok udaljen od obale, "neiskvaren" gužvama, pruža autentičan doživljaj Jadrana. O ljepoti prirode svjedoči činjenica da je otok Lastovo, zajedno s ostalim otocima u okolici, proglašen parkom prirode. Prekrasne uvale i vegetacija, gotovo autohtoni doživljaj i gastronomija garantiraju nezaboravno ljetovanje!
  • MLJET – jedan od najzelenijih otoka Hrvatske krije fascinantne prirodne ljepote. Jedan dio otoka zaštićeni je nacionalni park u kojem možete odsjesti, biciklirati, kupati se na "morskim jezerima", a na drugom kraju otoka su prekrasne pješčane plaže.
  • VIS – nekadašnja grčka kolonija Issa, danas otok Vis, očarat će vas ljepotom. Obavezno razgledajte tri morske spilje, od kojih je jedna nadaleko poznata Modra spilja. Otok koji je 45 godina bio u vojnoj izolaciji sačuvao je netaknute prirodne ljepote, među kojima su i glasovite plaže Stiniva i Zaglav. A svakako ćete uživati i u jednostavnosti i opuštenosti lokalne atmosfere na nezaboravnom ljetovanju.
  • DUGI OTOK – još je jedan u nizu otoka s fascinantnom prirodom. Na jugoistočnom dijelu otoka nalazi se Park prirode Telašćica u kojem se izmjenjuju prizori lijepih plaža i dramatičnih klifova te gdje se nalazi jedno od rijetkih slanih jezera Mir. Osim prirodnih ljepota na samom otoku, nadomak je i prekrasan Nacionalni park Kornati.
  • SUSAK – vrlo poseban otok za kraj našeg popisa! Na Susku nisu samo plaže pješčane, cijeli otok je pješčana oaza. Bez uređenih cesta, otok je premrežen pješčanim stazama. Nije dobro povezan s kopnom pa je odmor na njemu pravi autohtoni doživljaj. Ljetovanje na Susku je posebno iskustvo bez premca!



Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu