Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Božić u Hrvatskoj | Top 4 destinacije

Print Objavljeno: 8.12.2017.


Hrvatski je Jadran atraktivna turistička destinacija ne samo ljeti već i u ono najveselije doba godine – doba božićnih praznika. Božić se inače povezuje uz kontinentalne dijelove ili velike gradove poput Berlina, Beča ili Budimpešte, ali božićni praznici na moru također mogu biti posebna iskustva koja dugo ostaju u toplom sjećanju posjetitelja. Zato vas pozivamo da provedete božićne blagdane u Hrvatskoj gdje su veći gradovi priredili raskošne i bogate adventske manifestacije. Klizališta, koncerti, božićni sajmovi, božićne kućice s autentičnom gastronomskom ponudom, druženja s Djedom Božićnjakom, doček Nove godine na otvorenom, samo su neka od zanimljivih zimskih događanja. Osim toga, ovo vam je prilika da dobijete jedinstveni uvid u autentičan način života lokalnih stanovnika koji su poznati po svojoj otvorenosti i srdačnosti.
Nastavite čitati i pogledajte naš izbor top 4 destinacije u Hrvatskoj gdje možete provesti nezaboravan Božić!



Advent u Splitu


Započnite svoju božićnu avanturu u najljepšem gradu na svijetu – Splitu! Drugi najveći grad u Hrvatskoj već tradicionalno organizira svoj program „Advent u Splitu” u kojemu je naglasak na nezaboravnoj zabavi, a gdje možete uživati u prekrasnim božićnim dekoracijama, kuhanom vinu, tradicionalnim dalmatinskim specijalitetima, kupovati suvenire, a sve to dok na suncu šećete legendarnom splitskom Rivom. U sklopu Adventa u Splitu se održava i „Božićni sajam” koji je odlična prilika da se dublje upoznate sa šarmantnim specifičnostima lokalne kulture.
Od događanja ističemo: božićni sajam na rivi, manifestacija Advent na Pjaci (trgu), razna humanitarna događanja te kolende, odnosno tradicionalne božićne pjesme u izvedbi ženskih folklornih skupina na gradskim trgovima i kulturnim znamenitostima.
Na Staru godinu, pridružite se Splićanima na Rivi i dočekajte uz zabavni glazbeni program Novu godinu.

Ako si želite priuštiti ovo nezaboravno iskustvo, rezervirajte povoljan smještaj u Splitu.



Advent u Opatiji


Iako je Opatija jedna od najposjećenijih ljetnih destinacija u Hrvatskoj, i zimi ima zanimljive sadržaje za svoje goste. Jedan od njih je Advent u Opatiji.
Doživite nesvakidašnje iskustvo i posjetite klizalište uz more, čijim se zatvaranjem završava Advent u Opatiji. Ako se u pauzama između klizanja zaželite nečeg slatkog, posjetite Festival čokolade koji se održava u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Da ni djeca ne bi ostala bez svojih malih radosti, odvedite ih na izlet u Park prirode Učka sredinom prosinca gdje će ih čekati iznenađenje – Djed Božićnjak! I to onaj pravi, koji je samo zbog njih stigao iz daleke Laponije. Ne znate što biste kupili svojim najdražima kao suvenir ili božićni dar? Uputite se na gradsku tržnicu ili „mrkat”, kako je lokalci zovu, gdje će vas čekati raznovrstan izbor autohtonih proizvoda, suvenira iz kućne radinosti koji će poslužiti kao originalan božićni dar.

Želite li iskusiti božićne radosti u Opatiji, rezervirajte svoj apartman ili sobu.


„Adventura” u Šibeniku


Opet se vraćamo u Dalmaciju, gdje nas u gradu Šibeniku očekuje Adventura koja je posebna po tome što je jedini plastic- free Advent u Hrvatskoj. Što znači da je sav pribor za jelo napravljen od bio-razgradivih materijala i za jednokratnu je upotrebu.
Najznačajnija karakteristika ovog događaja, koji se održava već četiri godine, bogat je glazbeni program u kojem sudjeluju neki od najboljih hrvatskih glazbenika.
Za najmlađe su organizatori pripremili Adventuricu koja uključuje face painting, druženje s Djedom Božićnjakom, božićni disko i druge zanimljive sadržaje.

Rezervirajte smještaj na šibenskoj rivijeri i uživajte u svojoj vlastitoj „adventuri”.


Zimski festival u Dubrovniku


U jednom od najposjećenijih hrvatskih gradova, od studenog do ožujka odvija se Zimski festival, a u čijem se sklopu održava i program Advent u gradu. Posjetite Stradun na kojem se održava već tradicionalni božićni sajam – kušajte dubrovačke specijalitete, kupite suvenir, pijuckajte kuhano vino na božićnim kućicama. Svratite i do Gundulićeve poljane gdje se održava program Gundulićev zimski san. Tamo vas čekaju mnoga zanimljiva iznenađenja. Kulturoholičarima će se svidjeti izložba djela jednog od najoriginalnijih umjetnika 20. stoljeća – Francisa Bacona koja se održava u
Umjetničkoj galeriji u ulici Frana Supila. Autobusne linije gradskog prijevoznika Libertas besplatne su za sve, stoga istražite što više toga u Dubrovniku.

Rezervirajte svoj apartman ili sobu u Dubrovniku.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu