Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sob
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Top 5 vodenih parkova u Hrvatskoj

Print Objavljeno: 11. 07. 22

Je li Vaša obitelj jedna od onih u kojima je uvijek netko nezadovoljan na godišnjem odmoru? Jedan bi na plažu, drugi odmarao u hotelu, treći je neiscrpno vrelo energije, a četvrti uvijek nađe nešto za prigovaranje. E pa, na dobrome ste mjestu za eventualno rješenje :). Hrvatska ne samo da se može pohvaliti prekrasnim, čistim plažama, već i širokim izborom vodenih parkova u kojima je zabava zagarantirana za cijelu obitelj. Odmak od regularnih aktivnosti na godišnjem odmoru može pružiti zabavu za najmanje, a opuštanje za odrasle. Danas vam predstavljamo vodene parkove u Hrvatskoj kao jednu od opcija kako razbiti rutinu godišnjeg odmora. Većina vodenih parkova u Hrvatskoj nalazi se na obali, a već pri ulasku vidjet ćete zašto su baš hrvatski vodeni parkovi na glasu kao jedni od najboljih i najzabavnijih vodenih parkova u Europi. Neki su toliko blizu plaže da ćete biti na okupu čak i ako ne sudjelujete u istim aktivnostima. Parkovi su otvoreni u sezoni od svibnja do rujna, a u tekstu niže otkrit ćemo vam radno vrijeme, cjenike i sve ostale informacije koje biste trebali znati ukoliko ste razmišljali o odlasku u jedan od vodenih parkova.

Za vas smo danas odabrali top 5 vodenih parkova u Hrvatskoj u kojima ćete se zabaviti s cijelom obitelji, a nalaze se na sljedećim lokacijama: čak dva vodena parka u Istri, jedan pokraj Šibenika, jedan na Kvarneru i jedan u blizini Zagreba.


1. ISTRALANDIA


Aquapark Istralandia nalazi se u sjevernoj Istri, općini Brtonigla, prostire se na 82 tisuće metara kvadratnih i svake godine privuče više od 180.000 posjetitelja. Ovo je drugi najveći hrvatski vodeni park i jedan od vodećih vodenih parkova u južnoj Europi. Cijena ulaznice ovisi o tome koliko vremena želite provesti u parku. Djeca do visine od 1 m imaju besplatan ulaz, a popust imaju osobe do 140 cm visine i stariji od 70 godina. U tom slučaju dnevna ulaznica (10:00-18:00h) iznosi 190 kn / 25.22 eur, a poludnevna (14:00-18:00) 170 kn / 22.56 eur. Za standardnu dnevnu ulaznicu izdvojit ćete 240 kn / 31.85 eur, a za poludnevnu 200 kn / 26.54 eur. Imamo i super vijest za sve slavljenike. Osobe koje posjete Aquapark Istralandia na dan svog rođendana imaju pravo na besplatnu ulaznicu! Svakoga dana park organizira i animaciju djece uz koje mogu plesati zumbu, igrati nogomet ili odbojku ili sudjelovati u radionici lavande dok vi zasluženo odmarate od dječje glazbe i aktivnosti. Osim zabavnih tobogana i raznih sadržaja, ovdje ćete naći i sve što je potrebno za opuštanje kao što su ležaljke, suncobrani, ormarići ili kreveti na otvorenome. Nakon adrenalinskih vožnji baterije možete napuniti u jednome od restorana u parku, a ponuda je raznovrsna tako da smo sigurni da će svi pronaći nešto za sebe. Park je otvoren od 28. 5. i dostupan za posjetitelje do 19. 9.

Kako doći do parka? Istralandia se nalazi pokraj izlaza Nova Vas na istarskoj autocesti. Od centra Novigrada udaljena je 7 km. Do parka možete, bez problema, doći autom iz smjera Poreča, Rovinja, Pule i drugih istarskih gradova.

2. AQUAPARK DALMATIA

U sklopu kompleksa Solaris kraj Šibenika nalazi se prvi hrvatski vodeni park u Dalmaciji. Solaris Aquapark prostire se na osam tisuća metara kvadratnih gdje može odjednom ugostiti čak tisuću posjetitelja tako da se ne morate bojati nesnosne gužve. U blizini mora nudi zabavne aktivnosti za cijelu obitelj gdje možete iskusiti svih 6 tobogana, vodopada i bazena, a najpopularnija aktivnost je "lijena rijeka" u kojoj se opušteno spuštate. Roditelji se mogu opustiti znajući da profesionalno osoblje osiguranja pazi na sigurnost djece u parku, a ukoliko dijete nije plivač, besplatno možete preuzeti prsluk za plivanje. Osobe ispod 90 cm imaju osiguran besplatan ulaz, a oni visine između 90 cm i 120 cm ostvaruju popust i cjelodnevnu ulaznicu platit će 175 kn / 23.23 eur. Standardna dnevna ulaznica iznosi 350 kn / 46.45 eur, a u cijene je uključen i depozit od 25 kn /3.32 eur koji se refundira pri izlasku iz parka. U sklopu parka nalazi se i parking (koji nije besplatan), a u slučaju da ogladnite od cjelodnevne zabave možete se poslužiti vlastitom hranom ili u jednim od barova i restorana u kompleksu.

Kako doći do parka? Aquapark Dalmatia nalazi se 6 km južno od centra Šibenika i moguće je doći direktnom autobusnom linijom. Ukoliko vam je bitan besplatan parking, preporučamo raniji dolazak kako biste osigurali obližnje besplatno parkirno mjesto.

3. AQUAPARK ČIKAT

Zamislite da se nalazite u samome središtu otoka dok se zabavljate s obitelji. U srcu otoka Lošinja, usred borove šume, možemo naći prvi hrvatski vodeni park na otoku. Blaga mediteranska klima djeluje pogodno na dišne puteve, a prema istraživanjima na otoku Lošinju identificirano je čak 1018 biljnih vrsta. Obogaćen raznim vodenim sadržajima i bazenima s morskom vodom, vodeni park Čikat savršeno je mjesto za opuštanje i zabavu s obitelji. Djeca ispod 3 godine starosti imaju besplatan ulaz, za djecu od 3 do 7 godina ulaznica će koštati 90 kuna, a osobe iznad 7 godina ulaznicu plaćaju 130 kn. Park otvara 28. 5., a zatvara 18. 9. Koncept vodenog parka zamišljen je u tri zone: "zdravlje" (prostor sa plivaćim bazenom i fitnessom), "opuštanje" (rekreacijski bazen za starije sa barom i hidro masažama unutar bazena) te "zabava" (zona sa vodenim atrakcijama i toboganima za djecu te dječjim bazenima). Aquapark Čikat je očito mislio na sve naraštaje obitelji. Između zone opuštanja i zone za zabavu nalazi se prostor za animaciju u kojem se održavaju i zabavni animacijski programi. Idealno za opuštanje roditelja, a u isto vrijeme je dijete u neposrednoj blizini. Park se može posjetiti od 28. 5. i radi do kraja rujna.

Kako doći do parka? Informacije kako na otok Lošinj doći s kopna možete naći ovdje, a u sklopu parka nalazi se i parkiralište koje je besplatno.

4. AQUACOLORS POREČ

U blizini Poreča nalazi se najveći hrvatski vodeni park. Grad Poreč poznat je po svojoj dugoj povijesti i jedinstvenoj arhitekturi. Brojni gradići u blizini Poreča, bajkovite i mirne atmosfere, pravo su mjesto za ljetovanje obitelji s djecom. Duž obale možete naći niz atraktivnih plaža, a zelenilom prekrivena brda s blagim padinama čine rivijeru idealnom za vožnju biciklom. Vodeni park Aquacolors prostire se na 95.000 m kvadratnih, a na vodenu površinu otpada čak 6.000 metara kvadratnih. Djeca ispod visine od 1 m ulaze u park besplatno, za one više od 100 cm i do 14 godina cjelodnevna karta iznosi 190 kn / 25.22 eur, dok je za odrasle cijena cjelodnevne karte 245 kn / 32.52 eur. Park se otvara 3. 6., a radi do sredine rujna. Za više informacija o cijenama ulaznica u niskoj sezoni i grupnim ulaznicama, kliknite ovdje.

Kako doći do parka? Park je smješten 4 km južno od Poreča. Do parka možete doći autom ili pješke jer nažalost, lokalni autobusi ne prometuju do parka. Ako dolazite autom možete ga parkirati pokraj ulaza na jednom od 700 besplatnih parkirnih mjesta.

5. AQUAPARK ADAMOVEC

Jedini hrvatski vodeni park s ovog popisa koji radi i zimi je aquapark kompleksa Adamovec. Ovaj park prostire se na 15 000 m2 i sadrži atraktivne unutarnje i vanjske sadržaje namijenjen za užitak cijele obitelji. Nalazi se u neposrednoj blizini Zagreba pa je idealna prilika za jednodnevni izlet s obitelji. Gostima na raspolaganju stoje atraktivni bazeni s raznim atrakcijama za djecu i odrasle, bogati wellness i spa program te vrhunske gastronomske delicije a la carte iz samoposlužnog restorana.

Kako doći do parka?
Kompleks Adamovec nalazi se 22 km od centra Zagreba i moguće je doći busem, a u slučaju dolaska autom osiguran je besplatni parking.

Ukoliko vas još uvijek nismo uvjerili da je posjet hrvatskim vodenim parkovima jedna od najboljih aktivnosti dok ste na godišnjem odmoru s djecom, samo pitajte svoje najmlađe što misle o dugim toboganima, cjelodnevnom prskanju i animiranju od strane njihovih najdražih likova iz crtanih filmova. Iako je na prvi pogled ovakva vrsta odmora fokusirana na najmlađe, sigurni smo da ćete pronaći koju ležaljku da vam savršeno odgovara uz ispijanje koktela dok su djeca na organiziranim animacijama ili ćete se čak zabaviti s djecom u bazenima i biti dijete na jedan dan. Vodeni parkovi mogu biti zabava i za male i za velike, a u Hrvatskoj ih možemo naći svugdje duž obale. Uz navedene samostalne vodene parkove u Hrvatskoj, postoji još nekoliko termalnih kupališta i toplica diljem Hrvatske koje nude slične vodene sadržaje, no o tome neki drugi put.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu