Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Hrvatska kultura: TOP 5 destinacija za ljubitelje kulture

Print Objavljeno: 10.7.2013.

Hrvatska je idealno odredište za sve kulturoholičare. One koji vole istraživati spomenike i stare građevine te one koji obožavaju filmske, plesne i kazališne festivale. Hrvatska kultura može se pohvaliti iznimnom "kolekcijom" spomenika iz najrazličitijih razdoblja. Povijest života na ovim prostorima možete doživjeti kroz ostatke još iz doba antičkih Grka i Rimljana naovamo. Upoznajući Hrvatsku kulturu ponekad ćete imati osjećaj da hodate po muzeju na otvorenom ili da ste zalutali u neka davna vremena.

Za sve kulturoholičare koji stižu u Hrvatsku, izdvojit ćemo 5 atraktivnih destinacija:

1. Poreč


Eufrazijeva bazilika, zaštićena UNESCO-om. Jedan od rijetkih bizantskih spomenika na prostorima Hrvatske oduševit će vas šarenim mozaicima s tipičnom orijentalnom atmosferom.


2. Pula


Arena, rimski amfiteatar iz 1. stoljeća. Jedan od najbolje očuvanih amfiteatara na svijetu ljeti je pozornica za koncerte prestižnih svjetskih glazbenika te za Pula Film Festival – reviju najboljih domaćih filmova.
* Još jedan ljetni filmski festival u Istri održava se u Motovunu i iznimno je popularan među ljubiteljima nezavisne filmske produkcije


3. Zadar


Crkva svetog Donata iz 11. stoljeća nezaobilazni je kulturni spomenik iz romaničkog razdoblja hrvatske kulture. No, Zadar se ponosi i modernim instalacijama koje su obogatile njegov javni prostor. Na gradskoj rivi nalaze se Pozdrav Suncu i Morske orguljekoje šetače oduševljavaju svjetlosnim i zvučnim atrakcijama.


4. Split


Dioklecijanova palača, ljetnikovac rimskog cara Dioklecijana iz 4. stoljeća. Jedan od najzanimljivijih spomenika hrvatske kulture nije nedodirljiva rimska palača koju možete promatrati iz daleka, već živo središte grada čijim ulicama ćete šetati, razgledavati te zastati da popijete kavu.


5. Dubrovnik


Stari grad. Cijeli kompleks starog dijela Dubrovnika, koji je okružen impresivnim zidinama dugim 2000 metara, zaštićen je UNESCO-om. Na svakom koraku oduševit ćete se prekrasnom srednjovjekovnom arhitekturom i shvatiti zašto Dubrovnik zovu "biserom Jadrana".




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu