Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Skriveni festivali u Hrvatskoj za koje niste znali

Print Objavljeno: 21. 03. 19

Neke klasične znamenitosti na Jadranskoj obali zaista vrijedi posjetiti barem jednom u životu no ponekad je potrebno izaći iz okvira unaprijed zadanih turističkih ruta i aktivnosti te istražiti nove mogućnosti zabave na putovanjima. Koji su to događaji koji će vam ponuditi nešto drugačije i zabavnije iskustvo na Jadranu pogledajte u listi 8 neobičnih festivala u Hrvatskoj.


Mosaic city, Poreč

U Eufrazijevoj bazilici nalazi se veliki broj očuvanih umjetnina iz vremena Bizantskog Carstva

Volite umjesnost? Tijekom sljedećeg odmora u Hrvatskoj morate posjetiti tzv. „grad mozaika” kako nazivaju Poreč. S obzirom na bogato povijesno kulturno nasljeđe te važne znamenitosti koje kriju umjetnička djela izrađena tehnikom mozaika ovaj naziv ne treba čuditi. To potvrđuje i uvrštenje najvažnije Porečke znamenitosti, Eufrazijeve bazilike na UNESCO listu svjetske baštine. Mosaic City je zapravo projekt koji okuplja različite umjetnike iz cijelog svijeta i koji izrađuju djela tehnikom mozaika. Procesi izrade umjetničkih djela su dostupna i vidljiva svim posjetiteljima a ona na koncu ostaju trajno u nasljeđu grada. Ova manifestacija se održava u periodu od 27. travnja do 11. svibnja.

Korčulanski triatlon, izazov Marka Pola

Veliki dio triatlonske rute prolazi kroz srednjovjekovne znamenitosti grada Korčule

Jeste li spremni za polazak stopama Marka Pola? Naravno ovdje nećete morati ići Putevima Svile ali triatlon koji se organizira 22. travnja na otoku Korčuli predstavit će veliki izazov. Radi se o međunarodnoj sportskoj manifestaciji koju svake godine posjećuje veliki broj sportaša kako licenciranih tako i rekreativnih. Triatlon se sastoji od sprint i olimpijske utrke a ono što će svim sudionicima ali i posjetiteljima biti zanimljivo jest da utrka prolazi kroz jedne od najljepših točaka i znamenitosti ovog srednjovjekovnog grada. Ako vam ovo nije dovoljan motiv za sudjelovanje onda će vas možda zainteresirati činjenica kako se uz triatlon paralelno održavaju i koncerti te lokalni gastro festivali kao što su Dani šparoga.

Rezervirajte svoj smještaj još danas i otkrijte ljepote i bogat program koje nudi otok Korčula.


Festival aromaterapije Apsyrtides, Mali Lošinj

Na lošinjsko-creskom arhipelagu postoji više od 900 autohtonih biljnih vrsta

Tražite mjesto na kojem ćete se moći potpuno odmaknuti od stresa i gužvi a usput želite naučiti nešto više o zdravom načinu života? Zrak visoke kakvoće, veliki broj sunčanih sati tijekom godine i potpuni mir trebali bi biti dovoljni za početak. Upravo u takvim uvjetima Cresko-lošinjskog arhipelaga nalazi se više od tisuću vrsta biljaka od kojih se rade raznih aromatični proizvodi (ulje, suveniri i sl.) Uz mogućnost mirnog odmora u jedinstvenom području moći ćete sudjelovati i u radionicama koje su posvećene educiranju posjetitelja o zdravlju i primjeni eteričnim biljaka u svakodnevnom životu.


Potreban vam je miran ljetni odmor? Rezervirajte svoj smještaj i otkrijte sve prednosti zdravstvenog turizma u Malom Lošinju.


Zvonimirovi dani, Knin

Pogled na Kninsku tvrđavu iz zraka (izvor: kninskimuzej.hr)

Želite iskusiti kako su živjeli kraljevi u srednjem vijeku? Razmislite o tome da u razdoblju od 17.-18. lipnja posjetite kraljevski grad Knin. Tvrđava u kojoj je nekad boravio hrvatski kralj Zvonimir se ponovo vraća u srednji vijek, tako da ćete iz prve ruke moći doživjeti način života u tom periodu što će vam najbolje upriličiti događaji kao što su ulazak kralja u utvrdu u pratnji njegovih vitezova borbe vitezova te opsada tvrđave s katapultima koji izbacuju vatrene kugle.


Posjetite Šibensko-kninsku županiju i otkrijte potpuno nove aktivnosti ovog ljeta.


Spectacvla Antiqva, Pula

Gladijatorske borbe u areni se održavaju jednom tjedno

Iz srednjeg vijeka vraćamo se još dalje u prošlost, točnije u razdoblje Rimskog Carstva. Festival Spectacvla Antiqva održava se od 14. lipnja do 13. rujna u Puli, gradu u kojem se nalazi jedna od najbolje sačuvanih rimskih amfiteatara. Zahvaljujući ovoj manifestaciji napokon ćete moći uživo odlučivati o sudbini gladijatora pokazivanjem palca prema gore ili dolje. Naime, ovaj program će vam pokazati kako je izgledao život u vrijeme starih Rimljana kroz gladijatorske borbe koje se održavaju svaku večer, dok će potpuni dojam zaokružiti radionice u kojima se mogu vidjeti i odjeća i razni predmeti koji su se koristili. Vrijedi napomenuti da su gladijatorske igre poprilično realistične pogotovo zbog činjenice da se koristi pravo oružje.


Festival Visualia, Pula

Prvi festival svjetlosti u Hrvatskoj

Osim programa koji oživljava razdoblje Rimskog Carstva Pula je organizator i prvog festivala svjetla u Hrvatskoj koji se održava od 15.- 17. rujna. Ovo je jedinstven festival u kojem ćete moći uživati u nevjerojatnim instalacijama koje objedinjuju moderne tehnologije s audiovizualnim umjetnostima. Jedan od najpoznatijih primjera ljepote ovakvih instalacija su lijepo osvijetljene dizalice u brodogradilištu Uljanik. Festival okuplja veliki broj umjetnika a od ove godine festival se udružio s ILA (International Light association), međunarodnom organizacijom koja okuplja veliki broj znanstvenika koji se bave proučavanjem svijetla.

Film festival, Brač

Međunarodni festival igranog filma

Uz lijep krajolik i dobru hranu dobar način za zaokružiti hedonistički doživljaj na jednom od najljepših hrvatskih otoka je uz film. Od 10.-13. kolovoza u Supetru održava se festival u kojem se prikazuju projekcije igranog filma raznih autora. Uz brojne kratkometražne i dugometražne filmove moći ćete uživati u radionicama i zabavnom i glazbenom programu.


Otkrijte zabavu u Braču, jednom od najljepših otoka u Hrvatskoj.


Utakmica Delmata i Rimljana, Sinj

Jeste li veliki ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svijetu? Umjesto odlaska na nogometnu utakmicu razmislite o tome da ovog ljeta, točnije 31. srpnja u Sinju sudjelujete u događaju koji bi vam trebao ukazati na podrijetlo nogometa i načina na koji se igrao još u antička vremena. Naime ovo je zapravo predstava komičnog karaktera s pravilima koja su izmišljena kako bi više bila u duhu antičkog vremena. U utakmici, točnije kazališnoj predstavi nalazi se 10 Delmata i deset Rimljana uz suca pa čak i muzičari. Svi su pritom odjeveni u odjeću za koju se pretpostavlja da su ljudi nosili u to vrijeme.


Rezervirajte smještaj na Adriatic.hr-u i otkrijte ljepote Dalmatinske zagore.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu