Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sob
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

5 najljepših plaža poluotoka Pelješca

Print Objavljeno: 15. 06. 18

Poluotok Pelješac jedna je od rijetkih destinacija u Hrvatskoj koja se može pohvaliti prostranim pješčanim plažama i plažama s finim šljunkom. Osim toga, more je na Pelješcu izrazito čisto. Samo zamislite kako se kupate u čistom azurno plavom moru dok vas okružuju zelena brda peljeških vinograda! Ovo iskustvo nikako ne smijete propustiti na svom ljetovanju u Hrvatskoj.
Nadamo se da će vas naš izbor najljepših plaža Pelješca inspirirati za posjet ovoj prirodnoj oazi, savršenoj za miran ljetni odmor.


Prapratno


U mjestu Prapratno se nalazi popularna istoimena pješčana plaža duga čak 300 metara. Okružena je kamenjem s obje strane. Tu je more plitko, čisto i bistro što ga čini savršenim za malu djecu i njihove igre u plićaku. S obzirom na to da se plaža nalazi blizu kampa u vrhuncu sezone na njoj zna biti gužvi. Na samoj plaži nema hlada pa se ne zaboravite zaštititi kremom s visokim zaštitnim faktorom.

Savjet za putovanje
Ako planirate izlet na otok Mljet gdje se ujedno nalazi i predivan istoimeni nacionalni park, ukrcajte se na trajekt u Prapratnu koji vodi do mjesta Sobre na Mljetu.

Jezero


Prevzamite vodnik
v angleščini

Plaze u Hrvatskoj

E-mail naslove, katere vpišete, nikjer ne shranjujemo. Uporabljajo se le en krat za pošiljanje e-booka, razen v primeru, kadar se strinjate s prejemanjem obvestil od Adriatic.hr-ja.

  •  

Ova predivna plaža sitnog šljunka udaljena je 1 kilometar od mjesta Dube (tamo se nalazi još jedna popularna plaža, plaža Divna). Plaža Jezero je mirna i osamljena i u vrhuncu sezone. Želite li pobjeći od nesnosnih gužvi i još nesnosnijih vrućina, okupajte se na plaži Jezero. Svoju izoliranost može zahvaliti tome što je do nje moguće doći jedino morskim putem. Zamolite nekog od lokalnih stanovnika da vas odvede do plaže svojom brodicom ili je unajmite.

Mokalo


Uputite se na južnu obalu Pelješca gdje vas čeka šljunčano-pješčana plaža Mokalo. S nje se pruža veličanstven pogled na otok Korčulu, a hlad pruža gusta borova šuma. Plaža Mokalo je dio kampa pa nekad, pogotovo u srpnju i kolovozu, može biti gužvi. Ako vam smetaju gužve, otiđite tamo rano ujutro ili kasno poslijepodne. Ipak, na plaži ima dovoljno sadržaja za sve goste. Postoji mogućnost unajmljivanja suncobrana i ležaljki, posjetiteljima su na raspolaganju i toaleti, a mogu se osvježiti i odmoriti u obližnjem kafiću i restoranu.

Trstenica


Jedna od najpopularnijih plaža poluotoka Pelješca je plaža Trstenica koja se nalazi blizu mjesta Orebić. Ova će se plaža zbog pješčanog dijela pri samom ulazu u more svidjeti obiteljima s mlađom djecom. Uz to, na plaži se može za malo novca unajmiti kajak i pedaline. Na plaži se nalazi restoran i kafić. Ako niste ponijeli sa sobom potrebnu opremu, na plaži možete unajmiti suncobrane i ležaljke.

Uvala Česminova


Divlja i osamljena plaža u uvali Česminova će biti zanimljiva onima koji vole veće stijene i šljunak. Ponesite sa sobom piće, hranu, ali i zaštitu od sunca – suncobran i kremu sa zaštitnim faktorom. Plažu vole jedriličari jer ima dobre lokacije za usidrenje, dok čistoća i bistrina vode potiču ronioce na istraživanje podmorja. Plaža u uvali Česminova se nalazi 2,5 kilometra od mjesta Lovište.

Gdje odsjesti na Pelješcu?
apartmani udaljeni 100 metara od plaže
pet-friendly kuće i apartmani
jeftin privatni smještaj




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu