Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Kako do ljetovanja iz snova? Hit savjeti za izbor top smještaja u Hrvatskoj!

Print Objavljeno: 9. 07. 21

Ljeto je stiglo i vrijeme je da snovi postanu realnost. Previše ste vremena razmišljali o tome da si sada uskratite toliko željan odmor. More, sunce, predivni zalasci i izlasci sunca, priroda, povijesne znamenitosti, druženje s obitelji, prvo putovanje s boljom polovicom ili novim članom obitelji nešto je što pamtimo cijeli život. Ljetno vrijeme sa sobom donosi opuštenost, zabavu, druženje te bijeg od stresa i svakodnevice.

Sada kada ste odlučili uzeti stvari u svoje ruke, vrijeme je za odabir ljetne destinacije u kojima ćete stvarati nove uspomene, iskustva i znanja. Destinacija koja je godinama za milijune ljudi apsolutni top odabir je Hrvatska. Najrazvedenija obala na Jadranu, više od 1200 otoka, otočića, grebena, hridi, uvala i zaljeva osigurat će da se svako ljeto možete vratiti i upoznavati nove dijelove zemlje.

Hrvatska je prije svega sigurna destinacija veselih domaćina, odlične gastronomske ponude, tisućljetne povijesti i nevjerojatne prirode. 7 nacionalnih parkova, 13 parkova prirode te više od 100 plaža s Plavom zastavicom zbog uređenosti plaža, čistoće mora i eko-sustava kojeg lokalci brižno čuvaju i pripremaju za svoje goste kako bi s ponosom pokazali sve ono najljepše što ova zemlja ima za ponuditi.

Od avanturista, backpackera, partijanera,do obitelji s djecom, parova ili onih u potrazi za robinzonskim smještajem u osami i izolaciji, Hrvatska kao destinacija s bogatim izborom smještaja različite vrste i veličineima što za ponuditi!

Kako odabrati idealan privatni smještaj u Hrvatskoj koji je baš za mene?

Nakon odabira destinacije, vrijeme je za smišljanje putovanja i odabir smještaja. Putujete li s obitelji ili solo? Želite li tulumariti, istraživati povijest ili netaknutu divljinu? Koji vam je budžet za smještaj i koji su vam prioriteti? To su samo neka od pitanja koja si morate postaviti.

Za dulji boravak u Hrvatskoj,apartmanski smještaji najbolji su izbor. Najčešće su locirani u centru grada te blizu svih znamenitosti i turističkih lokacija. Uz to, pružaju osjećaj doma te suživota s lokalcima. Ako želite kraći boravak, besplatan parking, doručak i večeru te all-inclusive uslugu dostupnu nadohvat ruke, onda birajte hotele. Za solo putnike preporučujemo sobe ili studio-apartmane, a za obitelj i velika društva obiteljske kuće.

Nakon toga, istražite smještajnu jedinicu i samu destinaciju. Bitno je provjeriti pravila ponašanja i otkazivanja, skrivene troškove te slike i komentare prethodnih gostiju. Minimalno 10 do 15 komentara bi bilo dobro pročitati te provjeriti fotografije i tlocrt. Jer, ako dolazite s obitelji sigurno vam ne odgovara dvoetažni apartman za odmor gdje će djeca stalno trčati i igrati se.

Tome smo u Adriatic.hr-u priskočili u pomoć s posebnom sekcijom za obitelji s djecom s ograđenim prostorom, dvorištem, igračkama, lokacijama u blizini plaža te plitkog i toplog mora.

Nakon provjere, kontaktirajte vlasnika direktno i dogovorite detalje. Možda dobijete i nižu cijenu, otkrijete dodatne pogodnosti i dodatne informacije o destinaciji i lokaciji. Također, za svakog gosta iznad 12 godina plaća sepristojba u iznosu od 5 do 10 kuna te vas je turistički djelatnik dužan prijaviti 12 sati od ulaska u zemlju lokalnoj turističkoj zajednici.

Rezervirajte smještaj na vrijeme te provjerite opcije duljeg boravka sa sniženjima od 20 do 30%. U Adriatic.hr-u možete za dulji boravakdobiti od jednog do tri besplatna dana odmora! No, za vas koji se mislite do zadnjeg trenutka pripremili smo posebnu Last minute akciju s 15% popusta i obuhvaćenim velikim brojem smještajnih jedinica različitih kategorija.



Split je jedna od top turističkih destinacija s nizom različitih smještajnih jedinica prilagođenih svakom tipu gostiju

Pravila odabira pravog smještaja za ljetovanje u Hrvatskoj

Ne bi li ovo ljeto imali odmor iz snova te ga prilagodili svojim interesima, dobra priprema i informiranje na vrijeme je ključno. Jer ne želite neugodnosti jednom kad već krene ljetovanje. Zato donosimo nekoliko savjeta za odabir smještaja po vašoj mjeri ne bi li vam olakšali posao ovog ljeta.

Za početak, rezervaciju napravite na kvalitetnoj i transparentnoj stranici poput Adriatic.hr-a. Ciljajte na smještaje s velikim brojem rezervacija, kontakt podacima, refundacijom troškova i velikim brojem komentara.

Odabir lokacije je ključan stoga je dobro proučite prije dolaska. Razmišljajte kako doći do jedinice, ima li javni prijevoz, je li siguran, koliko je blizu turističkih središta, nalazi li se u mirnom naselju i imate li sve nadohvat ruke? Držite se centra grada tako da vam je sve dostupno i nadohvat ruke.

Obavezno pročitajte komentare i ocjene gostiju! Ciljajte na one komentare putnika koji su tražili slične smještajne objekte i tip odmora poput vas. Uz to, pogledajte ocjene svih elemenata smještajne jedinice. Provjerite je li čisto, legalno, sigurno, blizu grada, kakva je atmosfera, te naravno, isplati li se dati novac.

Rezervirajte na vrijeme kako bi izbjegli velike troškove te na miru prilagodili putovanje i smještaj svojim potrebama. Provjerite pravila otkazivanja obavezno. Mi u Adriatic.hr-u spremni smo na sve te nudimo posebne akcije poput last call-a, refundacije troškova goriva, kišnih dana, pa čak i troškova autoceste!

Uz to, prije putovanja ili nakon povratka s istog, upišite se na programe preporuke i Loyalty programe. Tako ćete recimo kod nas dobiti 5% popusta ako nas preporučite svom prijatelju. Za korištenje agencije, pak, možete dobiti do 5% popusta koji može porasti na čak 10% u trećoj godini poslovanja i putovanja s nama! I naravno, za kraj, nemojte nas se bojati pitati bilo što vas zanima jer smo s korisničkom podrškom na 16 jezika i live call centrom spremni uvijek odgovoriti na sva vaša pitanja i upite!


Kakav je smještaj u Hrvatskoj?


Hrvatska
kao top turistička destinacija jako brine o svom imidžu te ima jako stroge kriterije određivanja kvalitete smještaja. Prilikom dolaska u neku jedinicu, svaka od njih mora imati tamno plavu plaketu koja potvrđuje njenu legalnost te kvalitetu usluge. Najveći problem kod odabira smještaja je taj što ga ima toliko stoga je teško donijeti odluku! Jer, što god da odabrali, imat ćete osjećaj da niste uzalud potrošili novac!

Za luksuz najveće kategorije ciljajte na top destinacije kao što su Zagreb, Rovinj, Opatijaili Dubrovnik. Split i Zadar imaju ponudu za svakog tipa gosta. Istra, kao i Makarska rivijera, sa stoljetnom tradicijom turizma obuhvaća sve tipove turizma. Hvar i Pag su party destinacije, a otoci za solo putnike ali i obitelji te romantične parove.

Ono što je preko 18 milijuna turista privuklo u Hrvatsku 2017. je taj što je naša zemlja lako dostupna, sigurna i transparentna zemlja. Hrvatska je sa svojom unutrašnjošću odlično povezana i ima jednu od najmodernijih prometnih infrastruktura. U svega nekoliko sati ćete moći stići s jednog na drugi kraj zemlje neovisno koje prometno sredstvo koristili.

Uz to, Hrvatska je jako sigurna destinacija te se zbog niske stope kriminaliteta redovito svrstava u kategoriju top 20 najsigurnijih zemalja. Taxiji su jako sigurni i jeftini ako koristite njihove aplikacije, kvaliteta vode je odlična, a cijena ovisi o destinaciji iako ne biste trebali potrošiti više od 50 do maksimalno 100 eura po danu. Tome odgovara i prosječna cijena smještaja u Hrvatskoj.



Odabirom Hrvatske kao destinacije za ljetovanje 2021. godine zasigurno nećete pogriješiti

Koje su vrste smještaja dostupne u Hrvatskoj?

Apartmani



Privatni apartmani su tip smještajnih jedinica kojih je najviše u Hrvatskoj. Odličan su izbor za dobiti pravo lokalno iskustvo, upoznati destinaciju i mještane. Jeftini su, pogodni za djecu te za sve tipove gostiju. Variraju u veličini i opremljenosti što ih čini idealnim za ekonomično i bezbrižno putovanje.

Hrvati kao domaćini su jako ugodni, pričaju više jezika te su iskusni i profesionalni u svome poslu. Osim toga, toliko je bogata ponuda da veličinu, uslugu i pogodnosti možete potpuno prilagoditi svojim željama i financijskom statusu. Većina su opremljeni klimatiziranim uređajima kao i besplatnim internetom, higijenskim potrepštinama, posuđem i kućanskim aparatima.

Od onih smještenih uz plažu, posebno prilagođenih za obitelji s djecom ili solo putnike, odabirom apartmana u Hrvatskoj zasigurno nećete promašiti!

Hoteli

Hoteli
su idealni jer im ponuda varira od 2 do 5 zvjezdica, najčešće uključuju doručak i/ili večeru, sa svim pogodnostima nadohvat ruke te se nalaze u top destinacijama poput Opatije, Dubrovnika ili Rovinja.

Glavne prednosti odabira hotela su recepcija dostupna 24/7, ne morate se misliti gdje jesti, besplatni parking, shuttle prijevoz te brzo i dostupno dobivanje bilo čega što vam padne napamet. Imaju i transparentnu politiku otkazivanja, sigurni su te provjereni oblici smještaja.

Uz top uslugu te bogatstvo sadržaja, prilagođeni su svim tipovima gostiju i njihovim željama. Od hotela za obitelj, all inclusive hotela, hotela s pet zvjezdica do potpuno opremljenih turističkih naselja za potpuni mir i relaksaciju.

Luksuzne vile u Hrvatskoj

Ako želite potpuni komfor i odmor kao najveće zvijezde, onda je izbor luksuznih vila izbor za vas. Ovakav tip smještaja sve je popularniji u Hrvatskoj zbog potpune opremljenosti jedinice s pogodnostima kao što su bazen, teretana, WI-FI, klima uređaj,vanjska kuhinja te aktivnostima nadohvat ruke.

Za potpunu privatnost te uživanje u ljetnim radostima u potpunom luksuzu, smještaj vile su onda vaš top izbor ovog ljeta. Osim obitelji, idealne su za velike skupine i partijanere jer su ekonomične i odlične za organiziranje najboljih ljetnih zabava i druženja!

Od vila uz plažu, s pogledom na more, bazenom, u ruralnim sredinama ili u srcu party destinacija – vi birate jer je ponuda bogata kao i pogodnosti koji dolaze uz nju. Ugodan okoliš, intimna atmosfera i top interijer samo su jedan od razloga zašto je ovaj tip smještaja apsolutni izbor broj 1 za veliki broj gostiju iz cijelog svijeta!

Svjetionici

S više od 6000 kilometara obale, postoji jako veliki broj svjetionika u Hrvatskoj koji se iznajmljuju svakog ljeta. Mogu biti ili na kopnu te lako dostupni ili potpuno izolirani. Također, neki se iznajmljuju zasebno, a drugi kao skup manjih apartmana.

Svjetionici su hit novost u turističkoj ponudi. Poseban romantični ugođaj, mir, izolacija, bogata povijest samo su neki od razloga zašto su sve popunjeniji svakog ljeta. Nekadašnji put u svijet su tako danas postali mjesto odmora u skladu s prirodom za ljubitelje avanturizma, romantične parove ali i solo putnike željne ekološki prihvatljivog boravka.

Iako su svjetionici nekad mornarima pokazivali smjer, danas spadaju u sam vrh luksuznog smještaja gdje ćete u miru napuniti baterije, uživati u predivnom pogledu na Jadran te evocirati uspomene pradavne, zaboravljene povijesti.



Svjetionici su novost u turističkoj ponudi te su zbog ambijenta i ljepote ubrzo postali hit među putnicima

Obiteljske kuće za odmor

Kuće za odmor su, uz apartmane, najčešći izbor smještaja za putnike zbog nekoliko razloga. Odabir možete prilagoditi svojim preferencijama, financijama i vrsti odmora. One su dobar izbor za obitelji s djecom, parove, ali i velike grupe koje traže zabavu ili potpunu relaksaciju.

Danas su kuće za odmor dostupne u svakom dijelu Hrvatske te variraju cijenom te veličinom i vrstom smještaja. Tako ćete na Adriatic.hr-u pronaći bogat izbor. Od smještaja za 29€ po noći do five-star kuća s bazenom, sportskim terenima, teretanom i svim dostupnim aktivnostima, izbor je zaista bogat.

Osim toga, možete birati između kuća uz more,kuća za odmor, smještaja na plaži ili osami, u velikom gradu, na otoku ili u ruralnim sredinama za potpuni odmor. Najčešće se u blizini nalaze sve bitne lokacije poput supermarketa, restorana, povijesnih znamenitosti i ostalih aktivnosti ovisno što želite raditi ovog ljeta.

Robinzonski smještaj

Novi trend među putnicima zadnjih godina je takozvani robinzonski tip smještaja u potpunoj izolaciji koji funkcionira po eko-friendly principima. Ovakav je odmor idealan za ekološki osviještene putnike, avanturiste te romantične parove željne osame i privatnosti.

Najčešće su smješteni na uvalama i malenim otocima te su raj za nature-loverse novog doba. Trgovine su daleko pa se potrebno opskrbiti prije dolaska, nema tople vode, tuševi su vanjski, skuplja se kišnica te nema poveznica s vodovodom i električnom mrežom s obzirom na to kako je cilj ovakvog odmora potpuni suživot s prirodom.

Mogu se nalaziti na osami, u blizini pješčanih plaža, uvala te često nude i čamce u svojoj ponudi tako da možete poput predaka hvatati svoj ručak i izbrusiti neke nove vještine i znanja! Mnogi od njih se nalaze na top destinacijama kao što su otok Hvar, Brač, Dugi Otok, Pašman i još mnogo drugih!


Charteri

U kategoriju potpunog luksuznog tipa odmora spadaju charter putovanja s jedrilicom ili motornim plovilom. S obzirom na to kako Hrvatska ima najrazvedeniju obalu na Jadranu s preko 1200 otoka, zanimljivosti i zabave zasigurno neće nedostajati.

Jadran je idealna destinacija za istraživanje jer nudi mogućnosti poput podvodnog ronjenja, istraživanja špilja te bogate flore i faune koja obitava ispod morskih razina. Charter je najbolji način za upoznati Hrvatsku i proći što više destinacija uz zagarantiran mir, odmor i dobru zabavu.

Nema boljeg načina za upoznavanje obale Jadranskog mora nego uz čašu domaćeg vina, autohtone delicije te predivnu prirodnu panoramu ispred sebe koja se pruža s palube jedrilice ili motorne jahte.


Sobe i Studio-apartmani


Sobe i studio-apartmani odličan su izbor za one koji su na džeparcu za smještaj, a opet žele uživati u svim pogodnostima. Studio apartmane možete pronaći već od 13€ po noćenju, te su pogodni za solo putnike, ali i obitelji s djecom. S obzirom na uštedu, odabirom studio-apartmana moći ćete se posvetiti planiranju odmora iz snova. Tome u prilog ide i širok raspon jedinica od studio-apartmana smještenih na 500 m od plaže, u centru grada, do onih na osami, otocima, a mnogi od njih su i pet-friendly!

Sobe su smještajne jedinice idealne za one koji žele smještaj gdje će doći i ostaviti stvari, odmoriti se i pripremiti za novi dan. Osim za backpackere i solo putnike, idealne su za mlade putnike i parove željne zabave, druženja i novih poznanstava. Možete birati između soba u velikim gradovima, onima uz plažu, s klima uređajem te upotrebom kuhinje jer štednja ne mora značiti manjak luksuza, komfora i mira!




S više od 12 000 smještajnih jedinica, na Adriatic.hr-u možete birati između bogate smještajne 'data' baze te pronaći nešto za sebe ovog ljeta!

Posljednje pripreme pred odlazak na ljetovanje - sve što morate znati


Kada ste isplanirali put i rezervirali smještaj slijede posljednje pripreme za odlazak. Dobra priprema je pola posla ne kaže se bez veze. Jer sigurno ne želite razmišljati o poslu, novcu, budžetu i kako ćete ispuniti vrijeme na odmoru već jednom kad ste stigli.

Prvo razmišljajte o osnovnoj pripremi za put. Adekvatna odjeća i obuća, krema za sunčanje, kupaći kostim i ručnik za plažu su esencijalni. Želite planirati? Ponesite opremu! Ako idete s djecom, dogovorite se s njima što bi oni htjeli vidjeti ili raditi. Razmislite o tome hoćete li povesti kućnog ljubimca te kome ćete ga ostaviti ako neće s vama.

Prije odlaska provjerite ispravnost automobila, baterija, punjača, lijekova, igračaka, dokumenata te izradite kopije i pakirajte točno koliko vam treba. Provjerite cijene unaprijed, rezervirajte na vrijeme, istražite lokalne restorane te zapišite pravila ponašanja i potencijalne skrivene troškove.

Također, isključite kućanske uređaje, otkažite poštu te povjerite članu obitelju ili prijatelju obilaske obiteljske kuće. Za potpunu sigurnost, uplatite osiguranje, obavijestite obitelj i kolege gdje idete, riješite sve što imate na poslu i u kući, te za kraj isključite mobitel i laptop!

Povratak u realnost - neka odmor potraje!


Povratak s odmora obično je praćen blagom depresijom i melankolijom koje su potpuno prirodna pojava nakon što ste jedan dulji period sebi dali oduška i odmorili se. Sada slijedi proces prilagodbe. Ne kaže se bez veze kako je nakon odmora potreban još jedan odmor! Radi lakšeg povratka na staro, možda vam mogu pomoći neki od savjeta koje smo pripremili za vas.

Kad se vratite, prebacite fotografije na laptop te ih organizirajte u virtualni album. Ako nepotrebno produljite taj postupak, zaboravit ćete gdje ste bili i što ste radili. Jer potraga za imenima znamenitosti, destinacija i lokacija koje ste posjetili u kratkom vremenu za nikoga nije ugodno iskustvo. Prilikom objavljivanja označite lokaciju, agenciju i domaćina kod kojeg ste ljetovali. Osim što će njima mnogo značiti te ćete zaokružiti vaš odmor iz snova na najbolji način, isti mogu poslužiti kao preporuka svim vašim prijateljima ako se odvaže na putovanje!

Također, ako ste dio Loyalty programa, nemojte zaboraviti provjeriti korisnički račun po povratku. Sačuvajte račune, skupite dodatne bodove i popuste za iduće ljetovanje. Tako ćete moći već početi planirati novi odmor!

Ako vas je neko putovanje posebno dodirnulo ili ostavilo utjecaj za vas, nemojte dozvoliti da vas drži taj kratkotrajan osjećaj. Poduzmite akcije, osvijestite i druge oko problema koji su aktualni u potpuno udaljenim dijelovima svijeta te kroz nova znanja još bolje upoznajte samog sebe. Neka putovanje u nepoznato postane upoznavanje samog sebe!

S obzirom na to kako ste i sami poput većine birali destinaciju na temelju komentara i preporuka, onda bi bilo smisleno da sami iostavite preporuke za buduće putnike. Tako će i svi pojedinci željni odmora moći dobiti sve one informacije koje su vama pomogle u odabiru lokacije i smještaja.

Osim toga, ocijenite agenciju na Google-u ako ste proveli ljetovanje iz snova i ostavite zahvalnicu u Knjigu Gostiju kao vaš osobni pečat na jedan predivan i bezbrižan odmor!


Smještaj za sve i svakoga



Zaključno gledano, sa sigurnošću možemo reći kako odabirom Hrvatske kao iduće destinacije definitivno nećete požaliti. Hrvati kao domaćini imaju bogatog iskustva u radu s gostima, pričaju više jezika, jako su ugodni, susretljivi i rado će pomoći sa svim korisnim informacijama jer već znaju što njihovi gosti traže i žele.

Osim toga, kao top destinacija, Hrvatska obiluje bogatstvom smještaja i ponude te ćete ovog ljeta zasigurno naći nešto za sebe neovisno što tražili. Uz spomenute jedinice, valja napomenuti kako je Hrvatska prepuna kampova te je idealna autodestinacija, obiluje hostelima, marinama i nudi različite aktivnosti te raznovrsne tipove odmora!

Po tome se ne razlikuje ni Adriatic.hr koji s više od 20 godina iskustva u radu s iznajmljivačima i gostima, 12 000 smještajnih jedinica raspoređenih diljem Hrvatske u svim vrstama smještaja može osigurati da pronađete svoju "šalicu čaja". Zato ne čekajte nego počnite planirati jer je ljeto u Hrvatskoj definicija odmora u 2022. godini!




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu