Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Top 5 plaža za pse u Hrvatskoj

Print Objavljeno: 11. 02. 19
Top 5 plaža za pse u Hrvatskoj

Mnoge plaže još uvijek nemaju dovoljna naznačena objašnjenja ili znakove kojima bi se pojasnilo gdje se možete kupati sa psom a da pritom ne izazovete negodovanje ili čudne poglede drugih kupača. Postoje mnogi online vodiči i aplikacije za dog-friendly plaže koje se još uvijek moraju ažurirati kako bi bili kompletniji i mogli služiti kao pouzdan izvor informacija. Kada govorimo o jadranskoj obali poznato je da na plažama s plavom zastavicom pristup psima nije dozvoljen.

Tijekom odmora pretpostavlja se da ne želite ništa manje od idilične atmosferu no česte restrikcije i potraga za mjesta prilagođenih ljubimcima može izazvati dodatne glavobolje, stoga prije putovanja potrebno je zapravo i donijeti odluku povesti psa sa sobom ili ne. Uz potragu reguliranih i prikladnih mjesta prije putovanja potrebno je i obratiti pažnju na dodatne stvari kao što su način prijevoza, ulazak preko granice ako putujete u drugu državu, prikupljanje potrebne opreme, i posjet veterinaru.


Isto tako ako želite otići na plažu u pratnji svog ljubimca morate uzeti dosta stvari u obzir. Za početak opet se treba dobro informirati i planirati. Često se događa da psi ne reagiraju dobro kada borave na plaži pa mogu često lajati na neočekivane stvari. Zbog toga je nužno procijeniti je li plaža idealna okolina za vašeg psa. Tu je i lokalno stanovništvo koje može reagirati negativno na prisutnost ljubimaca pogotovo ako ne poštujete jasno naznačena pravila. Iako pravila možda nisu baš idealna za vas ona se moraju poštivati. Zadnje što želite su određene neugodnosti, kao npr. izbacivanje s plaže od strane lokalnog redara.


Ako ste utvrdili da ponašanje i neočekivane reakcije psa neće predstavljati problem, potrebno je učiniti nešto kako bi se pas zaštitio tijekom boravka na plaži. Prije svega misli se na boravak u hladovini jer pretjerano izlaganje suncu može biti veoma štetno. Budući da ljeti vladaju velike vrućine također je potrebno ponijeti dovoljno zaliha vode kako ne bi došlo do dehidracije.


Povećana svijest o potrebi „pet friendly” lokacija omogućila je otvaranje novih sadržaja koji bi trebali olakšati odmor turistima i njihovim ljubimcima. Osim jasno naznačenih mjesta za kupanje s ljubimcima, u blizini istih se postavljaju i kantice za odlaganje smeća, tuševi i izvor za pitku vodu i sl. Neke plaže su otišle korak dalje i otvorile su ugostiteljske objekte koji nude i specijalizirane menije za pse.


Top 5 plaža za vas i vašeg psa

Hrvatske plaže osim što su među najboljima na svijetu nastoje uvijek ponuditi svojim posjetiteljima nešto više od lijepog prizora, stoga ne treba čuditi kako se svake godine može pronaći nova zanimljivost ili novi trend. U ovom slučaju radi se o poboljšanim uvjetima i lijepo uređenim kupalištima za turiste i njihove pse. Najveći broj takvih plaža može se pronaći u Istri i na Kvarneru a sve više se kupališta uređuje i na prostorima sjeverne, srednje i južne Dalmacije. Kako bi vam olakšali i suzili potragu za mjestima punih sadržaja za vas i vašeg psa donosimo vam pregled 5 najboljih plaža raspoređenih po regijama na jadranskoj obali.

Plaža Podvorska jedna je od najboljih takvih plaža a nalazi se u Crikvenici, točnije na području Primorsko-goranske županije. Osim što je pogodna za obitelj ova šljunčana plaža je uređena i za četveronožne kupače. Što se tiče pristupačnosti do plaže se može doći i osobnim automobilom za koje je moguće pronaći i parking, a blizu je svih sadržaja tako da ne morate brinuti o nošenju viška stvari na plažu. Također ne morate ponijeti puno stvari i za vašeg ljubimca jer plaža osim osnovnim sadržajima obiluje i nešto drugačijim kao npr. barom za vaše pse, te čak i daskama na kojima mogu surfati.


Pronašli ste svoju idealnu plažu na kojoj ćete moći uživati s ljubimcem? Ne propustite pogledati i našu ponudu smještaja u Crikvenici.


Jedna od novouređenih plaža sa svim potrebnim sadržajem za ljubimce nalazi se i u Peroju, malom istarskom gradiću. Radi se o šljunčanoj plaži naziva Portić. Plaža je opremljena tuševima koji imaju male produžetke za vaše ljubimce, a osim mogućnosti za tuširanje mogu poslužiti i kao mjesto za opskrbu pitkom vodom. Zaštita od pretjeranog izlaganja suncu je važna stoga osim suncobrana za vlasnike postoje i male sjenice za hlad u kojima se pas može skloniti od vrućine. Plaža također ima šetnicu dugu 2,5 km koja vodi sve do mjesta Fažana, a također nudi mnoštvo sadržaja.


Istra vam se čini kao odlična destinacija u kojoj ćete provesti odmor s ljubimcem? Pogledajte ponudu smještaja za Istru.


Ako ćete provesti ljeto na otoku i tamo ćete pronaći mjesto pod suncem i plažu prilagođenu za ljubimce. Jedan od takvih je i Vis, a mjesto u kojem se plaža nalazi je Komiža. S obzirom na prirodu koja na otoku prevladava nećete morati brinuti za aktivnosti vašeg psa jer osim kupanja moći će trčati na većoj površini, a zbog blizine čistoj izvorskoj vodi ne morate nositi i velike zalihe vode.


Želite provesti ljeto s ljubimcem na otoku Visu? Pogledajte smještaj pogodan za vas i vašeg ljubimca.


Odnedavno i Split ima svoju plažu za pse. Šljunčana plaža Duilovo posjeduje većinu sadržaja za ljubimce a pogodna je i zbog toga što na njoj nema učestalih gužvi. Označena plaža duga je oko 40 m, u blizini nema ugostiteljskih objekata ili trgovina pa bi bilo poželjno ponijeti vode sa sobom prije polaska. Od sadržaja treba izdvojiti tuševe, kantice za vodu, označena mjesta za odlaganje otpada, svlačionice kao i mali šatori gdje je moguće skloniti se od sunca, jer sama plaža ne nudi puno prirodnog hlada.


Planirate ljeto provesti u Splitu? Pogledajte našu ponudu i dočekajte ovo ljeto spremni.


Blizu mjesta Slano kod Dubrovnika također postoji šljunčana plaža predviđena za uživanje u ljetnim mjesecima s četveronožnim ljubimcima. Plaža je pristupačna no u blizini nema sadržaja u obliku ugostiteljskih objekata stoga je potrebno opremiti se prije dolaska na plažu. Mjesto nije veliko ali to ne znači da će prevladavati gužve, naprotiv moći ćete uživati u miru i nećete se boriti za slobodno mjesto.


Ako ste planirali posjetiti Dubrovnik ovo ljeto pogledajte našu bogatu listu smještaja.


S obzirom na rastuću ponudu plaža za pse na Jadranu i popratnih sadržaja više ne morate voditi brigu o tome kome ćete ostaviti psa dok ste na odmoru. Dlakavog člana obitelji možete povesti sa sobom i uživati u suncu i moru bez straha da će vas netko krivo pogledati ili će od vas zahtijevati da se udaljite. Za ugodan boravak na plaži ne smijete i zaboraviti i pridržavanje pravila koja su jasno naznačena na svakoj plaži. Upravo zbog toga ne propustite iskoristiti ovo ljeto kako bi s obitelji i prijateljima u pratnji ljubimca napokon uživali u čarima hrvatskih plaža.

Prevzamite vodnik
v angleščini

Plaze u Hrvatskoj

E-mail naslove, katere vpišete, nikjer ne shranjujemo. Uporabljajo se le en krat za pošiljanje e-booka, razen v primeru, kadar se strinjate s prejemanjem obvestil od Adriatic.hr-ja.

  •  



Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu