Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Ljeto znači more, sunce i plaže! Donosimo listu top 10 skrivenih plaža Hrvatske!

Print Objavljeno: 1. 07. 21

Iako je Hrvatska poznata kao destinacija koja je mnogo više od mora, sunca i plaža, ono što ipak privlači na milijune gostiju svake godine su upravo spomenute komparativne prednosti. Jer s 5835 kilometara hrvatske obale, ova zemlja ima jednu od najrasprostranjenijih obala na Jadranu. Osim toga, s preko 1200 otoka i otočića, gradovima s više od 180 sunčanih dana i preko 2000 sunčanih sati u godini te više od 100 plaža s plavom zastavicom predstavlja idealnu ljetnu destinaciju koja u širokom rasponu ponuda nudi mediteransku klimu, predivno vrijeme te uživanje u ljetnim radostima u netaknutom prirodnom okruženju! Samo jedan nacionalni park od njih sedam ukupno će biti dovoljno da se vratite i zaljubite u ovu predivnu zemlju i njenu prirodu!

Destinacija plavih zastavica

O tome koliko se neka turistička destinacija može podičiti čistoćom plaža, govori oznaka plave zastave na plaži.Riječ je o posebnom priznanju za visoku kvalitetu i čistoću mora, plaža te očuvanog ekosustava, biljnog i životinjskog, kako u moru, tako i oko njega.

Od 4800 plaža s plavom zastavom, njih preko stotinu je u Hrvatskoj. Ovo se priznanje dodjeljuje svake godine, stoga je potrebno ostvariti vrhunsku razinu očuvanosti plaža i potom je očuvati za iduću godinu. U Hrvatskoj je to prijateljsko nadmetanje dovelo do još ljepšeg i čišćeg okoliša jer mještani i turistički djelatnici ljubomorno nastoje sačuvati tu privilegiju zbog koje se na stotine tisuća gostiju vraća svake godine. Najviše ih se nalazi na obali Istrei Kvarnera, a cijelu listu možete pogledati na službenim stranicama plave zastavice.

Hrvatska se uistinu može podičiti s predivnim, netaknutim i prirodnim plažama različitih kategorija. Od pješčanih, sunčanihi kamenitih kojih je najviše, preko naturističkih, ili pak onih za ljubimce, na hrvatskoj obali ćete garantirano naći nešto za sebe i svoj maleni komadić raja. Same čiste plaže rezultat su posebne brige Republike Hrvatske i njenih mještana oko eko-sustava u kojem žive, okoliša te raznovrsne flore i faune što obitava u ovim prostorima.

Sve navedeno je samo dio širokog raspona vrhunske usluge i turističke ponude koja se u Hrvatskoj razvila kroz posljednje stoljeće. Jer briga o svom okolišu i znači brigu o svojim gostima. Zbog toga se oni vraćaju iz godine u godinu, dok novi neprestano dolaze!

Osim već popularnih destinacija poput Dubrovnika, Hvara, Raba, Opatije, Rovinjaili Splita, gosti u sve većem broju obilaze do sada za njih nepoznate plaže i lokacije koje su pravi mali prirodni raj na zemlji.

Kamenite ili šljunčane? Za mir ili tulum bez prestanka? Plaže u Hrvatskoj su dostupne svima!

Za najljepše stvari se ponekad potrebno namučiti ili dobro platiti. E pa to nije slučaj s hrvatskim plažama. Na tim predivnim komadima prirode možete uživati potpuno besplatno! Sve su plaže u Hrvatskoj javne te je na njima moguće doći i bezbrižno ostaviti svoj ručnik te se kupati i uživati u suncu koliko god poželite. Zahvaljujući dobroj organizaciji, bez imalo problema ćete pronaći svoje „mjesto pod suncem” te u miru i relaksaciji uživati u ljetnim radostima.

Privatne plaže su raritet jer je većina plaža u Hrvatskojjavna, odnosno dostupne su svima, neovisno o lokaciji i ekskluzivnosti ponude na njoj. Neke od njih su potpuno izolirane i do njih je potrebno doći brodom. Osim toga, one su u potpunosti prirodne stoga je potrebno ponijeti hranu i vodu. S druge strane, pješčane plaže poput najpoznatije plaže Bačvice u Splitu, su idealne za obitelji s djecom te nude niz sportskih, rekreativnih, adrenalinskih i ostalih aktivnosti poput raftina, paraglidinga, windsurfinga, odbojke na pijesku, glavometa, pa čak i nogometa na pijesku! Osim toga, tu se možete upoznati s autohtonom splitskom igrom u moru zvanoj picigin čija će vas dinamika i atraktivnost natjerati da se i sami okušate u njemu. Ili makar da budete najžešći navijač! Također, dok ste tu prošetajte do predivne park-šume Marjan, jednog od simbola grada i okupajte se na predivnoj šljunčanoj plaži Kašjuni koja je glavno okupljalište za domaće stanovništvo, ali i strane putnike željne sunca i mora.

Uz to, možete svojim željama i interesima prilagoditi odabir te tako odabrati privatnu plažu koja će biti samo za vas! Tražite li cjelodnevni odmor s bogatom ponudom restorana, kafića i zamamnom gastronomskom ponudom, onda je izbor poznatih destinacija poput Makarske, Raba, ili Pelješca idealan za vas. S druge strane, plaže na otoku Hvaru ili Pagu su prave party destinacije na kojima zabava nikad ne prestaje, a vesela atmosfera, dobra glazba, druženje i nova poznanstva apsolutno su zagarantirani!

Iako je listu od top 10 skrivenih plaža u Hrvatskoj bilo zaista teško suziti, ovo su naše preporuke za nezaboravno ljeto u Hrvatskoj. Neke od njih su vam već poznate te su "tajna želja" godinama, a za mnoge ćete čuti prvi put. No, jedno je garantirano: svaka od ovih prirodnih atrakcija će vas ostaviti bez daha te vam stvoriti nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život! Od tropskih uvala, zamamnih robinzonskih kutaka nalik na onima iz SF priča, preko plaža koje postaju ljetni podij, svaka od njih priča priču svog kraja, klime, kulturne baštine i vegetacije, što će vas natjerati da dođete i dogodine!

Top 10 skrivenih plaža u Hrvatskoj

1. Stiniva – Otok Vis



Uvala Stiniva se nalazi na otoku Visu i do nje se može doći pješice ili brodom

Ova predivna skrivena uvala nalazi se na najudaljenijem napučenom otoku u Lijepoj Našoj, otoku Visu. Ovaj je otok poznat po svojoj jedinstvenoj povijesti čiji se tragovi vide na arhitekturi i načinu gradnje. Svako mjesto priča svoju priču, a najljepšu priča uvala Stiniva, smještena u netaknutim i teško pristupačnim dijelovima otoka.

Do same Stinive se može doći brodom ili automobilom na nekoliko kilometara odakle je potrebno pješačiti 20-tak minuta do nje. Iako zvuči pomalo teško, sam pogled te spuštanje na nju će vas natjerati da zaboravite na sav trud i muku. Smještena unutar planinskog lanca, okružena netaknutim zelenilom te toliko čistim morem koji nijansiraju sve varijante plave boje će vas natjerati da se zapitate: je li ovo zaista realno?

Stiniva podsjeća na pravi filmski set gdje maleni komadić plaže oplahuju i štite okolne planine od otvorenog mora. Zbog svega navedenog, ova je plaža proglašena najljepšom europskom plažom 2016. godine!

Na plaži je dostupan ugostiteljski objekt sa sadržajem koji će vam zadovoljiti nepce i apetit ako se odlučite na dulji izlet. S druge strane, problem gužvi ni mjesta za ostaviti ručnike neće biti jer unatoč svjetskoj popularnosti, plaža je dovoljno udaljena i izolirana da ćete se osjećati kao da ste vlasnik same plaže!

Ako ste se već zagrijani te se jedva čekate rashladiti u ovoj predivnoj uvali, pogledajte ponudu udobnog smještaja u samoj blizini plaže te nemojte propustiti ovaj komad raja i ovog ljeta!

2. Zlatni Rat – Bol na Braču



Zlatni Rat se više desetljeća smatra najljepšom hrvatskom plažom

Najprepoznatljivija plaža u Hrvatskoj čije se slike svakog ljeta nalaze na svim promotivnim materijalima te su razglednica Lijepe Naše je definitivno Zlatni Rat u mjestu Bol na otoku Braču. Ova predivna šljunčana plaža je već desetljećima premalena za sve zaljubljenike u prirodno plavetnilo i netaknuta borova stabla. Iako na nju može stati i više tisuća ljudi!

Zlatni Rat je potpuno prirodni fenomen nastao skupljanjem kamenja oko podvodnog rta koji se kroz godine izdignuo iznad razine mora stvarajući ovu nevjerojatnu uvalu. Ono što je posebno zanimljivo je to što plaža mijenja svoj oblik ovisno o vjetru, morskim strujama, vremenu i ostalim prirodnim pojavama. Ne samo da mijenja oblik, već mijenja izgled i veličinu te je čak i povećala svoju veličinu u posljednjih nekoliko godina.

Ona je raj za windsurfere i kiteboard-ere te se sva potrebna oprema kao i edukacija može obaviti u samoj blizini plaže. S druge strane, riječ je o plaži koja ima svoj dio za obitelji s djecom gdje vjetar nikad ne puše te je jako plitko i ugodno za vaše najmanje.

Cijela je plaža zaštićeni geomorfološki rezervat stoga se pobrinite da je ostavite u istom stanju u kojoj ste je i zatekli! Do Zlatnog rata se dolazi pješke, taxi-brodovima i malim turističkim vlakićem udaljenim 2 kilometra od mjesta Bol na otokuBraču. Do Bola možete doći direktno trajektom iz Splitaili Makarske, ili pak do najvećeg grada u mjestu, Supetra odakle vas čeka 45-minutna vožnja do samog mjesta.

Na Bolu, kao i na ostatku otoka Brača, ćete kao i u svakoj top destinaciji pronaćiširok raspon smještajnih opcija i mogućnosti, između kojih ćete pronać nešto dizajnirano vašim željama, ali i financijskim mogućnostima.


3. Punta Rata, Brela Makarska



Kamen Brela nalazi se na većini razglednica i promotivnog materijala što ga čini jednim od najprepoznatljivijom turističkom atrakcijom u Hrvatskoj

Jedno od najpopularnijih turističkih odredišta odavno je predivna Makarska Rivijera u srcu Dalmacije. Zaštićena planinom Biokovom i plavim Jadranom, locirana između Splita i Dubrovnika, 60 kilometara duga rivijera je idealna destinacija za sve goste. Ova lista od top 10 plaža može se raditi izdvajajući plaže na Rivijeri poput Brela, Baške Vode, Tučepa i Podgore koje pohode stotine tisuća gostiju svake godine.

Jedna od plaža koja je već odavno upisana u sve svjetske liste i kategorije je plaža Punta Rata u Brelima. Ovo maleno mjesto je raj za domaće i strane, obitelji, rekreativce, one željne luksuza, ali i romantične parove te solo putnike. Punta Rata zaštićeno je područje od 1964. te ponosno nosi i brani titulu „plave zastavice” iz godine u godinu.

Već 2004. je časopis Forbes uvrstio ovu plažu na top 10 svjetskih plaža, a isto su ponovili mnogi američki i europski časopisi! Upravo bogatstvo sadržaja uklopljeno u prirodne ljepote i netaknute plaže rezultat je adekvatne skrbi i pravovremene brige lokalaca oko okoliša i eko-sustava u kojem žive.

Sama plaža se nalazi 800 metara od mjesta Brela i do nje se može doći i pješke. Plaža je kamenita i šljunčana, te je pokrivena alepskim borom i mediteranskim raslinjem koji stvaraju prirodni hlad. Zato postoji lokalna poslovica kako su u Punta Ratinoge u moru, trbuh na plaži, a glava u sjeni!

Najpoznatiji dio plaže su Kamen Brela, kameni fenomen koji izranja iz mora i na kojem raste raslinje što ga čini mjestom za selfie i dijelom svake razglednice koja predstavlja ovaj kraj.

Bogat izbor apartmana, soba, kuća i luksuznih vila možete naći posvuda na Rivijeri i započeti planiranje već danas!

4. Rajska plaža – otok Rab


Otok Rab poznat je po nizu netaknutih plaža s plavom zastavicom.

Prevzamite vodnik
v angleščini

Plaze u Hrvatskoj

E-mail naslove, katere vpišete, nikjer ne shranjujemo. Uporabljajo se le en krat za pošiljanje e-booka, razen v primeru, kadar se strinjate s prejemanjem obvestil od Adriatic.hr-ja.

  •  

Otok Rab smješten na sjeveru Jadrana se smatra idiličnom destinacijom za ljetni odmor zajedno sa susjednim otocima Krkom i Cresom. Jedan je od najvećih jadranskih otoka te peti po broju stanovnika. Obiluje s toliko znamenitosti, kulturnih i sportskih događanja te prirodnih atrakcija da ga je jednostavno nemoguće obići u jedan dan. Osim toga, Rab je poznat i kao party destinacija gdje tulum nikad ne prestaje! Međutim, on je idealan i za obiteljske odmore u istoj mjeri kao što je i za avanturiste u potrazi za robinzonskim smještajem, zaljubljenike u povijest i prirodu te backpackere.

Otok Rab obiluje s nizom plaža poput Supetarske Drage i Lopara, no najpoznatija je Rajska Plaža naLoparu, 12 kilometara udaljenom od Raba. Do nje se dolazi trajektom, odakle možete automobilom ili autobusom stići do plaže.

Ova plaža se proteže u duljinu od 1.5 kilometara i uvrštena je od strane CNN-a kao jedna od top 100 najljepših plaža na svijetu! Od 2003. Rajska plaža ponosno nosi i brani status plave zastavice te se na njoj svake godine krajem lipnja održava Festival izrade skulptura od pijeska koji ove godine slavi 10. rođendan!

More je izrazito plitko i toplo te ćete uz prirodni hlad borova moći uživati dok se vaši najmanji bezbrižno brčkaju u plićaku. Zbog izrazite čistoće, plaža nije za kućne ljubimce, no na južnom dijelu u neposrednoj blizini postoji pseća plaža gdje se možete u miru okupati s vašim dlakavim stvorenjem.

Otok obiluje različitim smještajem i ponudom, nalazi se u blizini autokampa, no na Rabu možete pronaći i luksuzne vile top kategorije. Na plaži se nalazi niz pogodnosti za djecu, dok se starijima preporučuje Parasailing i Jet ski, dok je vodeni tobogan na dnu plaže zabava za cijelu obitelj!

5. Betina Špilja, Dubrovnik

Koji svjetski putnik do sada nije čuo za Dubrovnik? Zasigurno nema takve osobe! Povijesni gradDubrovnik je hrvatsko najpoznatije turističko odredište te ponosna slika koju svako ljeto šaljemo u svijet. Destinacija cruisera, ponude najviše kategorije, nevjerojatnih gradskih zidina koji se nalaze naUNESCO-VOJ listi svjetske materijalne baštinete predstavljaju filmski set za mnoge blockbustere uključujući Star Wars iGame of Thrones!

No, ako želite malo pobjeći od standardne vreve u ljetnoj sezoni, onda možete posjetiti neku od predivnih i netaknutih plaža kojim ovo područje obiluje. Ono što je fascinantno je upravo održavanost i čistoća samih plaža unatoč velikom dolasku turista i putnika kroz cijelu godinu. Zato nastavite tu tradiciju i uživajte u Dubrovačkom akvatoriju!

Jedna od takvih plaža koja nudi potpuni mir i odvajanje od civilizacije je Betina Špilja u neposrednoj blizini Dubrovnika. Do nje se ne može doći kopnenim putem, već isključivo brodom, vodenim taxijem, plivanjem ili kanuom s okolnih plaža. Upravo zbog toga na plaži neće pronaći mnogo ljudi, no dovoljno atrakcija i sadržaja da vam jednodnevni izlet ostane u pamćenju za cijeli život!

Špilja je dobila ime po nadimku Marina Getaldića, našeg proslavljenog znanstvenika te je idealna za otići popodne kada se stvara prirodni hlad idealan za bijeg od paklenih vrućina. Ovdje ćete se osjećati potpuno izoliranim, napuniti baterije, istražiti špilju u neposrednom okruženju najpoznatijih hrvatskih znamenitosti i turističkih odredišta! Za više detalja, pogledajte našu ponudu smještaja u Dubrovniku i okolici.

6. Kraljičina plaža u Ninu



Nin je poznat kao grad hrvatskih kraljeva te kitesurfinga zbog povoljne klime.

Na prostoru Sjeverne Dalmacije smjestio se jedan od najstarijih hrvatskih gradova, grad krunidbe kraljeva, a danas poznato turističko odredište – Nin. U ovom mjestu ćete naići na kip Grgura Ninskog kao i u Splitu, s obzirom s obzirom na to kako je splitsko-dalmatinski metropolit Grgur upravo iz Nina te mu obavezno povucite palac za sreću. No, uz to, Nin je poznat 8 kilometara dugoj obalnoj rivijeri na kojem se nalaze plaže poput Ždrijca, Prodorice i Zaton Holiday resortu s plavom zastavicom za čistoću plaža!

Najpoznatija od njih je najdulja pješčana plaža u Hrvatskoj, 3 kilometara duga Kraljičina plaža u Ninu. Smatra se top svjetskom plažom te se nalazi svega 10 minuta pješke od centra grada na kojoj se nalazi parking zona. Zbog zaštite Velebita, klima je ugodna u Ninu, more toplo, a vjetar osvježavajući zbog čega je ova destinacija poznata kitesurferima i zmajarima.

Kraljičina plaža ne nosi bez veze ovo ime. Prema predaji, ime joj je dala supruga prvog hrvatskog kralja Tomislava, koji se s obitelji uvijek rado dolazio odmarati na ovom predivnom mjestu. Valja napomenuti kako je u blizini ove plaže koja je jedno od kulturoloških nalazišta lociran i resort kraljice Jelene, poznat po ljekovitom blatu i zdravstvenom turizmu starijem od 60 godina!

Putem do ove prekrasne pješčane plaže ćete morati proći kroz mali plićak i drvene puteljke koji će vas vratiti u pradavna vremena te ćete se i sami osjećati kao Indiana Jones ili kralj Tomislav. No, jednom kad dođete, shvatit ćete kako je itekako vrijedilo muke i truda! Niz aktivnosti i pogodnosti za mlade, obitelji i sve vrste kupača čine ovu plažu nezaobilaznom stanicom prilikom vašeg ljetovanja u Hrvatskoj.

Na samom području i u blizini Kraljičine plaže naići ćete na različite vrste smještajnih jedinica s niskim cijenama i akcijskim popustima koje ne smijete propustiti!

7. Plaža Zrće, Novalja


Plaža Zrće su poznate kao "hrvatska Ibiza" te su omiljena destinacija parijanterima više od 2 desetljeća!

Otok Paglociran na samoj granici Kvarnera i Sjeverne Dalmacije je party destinacija broj 1 u Hrvatskoj više od 20 godina. I to ponajviše zahvaljujući plaži Zrće smještenoj na 2,5 kilometara jugoistočno od mjesta Novalja. Ova „hrvatska Ibiza” nosi titulu „plavi cvijet” još od 2002. kao najljepša i najuređenija hrvatska plaža, dok već 18 godina nosi ponosnu plavu zastavicu od Europskog udruženja za Okoliš! To samo potvrđuje kako tulumarenje i ekološka svijest idu ruku pod ruku!

Plaža Zrće je duga 750 metara te je riječ o šljunčanoj plaži bez hladovine. Na njoj može stati i do 4000 kupača te nudi niz aktivnosti preko dana. Tako možete uživati u skijanju na vodi, Jet skiju, vodenim toboganima, ali i bungee jumpingu te flyboarding. Iako party destinacija, na ovu plažu obožavaju doći i obitelji s djecom, no isključivo u jutarnjim satima.

Naime, nakon 16 sati kreće party koji traje do jutra, osobito u vrijeme festivalske sezone. Tada na desetine tisuća mladih iz cijelog svijeta pohode ovaj hrvatski otok, dok se mladi i perspektivni glazbenici pokušavaju probiti na najvećoj ljetnoj pozornici Hrvatske!

Posjet nekom od festivala poput Sonusa, Hideout-a, Fresh Island-a i Barracude garantiraju vrhunsku zabavu i top provod.Ponuda smještaja je naravno bogata, a ako smo vas već ubacili u party atmosferu bacite oko na ono što Adriatic.hr nudi!

8. Ušće Neretve – Komin




Delta Neretve je mjesto gdje se istoimena rijeka ulijeva u Jadransko more te je prirodni fenomen kojeg nije otkrio veliki broj putnika i turista!

Tko kaže da su najljepše plaže isključivo samo na Jadranu te su morskog tipa? Iduća lokacija nudi bogatstvo flore i faune, idiličnu obiteljsku atmosferu, bogatu gastronomsku ponudu, ali i raznovrstan sadržaj sportskih i rekreativnih aktivnosti. Delta Neretve je područje u Južnoj Dalmaciji koje se smatra jednim od najplodnijih područja u Europi gdje su zabilježeni ostaci života još od antičkih dana.

Na potezu svega 100 kilometara od Dubrovnika na 20 000 hektara površine smjestila se najočuvanija prirodna močvara u Europi. Ovo agrikulturalno područje je zbog svoje ljepote i predivne prirode prepuno velikih parkova za odmor sve popularnije među gostima te će vam ovog ljeta ponuditi mir i relaksaciju daleko od klasičnih turističkih odredišta, koji su vam opet nadomak ruke ako poželite u njih ići.

Ovo je područje mjesto gdje se rijeka Neretva ulijeva u Jadransko more te je plitko i toplo zbog čega je idealno za obitelji. Također, ovdje rastu mnoge kulture uključujući više od milijun i pol stabala mandarina, za mnoge omiljeno voće koje će vas okrijepiti u vrućim ljetnim danima. Nemojte zaboraviti isprobati autentična jela poput jegulja, žaba i divljači te se zasladite vrhunskim vinom, sokom i rakijom.

Jedno od neistraženih bisera je malo mjesto Komin s predivnom pješčanom plažom koja je idealna za kitesurfing, odnosno, surfanje sa zmajevima. Razlog tome su vjetrovi maestral i tramuntana koji osvježavaju vrući ljetni zrak i stvaraju idilične uvjete za cjelodnevnu rekreaciju i uživanje. Ako ste početnik, odlični instruktori će vas u nekoliko dana naučiti tajnama zanata!

Prilikom boravka na ovom području, posjetite i Baćinska jezera. Ovaj prirodni fenomen sačinjava 7 prelijevajućih jezera ispod morske površine u kojima je voda osvježavajuća te obiluju životinjskim svijetom koje možete upoznati prilikom vožnje po njima.

Ako imate sreće, obiđite Maraton lađa i rezervirajte smještaj u plodnoj dolini Neretve već danas!

9. Plaža Sakarun, Dugi Otok

Ako tražite osjećaj Bahama na Jadranu, odnosno, toliko prozirno more da kroz njega doslovno možete gledati, živi biljni i životinjski svijet oko vas te se bezbrižno kupati u zaljevu koji se čini kao da je napravljen samo za vas, onda je plaža Sakarun na Dugom Otoku nešto što ne smijete propustiti!

Smještena na sjeverozapadu Dugog otoka, ova se šljunčana plaža raširila na čak800 metara duljine i svega nekoliko metara širine te će i za vrijeme sezone osigurati mali komadić raja samo za vas. Iako se nalazi na otvorenom moru, plaža je zaštićena u istoimenom zaljevu koji osigurava da je more čisto i plitko. Tako da je ova destinacija idealna za obitelji s djecom, ali i za mlade u potrazi za novim neistraženim lokacijama.

Sitni bijeli pijesak, tirkizna boja pomiješana s ostalim nijansama plave stvaraju akvarel koji jednostavno briše sav stres. Ovo je područje zbog bioraznolikosti odavno proglašeno mjestom prirodne zaštite, a svega 10 suncobrana izdavaju tajnu o kroćenju ljudske noge na ovaj predivni dio. Saharun je član udruženja kluba najljepših uvala svijeta na kojem se nalaze plaže iz svega 25 zemalja!

Blizu Velog Rata i parka prirode Telašćica, ova ekološka plaža idealna je za romantike i surfere te se do nje može doći turističkim vlakićem, biciklom, automobilom ili brodom!

Najduži otok srednje Dalmacije nudi toliko prirodnih fenomena da ga se jednostavno ne smije zaobići jer je idealan za mir i tih odmor. Na Dugom Otoku posjetite park-prirode Telašćica, prirodni fenomen i spoj jezera, mora i otoka koji će vas ostaviti bez daha! Otok koji izgleda poput ploče ostavljene usred mora nudi nevjerojatan spoj slanog jezera okruženog morem i otocima odakle možete promatrati dupine u svoj svojoj bezbrižnosti! Uvala Telašćica, Jezero Mir i Klifovi Stene nezaobilazan su dio posjeta Dugom Otoku.




Plaža Saharun dio je kluba najljepših uvala svijeta!

10. Plaža Sveti Ivan, Lubenice – Cres



Plaža Sveti Ivan jedna je od najljepših neotkrivenih plaža gdje su tragovi života zabilježeni prije čak 4000 godina.

Za kraj smo ostavili san svih avanturista, adrenalinskih putnika i onih u potrazi za robinzonskom avanturom ovog ljeta. Riječ je o plaži Sveti Ivan smještenih ispod klifa visokog 400 metara nadmorske visine u mjestu Lubenice na otoku Cresu. Ta istoimena plaža je pravi raj na zemlji za one koji se uopće usude doći do nje.

Naime, do same plaže je moguće doći ili brodom u privatnom aranžmanu ili strmom 45-minutnom šetnicom do same plaže. Ovo mjesto sa svega 20 stanovnika je staro više od 4000 godina i uz njega se vežu mnoge legende. Ima čak 4 crkvice u svojoj blizini, a nalazi se kraj mjesta Osor koji povezuje Cres s Lošinjom. Zato je ova plaža idealan izbor za avanturiste i putnike koji se odluče rezervirati smještaj na bilo kojem od otoka. No, zbog divljine potrebno je sa sobom nositi hranu i piće jer na plaži očekivano nema ničega.

Jednom kad stignete, shvatit ćete koji ste dragulj pronašli. Plaže, more i okruženje izgledaju kao s filmskih setova te je jednodnevni izlet ovom mjestu uistinu nezaboravno i jedinstveno iskustvo. Mnogi europski časopisi upravo ovu plažu svake godine uvrštavaju na top popis koji bi bio i veći da se do plaže može jednostavnije doći. Ali prirodna divljina robinzonskog tipa i jest najveća prednost Plaže sveti Ivan.

Sam otok Cres obiluje s nizom plaža stoga prilikom obilaska Lubenica posjetite neke od plaža koje smo za vas pripremili.

Plaže su hrvatski najveći promotor i simbol ljubavi prema prirodi i okolišu

Bilo da želite usamljenu plažu pod prirodnim borovima s najljepšim mirisima mediteranske borovine pomiješane s morskom solju koji vas s laganim povjetarcem puni pozitivnom energijom i rješava vas stresa gdje ćete se osjećati kao na filmskom setu, ili pak želite plažu sa svim sadržajima na 500metara od vas, na hrvatskim plaža ćete ovog ljeta pronaći sve što vam treba za kvalitetan odmor!

S druge strane, ako se pak namjeravate igrati s djecom u pijesku, graditi kule, igrati neki od vodenih sportova ili pak uživati u adrenalinskim aktivnostima poput paraglidinga ili windsurfinga, garantirano ćete na nekoj od hrvatskih plaža pronaći točno ono što ste zamišljali kao idealno ljetovanje.

Prilikom određivanja popisa od 10 najljepših skrivenih plaža, zaista nam je bilo teško odlučiti se i suziti izbor na tako mali broj. Naime, mnoge od njih smo morali izostaviti jer neovisno na koju se plažu odlučite ili koji kraj Hrvatske odabrali, sigurno nećete pogriješiti. Ove su plaže već godinama poznate kao top destinacije, dok su druge pravi neotkriveni biseri i dragulji koje gosti tek počivaju otkrivati.

Zbog svega navedenog su kroz godine hrvatske plaže s godinama postale najprepoznatljiviji ljetni brend! Stoga, opustite se nakon napornog radnog dana, provirite u listu, odaberite svoj komadić raja i otpustite se na avanturu u ovaj prirodni raj na zemlji koje Hrvati s ponosom pokazuju i dijele s ostatkom svijeta. A ako nađete nešto i za sebe, provjerite bogatu ponudu raznovrsnog smještaja tik uz samu plažu te za malo novca osigurajte sebi, svojoj obitelji, prijateljima ili boljoj polovici, odmor iz snova u Hrvatskoj u 2021!




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu