Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Zabavne obiteljske aktivnosti na Jadranu

Print Objavljeno: 21. 02. 19

Uživanje na plaži uvijek se nalazi na vrhu popisa liste stvari koje su neizbježne na svakom ljetnom odmoru u Hrvatskoj. Plaža je uvijek dobar izbor prvenstveno zbog velikog izbora sadržaja prilagođenog za djecu, no ako odmor traje nekoliko dana bilo bi poželjno uvesti neke promjene u raspored u smislu novih pothvata koji, osim što će predstaviti novi izazov, biti od velike koristi vama i vašoj djeci.

Obiteljski izlet biciklom

Jadran ima veliki izbor biciklističkih staza

Kada govorimo o izletu biciklom mnogi bi mogli prvo pomisliti na vožnju kroz prirodu i staze duge više desetaka kilometara. Naravno to je opcija za one koji na putovanju traže mjesta na obali s dužim i lijepo uređenim biciklističkim stazama jer pretpostavlja se kako su došli zbog aktivnog odmora. No takav tip izleta nije jedina opcija ako se odlučite na vožnju biciklom, pogotovo ako ste s obitelji. Ako vam više odgovara ostanak u mjestu u kojem odmarate možete iznajmiti bicikle, voziti se ulicama i usput obilaziti sve važnije znamenitosti. Rent a bike servise možete pronaći na svakom koraku a sustav plaćanja je jednostavan (uvijek se u blizini nalazi automat koji funkcionira identično kao onaj za plaćanje parkinga, a prednost je što možete plaćati i putem aplikacije), a osim toga cijene su dosta povoljne. Također bitno je izdvojiti da bicikle imaju i prilagođene sjedalice za dojenčad.

Za one koji ipak žele malo „protegnuti noge” i otići na obiteljski piknik u prirodu ili iskušati svoje granice možete otići u obližnje parkove ili šume koji imaju uređene biciklističke staze s detaljnim mapama koje pokazuju glavne staze kojima se možete kretati. Ako dosad niste imali prilike uživati u obiteljskom pikniku na dva kotača na Jadranu preporučujemo vam da se prvi put otisnete na područje biogradske rivijere, točnije u parku prirode Vransko jezero. Brojne staze su specifične jer osim borove šume, krase ih povoljni položaji iznad poznatog Vranskog jezera, tako da ćete imati nevjerojatne prizore na jezero s jedne i mora s druge strane. Od staza koje ne smijete propustiti svakako je ona koja vodi do vidikovca Kamenjak, koja je duga oko 300 m. Budući da idete s djecom, lijepi pogledi navest će vas da predahnete više puta i zabilježite važne trenutke svojim fotoaparatom ili smartphoneom.

Odlazak na safari u Dubrovniku

Snimite najljepše trenutke na dubrovačkom safariju

Ako provodite ljeto u Dubrovniku morate znati da zidine i stara jezgra nisu sve što ovaj grad ima za ponuditi. Ako vama i vašoj djeci gužva nije toliko privlačna jedan od načina na koji je možete izbjeći je odlazak na safari Buggyjem. Ova avantura na Srđu, brdu iznad Dubrovnika je osim nezaboravnog adrenalinskog iskustva pogodna i za istraživanje druge strane dubrovačkog područja. Treba imati na umu da je minimalna dob za djecu 5 godina. Isto tako tinejdžeri ne smiju upravljati vozilom jer je za vožnju potrebna punoljetna osoba. Važna napomena je da morate ponijeti dovoljne količine vode kako bi vaša djeca ostala hidratizirana.

Niste dosad imali prilike otkriti i drugu stranu Dubrovnika? Ne propustite priliku i rezervirajte svoj smještaj ovdje.

Aqua park je uvijek odlična opcija

Vodeni parkovi su idealni za obiteljski odmor

Ponekad je na odmoru potrebno i „igrati na sigurno” što se tiče odabira mjesta koja će vašoj djeci pružiti dovoljno mjesta za odmor, zabavu i igranje a aquaparkovi su upravo takva mjesta. Jedna od dobrih strana je ta što i roditelji mogu uzeti oduška od svojih obveza te bar na jedan biti dijete. Osim što veliki broj vodopada, tobogana i drugih instalacija nude brojnu zabavu, moći ćete u potpunosti biti opušteni jer su takvi parkovi sigurni za djecu svih uzrasta. Duž jadranske obale postoji veliki izbor vodenih parkova no ako nemate ideju gdje i kako započeti pretragu za prvi put se preporučuje odlazak u Aquacolors u Poreču, najveći vodeni park u Hrvatskoj. Osim velikog izbora za uživanje u vodenim radostima možete posjetiti i sportske terene ako vaša djeca više vole druge sportove.

Poreč vam se čini kao savršena destinacija za obiteljski odmor? Rezervirajte svoj smještaj ovdje.

Igraonice na otvorenom su idealne i za roditelje

Igraonice na otvorenom su idealna prilika za zajedničke aktivnosti s djecom

Veliko olakšanje za sve roditelje koji traže dodatne aktivnosti za svoju djecu mogu pružiti igraonice na otvorenom koje su najčešće smještene u blizini glavnih plaža. Lijepo uređeni parkovi s toboganima, mjestima za penjanje ili klackalicama mogu lako zabaviti djecu, pogotovo ako im se kupanje u moru nakon nekog vremena ne bude više činila kao zanimljiva opcija. Roditelji se moraju stalno nadgledati djecu, dapače mogu sudjelovati u igri. Najbolja opcija za zajedničku igru je odlazak na trampolin koji osim za igru može biti dobar i za rekreaciju. Za stariju djecu također postoji dosta mogućnosti. Ako i sami imate poneke vještine u videoigrama možete zaigrati popularni Fortnite ili Fifu u jednoj od brojnih igraonica s najnovijim konzolama i računalima.

Sve navedene mogućnosti možete pronaći na većini plaže Makarske rivijere. Ako ste više za odmor u hladu dok se vaša djeca igraju možete se lako povući u jedan od brojnih restorana ili barova koji se nalaze odmah uz igraonice.

Odlazak u obližnju zvjezdarnicu

Učite s djecom o tajnama svemira

Svemir je tema koja uvijek izaziva divljenje čak i kod djece stoga promatranje zvijezda može biti nešto drugačija aktivnost na odmoru u kojoj možete obiteljski uživati i pritom nešto i naučiti. Vašoj djeci će biti zanimljiv odlazak u zvjezdarnicu Višnjan u Istri, ujedno najveću u Hrvatskoj. Osim po veličini posebna je po tome što ima 11 teleskopa s kojima je otkriveno 2 kometa i čak 1400 asteroida. Dobra je prilika za obiteljsko druženje na odmoru jer osim učenja organiziraju se i brojne radionice čiji je cilj motivacija djece za širenje znanja o svemiru.

Spremni za nove svemirske avanture? Istražite idealan smještaj u Istri

Interaktivno učenje kroz posjet muzejima

Muzeji su odlični za upoznavanje novih kultura i običaja

Odmor može biti spoj ugodnom s korisnim za vašu djecu, tako da i zabava može imati i obrazovni karakter. Način na koji se to može postići je odlazak cijele obitelji u muzeju u nastojanju da približite djeci novu kulturu i neke nove običaje te da im povijest na koncu ne bude dosadna. Dobra stvar je i što mnogi muzeji na Jadranu ne naplaćuju ulaz djecu. Ako su vam djeca ipak premlada možete potražiti muzeje druge tematike kao npr umjetničke, interaktivne, ili neke koji u sklopu redovnog programa imaju posebne programe za djecu. Mjesto u kojem ćete zasigurno pronaći nešto za sebe i djecu je Zadar. Osim brojnim povijesnih i prirodnih muzeja vrijedi spomenuti i muzej s nešto drugačijim konceptom odnosno muzej iluzija koji je idealan za dječju igru.

Posjetite obližnji otok

Iskoristite trajktne linije za obiteljsku plovidbu

Ako ste tijekom odmora smješteni na obali, mogli bi ste razmisliti o plovidbi trajektom do prvog otoka. Trajekt je najlakša opcija za istraživanje otoka jer ne morate se mučiti kako bi unajmili brod a osim toga trajektne linije su česte tako da se možete vratiti u mjesto boravka kad želite. Plovidbu možete iskoristiti i kao priliku za piknik tijekom kojeg možete uživati beskrajno lijepom pogledu na brojne otoke. Odlaskom na otok moći ćete istražiti i neke nove zanimljive lokacije i plaže. Jedno od mjesta koje je idealno za otisnuti se na pučinu je Drvenik gdje se nalazi direktna linija za Sućuraj na Hvaru. Vožnja do Hvara traje oko 35 minuta tako da ćete imati dovoljno vremena za uživanje u plovidbi na otvorenom moru.

Zaigrajte odbojku na plaži ili picigin

Kraljičina plaža u Ninu jedna je od najljepših u Hrvatskoj

Pretpostavlja se da će se većina vremena na odmoru provesti ipak na plaži i stoga vam predlažemo da osim kupanja i eventualno ronjenja iskoristite priliku i zaigrate jedan od loptačkih sportova sa svojom djecom. Zahvaljujući mekanom pijesku Kraljičina plaža u Ninu će biti idealna za igranje odbojke ali i popularnog picigina. Nakon igre možete se i opustiti kao u spa centru zahvaljujući velikim količinama ljekovitog blata zbog kojeg je posljednjih godina Nin jedna od najpoželjnijih destinacija za obitelji.

Otkrijte zabavne obiteljske aktivnosti u Ninu. Rezervirajte svoj smještaj ovdje.

Ako tražite idealnu destinaciju gdje će vaše dijete moći trčati po plaži a da nikome ne smeta ili gdje ćete bez ikakvih briga o sigurnosti moći uživati u obiteljskom druženju uzmite u obzir hrvatsku obalu gdje su djeca uvijek dobrodošla.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu