Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Posjetite Šibenik – grad povijesti i kulture

Print Objavljeno: 13. 07. 18
Posjetite Šibenik – grad povijesti i kulture


Bogata povijesno-kulturna baština, blizina dva nacionalna parka, usporeni mediteranski životni stil i šarmantni otočići šibenskog arhipelaga samo su neke od posebnosti vezanih uz grad Šibenik. Teško je pronaći razlog zašto ne posjetiti ovaj nepravedno zapostavljen grad. Zato vas ovaj put vodimo u Šibenik i preporučujemo mjesta i znamenitosti koje ne smijete propustiti za vrijeme boravka u ovom fascinantnom dalmatinskom gradu.

Što sve morate vidjeti u Šibeniku?

Šibenik je grad u kojem se na fascinantan i neobičan način susreću povijest i kultura. Pun je zanimljivih znamenitosti koje nikako ne smijete zaobići.
Jedna od takvih znamenitosti je svakako simbol grada Šibenika, katedrala sv. Jakova. Ova renesansna katedrala zaštićeni je UNESCO-ov spomenik kulturne baštine. Posebna je po svom načinu gradnje – sagrađena je samo od kamena, bez ikakvih vezivnih materijala.
Osim katedrale, u Šibeniku se nalaze čak 24 crkve iz srednjeg vijeka, renesanse i baroka – dovoljno mjesta za obilazak za ljubitelje crkvene arhitekture!

Nakon što istražite katedralu, posjetite i Muzej grada Šibenika koji se nalazi u Kneževoj palači blizu katedrale sv. Jakova. Više od 150 tisuća stalnih izložaka i različiti audiovizualni sadržaji će vam ispričati uzbudljivu priču o ovom gradu. Osim stalnog postava, gradski muzej često organizira izložbe slika i fotografija značajnih hrvatskih umjetnika.

Preporučujemo i obilazak neke od 4 šibenske tvrđave, smještene na strateškim položajima radi obrane Šibenika. Najstarija je tvrđava sv. Mihovila, izgrađena u 11.stoljeću. Zadnjih se godina počela koristiti i kao ljetna pozornica za koncerte svjetskih glazbenika kao što su Gregory Porter ili grupa The National. Tvrđava sv. Nikole, na ulazu u kanal sv. Ante, okružena je morem pa je do nje najbolje doći brodom. Uvrštena je, s ostalim značajnim mletačkim utvrdama duž cijelog Jadrana, na UNESCO-ov popis kulturne baštine 2017. godine.

Vratite se u srednji vijek i u okrilje prirode u srednjovjekovnom vrtu u samostanu sv. Lovre u središtu grada. Tamo će vas dočekati bujni i mirišljavi zeleni vrt podijeljen na četiri polja s dvije staze i fontanom u samom središtu parka. Zasađeni su i kapari, ruže, majčina dušica, stabla smokve i šipka koje održavaju lokalni stanovnici. Tu se nalazi kafić, restoran i suvenirnica koji će vam pružiti potpuni užitak u ovoj skrivenoj zelenoj oazi.

Savjet – ljubiteljima dobrog jela preporučujemo restoran Pelegrini, dobitnik Michelinove zvjezdice za 2018. godinu.

Izleti iz Šibenika – otoci i nacionalni parkovi
Nakon što obiđete grad, vrijeme je za obilazak šarmantnih otočića u okolici Šibenika. Od otočića Obonjana, popularne glamping destinacije, otoka Prvića s Muzejom Fausta Vrančića do mirnog Zlarina, otoka s najduljom otočnom rivom u Hrvatskoj do kojeg se može doći za samo trideset minuta vožnje trajektom. Naravno, svi otoci imaju plaže pogodne za kupanje pa ne zaboravite ponijeti kupaće kostime!

Osim toga, bilo bi šteta ne otići na izlet u dva nacionalna parka koji se nalaze u blizini Šibenika: Nacionalni park Krka i Nacionalni park Kornati. Nacionalni park Krka će vas očarati sa svojih sedam veličanstvenih slapova i netaknutom prirodom, dok će vam Nacionalni park Kornati – najrazvedenija skupina otoka u Sredozemnom moru - ispričati priču o dalmatinskom kršu, teškom životu lokalnog stanovništva, ali i o nestvarnoj ljepoti koja vječno očarava.

Gdje odsjesti u Šibeniku?
kuće i apartmani s pogledom na more
pet-friendly apartmani
jeftini apartmani
privatni smještaj s WiFi-jem i klimom




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu