Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sob
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Najbolje plaže otoka Ugljana | Top 5

Print Objavljeno: 1. 06. 18


Teško je odabrati samo jednu najbolju plažu na Ugljanu, stoga smo odabrali čak pet šljunčanih, pješčanih i betonskih plaža. Nastavite čitati – možda se među njima nalazi vaša sljedeća najdraža plaža u Hrvatskoj!


1. Plaža Batalaža


Ribarsko mjesto Kali će vas oduševiti svojom starinskom mediteranskom atmosferom! Ali, isto tako će vas oduševiti i plaže koje Kali skriva. Većini gostiju koji se nađu u ovom mjestu, prvi je izbor za kupanje plaža Balataža. Nalazi se u maloj uvali. Ova šljunkovita plaža s uređenim betonskim dijelom za ležanje idealna je za sve koji se vole dobro osunčati. Na plaži se nalazi kafić Mavra gdje se možete osvježiti nakon dugog dana ispunjenog kupanjem i sunčanjem.
Zaboravili ste ponijeti suncobran, a neudobno vam je ležati na šljunku i kamenju? Bez brige, na plaži postoji mogućnost unajmljivanja suncobrana i ležaljki.

2. Plaža Jaz


Prevzamite vodnik
v angleščini

Plaze u Hrvatskoj

E-mail naslove, katere vpišete, nikjer ne shranjujemo. Uporabljajo se le en krat za pošiljanje e-booka, razen v primeru, kadar se strinjate s prejemanjem obvestil od Adriatic.hr-ja.

  •  

I na Ugljanu ima pješčanih plaža! Jedna od njih se nalazi u mjestu Preko gdje pristaje trajekt. Velika i lijepo uređena plaža Jaz će oduševiti djecu, ali i roditelje. Osim što je pješčana, more je plitko pa se djeca mogu bezbrižno zabavljati u plićaku. Osim toga, na plaži se nalaze tobogani za djecu, ugostiteljski objekti (restoran, pizzeria) i toaleti. Ako ste došli autom, ostavite ga na parkingu 10 metara od plaže. Uz samu se plažu nalazi šetnica za mirne i romantične šetnje u sumrak.

Nedaleko od plaže se nalazi i otočić Galevac, poznat i pod imenom Školjić, koji je dovoljno blizu obale da se može otplivati do njega! Sredinu ovog otočića ukrašava franjevački samostan i crkva sv. Pavla iz 15. stoljeća. Ako budete još raspoloženi za kupanje i istraživanje, sami istražite uvale ovog šumovitog otočića koje skrivaju osamljene plažice.

3. Velika Sabuša


Još jedna plaža koju često biraju obitelji s djecom je betonska plaža Velika Sabuša u mjestu Kukljica. Plaža se nalazi u zaklonjenoj uvali. Okružena je bujnom mediteranskom šumom, more je plitko, na plaži se nalaze tobogani za djecu. Na uvalu pada sunce pa pripazite da ne izgorite (obilno se namažite kremom za sunčanje). Na plaži se nalaze toaleti, a razveselit će vas i činjenica da je parking udaljen samo 5 minuta hoda od plaže.

4. Plaža Mostir


Plaža Mostir je jedna od najpopularnijih plaža u mjestu Ugljanu. Ova se pješčana plaža udobno smjestila u malenoj uvali. Zbog sitnog pijeska i plitkog mora plaža je ljeti jako popularna među obiteljima s djecom. U neposrednoj blizini plaže se nalaze kafić i restoran. Ako se poželite skloniti od sunca, unajmite suncobrane i ležaljke.
Ljeti na plaži Mostir zna biti gužvi, ali ih možete izbjeći ako dođete ranije ujutro ili u kasnim popodnevnim satima.

5. Južna Luka


Još jedna popularna plaža na otoku Ugljanu je plaža Južna Luka, koja se nalazi u blizini naselja Muline. Kao plaža Mostir, ova je plaža pješčana pa je savršena za dječju igru u pijesku. Osim što je pješčana, plaža Južna Luka je upečatljiva zbog svog neobičnog izgleda. Naime, na plaži, ali i u moru su raštrkana velika kamenja.
Na plaži nema sadržaja pa ne zaboravite ponijeti sa sobom puno vode, hranu, ali i kremu za sunčanje..


Gdje odsjesti na Ugljanu?
jeftini apartmani, studija i sobe na otoku Ugljanu
pet-friendly privatni smještaj
apartmani udaljeni do 100 metara od šljunčanih i pješčanih plaža




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu