Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

4 razloga zašto morate posjetiti Biograd na Moru

Print Objavljeno: 28.7.2017.
4 razloga zašto morate posjetiti Biograd na Moru


U blizini čak tri nacionalna parka (Sjeverni Velebit, Krka, Plitvička jezera) i većih gradova (Zadar i Šibenik), Biograd na Moru je idealna destinacija za sve one koji na svom odmoru u Hrvatskoj žele obići što više mjesta u što manje vremena. Nadalje, Biograd na Moru ima sve – od uređenih šljunčanih plaža do kulturnih znamenitosti, stoga nikako nećete ostati razočarani ovim šarmatnim gradićem, koji je nekoć bio sjedište hrvatskih kraljeva. U nastavku otkrijte zašto posjetiti Biograd na Moru.
Rezervirajte smještaj u Biogradu na Moru.



1. Ljepota i raznolikost Vranskog jezera
Dobrodošli na najveće jezero u Hrvatskoj. Vransko jezero se proteže na 30 kilometara kvadratnih. Samo jezero je dio Parka prirode Vransko jezero veličine 57 km2. Park je ujedno i posebni ornitološki rezervat koji je stanište 11 ugroženih vrsta ptica koje tu imaju svoja gnjezdilišta. Uopće, ovaj ornitološki rezervat je poseban i značajan po izrazitoj raznolikosti svoje ornitofaune. Moguće je unajmiti vožnju džipom oko Vranskog jezera uz profesionalnog vodiča. No, ako vam ne odgovara vožnja džipom, Vransko jezero je okruženo 40 kilometara dugom biciklističkom stazom stoga možete i biciklom istraživati raznolikosti ovog jedinstvenog Parka prirode.

Ipak, možda najveći užitak posjetiteljima pruža pogled s vidikovca Kamenjaka koji se nalazi na sredini jezera. Pogled s Kamenjaka obuhvaća cijelo Vransko jezero, kornatski arhipelag i okolne otoke. Na vidikovcu se nalazi i kafić u kojem se možete osvježiti i nastaviti uživati u impresivnom pogledu, a ako niste raspoloženi za kavu, sjednite za neki od obližnjih stolova. Ulaznica za Park prirode Vransko jezero dođe 20 kuna.

2. Plaže
Iako nisu toliko poznate kao neke druge hrvatske plaže, Biograd na Moru ima puno razloga da se ponosi svojim šljunčanim plažama koje su, ususret sve većem broju turista, lijepo uređene i obogaćene raznim sadržajima, pogotovo za obitelji s djecom. Preporučujemo 100 metara dugu plažu Crvena luka koja se nalazi u istoimenom turističkom kompleksu. To je zapravo uvala okružena borovom šumom, nekoliko kilometara udaljena od centra Biograda.

U sjeverozapadnom dijelu Biograda se nalazi šljunčana plaža Bošana s ulazom u more i brojnim sadržajima. Na ovoj plaži nema hlada stoga ponesite kremu za sunčanje ili unajmite suncobran na plaži. Među obiteljima s djecom popularna je plaža Dražica koja se nalazi nedaleko od hotelskih kompleksa, do koje se dolazi šetnicom Dražice u centru grada. Obogaćena je raznim sadržajima od kojih izdvajamo ronilački centar, restorane, ogromni tobogan, kabine za presvlačenje i tuševe. Ova je plaža 2006. godine nagrađena Plavom zastavom.


3. Zavičajni muzej Biograd na Moru
Ljubiteljima povijesti preporučujemo posjet Zavičajnom muzeju Biograd na Moru smještenom u samom centru grada. Zgrada muzeja je sagrađena krajem 18.stoljeća na temeljima nekadašnjih srednjovjekovnih zidina i prije nego što je prenamijenjena u muzej bila je zgrada suda. Sadrži bogate zbirke – od arheološke zbirke koja pokazuje život Biograda u antičkim vremenima, etnografsku zbirku i zbirku "Teret potopljenog broda iz 16.stoljeća". Ova jedinstvena zbirka čuva preko 10 000 vrijednih predmeta izvađenih iz potonulog mletačkog broda iz 16.stoljeća, a koji je sasvim slučajno otkriven 1967. godine.


4. Izleti u obližnje gradove, otoke i nacionalne parkove
Osim Vranskog jezera, Biograd na Moru se nalazi i u blizini većih gradova kao što su Zadar, Nin i Šibenik. Ovi će vas gradovi očarati svojom bogatom poviješću i zanimljivim sadržajima. Nikako ne propustite već slavne Morske orgulje i Pozdrav suncu u Zadru, pješčanu plažu Kraljičina plaža u Ninu koja se proteže na tri kilometra ili impresivnu šibensku katedralu sv. Jakova koju krasi 71 skluptura glava. U blizini se nalaze i otoci Pašman, Dugi Otok, Vrgada na kojima će svaki posjetitelj pronaći nešto za sebe, pogotovo oni koji ne mogu zamisliti odmor bez modrog mora i puno sunca.

Svakako vrijedi odvojiti dan za izlete u Nacionalni Park Krka koji se ponosi sa svojih sedam veličanstvenih slapova, Nacionalni Park Paklenica koji će oduševiti ljubitelje penjanja i ostalih planinarskih aktivnosti, te Nacionalni Park Kornati koji već dugi niz godina privlači nautičare i izletnike.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu