Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Dubrovnik - 5 stvari koje ne smijete propustiti

Print Objavljeno: 11.3.2013.

Dubrovnik je destinacija koju ne treba posebno predstavljati. Već godinama diljem svijeta prepoznat je kao jedno od najpoznatijih odredišta na cijelom Mediteranu.
Ako ste sretnici koji će ga ove godine posjetiti, upišite u planere par mjesta koje nikako ne smijete zaobići kada stignete na odmor u Dubrovnik.

1. Dubrovačke zidine


Odvojite nekoliko sati za šetnju po zidinama koje okružuju stari dio Dubrovnika. Na dvokilometarskoj dionici iz ptičje perspektive upoznat ćete UNESCO-om zaštićene trgove i ulice Starog grada te se diviti pogledu koji puca na Jadransko more.

2. Žičara do Srđa


Na vrh brda, koje se spušta do obale gdje se smjestio Dubrovnik, od 2010. možete stići žičarom. Uputite se na visine bez da potrošite puno energije i uživajte u zadivljujućem panoramskom pogledu. Kad stignete na vrh, nevjerojatnom prizoru koji vas okružuje pridružite gastronomsku poslasticu iz restorana na 415 metara nadmorske visine.

3. Plaža Sv. Jakov


Jedna od omiljenih plaža stanovnika Dubrovnika udaljena je svega 15 minuta hoda od Starog grada. Osim što se možete prepustiti morskim radostima ove šljunčano-pješčane plaže, zadivit će vas i lijep pogled na grad te otok Lokrum.

4. Lokrum


Otočić koji je proglašen zaštićenim parkom prirode udaljen je samo 20 minuta od Dubrovnika. Obavezno posvetite jedan dan odmora idiličnom boravku u netaknutoj prirodi i morskim radostima. Taksi-brod iz dubrovačke luke svakih pola sata plovi do ove zelene oaze.

5. Srednjovijekovna ljekarna


Jedna od najstarijih ljekarni u Europi i 700 godina nakon otvaranja još uvijek je u funkciji. Nemojte propustiti posjetu ovom iznimnom, još uvijek 'aktivnom' spomeniku koji je dio lijepog kompleksa Franjevačkog samostana.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu