Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

5 najljepših plaža Jadrana

Print Objavljeno: 19.7.2011.

Mediteran kakav je nekad bio – hrvatska je deviza za sve što ćete pronaći u ovom kutku Mediterana. Upoznat ćete autohtonu atmosferu kakva je danas sve češće prisutna u filmovima, a sve rjeđe na sjecištima realnih geografskih širina i dužina.

Odlučite li ove godine, dok drijemate na suncu, okusiti jadransku sol na koži, predstavljamo vam neke od najatraktivnijih plaža hrvatske obale:


1. Plaža Sv. Ivan – Lubenice (otok Cres)


Odjeke 4000 godina duge prošlosti na 400 m visokoj litici čuva malo mjesto Lubenice. Tajnovitost i mir kao da su "inficirali" čitavo područje pa je plaža Sv. Ivan, u podnožju lubeničke klisure, pravo utočište za pronalazak spokoja. Fantastičan pogled koji se s 400 m visine pruža na bjelinu šljunka plaže Sv. Ivan malo koga neće namamiti na avanturu spusta koji traje 45 minuta. No, svi se slažu – Sv. Ivan bit će dostojna nagrada trudu. Robinzonski doživljaj možete i preskočiti ako se odlučite za komforniji dolazak s mora. Koji god pristup izabrali, Sv. Ivan će vam omogućiti savršenu relaksaciju kada vam na drugim plažama od gužve postane pretijesno.


2. Rajska plaža – Lopar (otok Rab)


Preuzmite vodič
na engleskom jeziku

Plaze u Hrvatskoj

E-mail adrese koje unesete nigdje se ne spremaju. Koriste se samo jednom za upotrebu slanja e-booka, osim u slučaju da pristanete primati obavijesti od Adriatic.hr-a.

  •  

Lopar je prava pješčana oaza na kamenito-šljunčanoj obali Jadrana. Čak 22 pješčane plaže "okružile" su ovo rapsko mjestašce.
Najpopularnija među njima je Rajska plaža. Već i njezino ime govori da će se za "rajski" tretman pobrinuti kilometar i pol pijeska najpoznatije rapske plaže. Plava zastava kao garancija čistoće i kvalitete ponude, sportski sadržaji i oni za iznajmljivanje, spasilačka služba, ugostiteljski objekti, već i na neviđeno dovoljan su mamac da cjelodnevni morski provod odlučite provesti na Rajskoj plaži. Fotografije će samo staviti "točku na i" odluci da dođete i provjerite zašto čak polovica posjetitelja otoka Raba hrli k ovom "pješčanom raju".


3. Zrće – Novalja (otok Pag)


Plažu Zrće zasigurno ne treba posebno predstavljati mlađim turistima. Oni su već upoznati s imidžem koji ju posljednjih godina prati– hrvatska prijestolnica cjelodnevnih tuluma na plaži. Kamenjar otoka Paga u jednoj od brojnih uvala skrio je "tvornicu zabave", gdje su tik uz more niknula četiri prestižna noćna kluba koja organiziraju ljetne festivale i gostovanja prestižnih svjetskih DJ-eva. No, dva i pol kilometra dugačka plaža od finog šljunka ne ističe se samo klupskom ponudom i festivalima, već je i svojim prirodnim ljepotama izmamila epitet jedne od najljepših na otoku. Od 2003. plaža ima Plavu zastavu, što znači da svake godine ispunjava visoke kriterije čistoće mora i okoliša te nudi pregršt sportskih, a posebno adrenalinskih sadržaja, poput bungee jumpinga, wakeboarda i sl.


4. Zlatni rat – Bol (otok Brač)


Plaža Zlatni rat kruna je cjelokupne bračke turističke ponude i simbol Bola. Pola kilometra sitnog šljunka Zlatnog rata našlo je mjesto na mnogim razglednicama i brošurama o Hrvatskoj kao izuzetno prepoznatljiva i popularna jadranska plaža. Fascinira svojim jedinstvenim oblikom i mijenom jer se kao jezičac okomito pruža prema obali, a vjetar i morske struje pomiču joj vrh lijevo-desno, uvijek je čineći drugačijom. Omiljena bračka plaža osigurava zabavu za sve generacije. Na bananama, kolutovima, jet-skiju, gondolama i pedalinama mogu se okušati svi, a kasnije se osvježiti u ugostiteljskim objektima koje skriva pošumljeni središnji dio plaže. Ljubitelji windsurfinga Zlatni rat ističu, uz Viganj na Pelješcu, kao apsolutni favorit jadranske obale zbog njegova uvijek vjetrovita vrha.



5. Punta Rata – Brela (Rivijera Makarska)


Makarska rivijera poznata je po dugim, lijepo uređenim šljunčanim plažama, a jedna od najpoznatijih je Punta Rata u Brelima. Njezinu atraktivnost prepoznao je i časopis Forbes koji ju je 2004. proglasio šestom najljepšom plažom na svijetu (i najljepšom u Europi) u kategoriji manje poznatih turističkih odredišta na američkom tržištu. Borova šuma okružuje šljunčanu plažu koja je, na radost djece, pri ulazu u more pješčana. Njezin prepoznatljiv simbol je stijena koja strši iz mora do koje mnogi testiraju brzinu svojih plivačkih sposobnosti ili s nje demonstriraju umijeće skoka u more.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu