Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sob
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

5 najboljih destinacija u Hrvatskoj za ljeto 2022.

Print Objavljeno: 25. 05. 18


Ljeto ostaje godišnje doba s najvećim brojem turističkih posjeta Hrvatskoj. Veliki broj sunčanih sati, nepregledne pješčane i šljunčane plaže, izrazito čisto i bistro Jadransko more, zdrava mediteranska gastronomija te šarmantna gostoljubivost Hrvata su neki od razloga zbog kojih Hrvatska svake godine oduševljava turiste.
U Hrvatskoj ima toliki broj različitih i uzbudljivih destinacija da se svake godine mogu otkrivati nove. 2022. godina je u tom pogledu počela dobro – neke su destinacije, kao što su otoci Šolta i Lošinj, ušle na utjecajne svjetske liste mjesta koja se moraju posjetiti u 2022.godini. Pročitajte koje smo, izuzev ovih destinacija, stavili na naš popis najboljih destinacija u Hrvatskoj za ljeto 2022.



1. Otok Lošinj


Našu listu 5 najboljih mjesta u Hrvatskoj za ljeto 2022. otvaramo otokom Lošinjem. Blaga morska klima, čisto more te mirisna mediteranska priroda su prepoznati kao idealno okruženje za zdravstveni turizam. Osim toga, Lošinj je idealan i za ljubitelje aktivnog odmora – na njemu se nalazi više od 280 kilometara biciklističkih i pješačkih staza.
Još jedna posebnost Lošinja je mogućnost promatranja dupina. Naime, u lošinjskom arhipelagu živi oko 200 jedinki takozvanih dobrih dupina.
Posjetite i muzej Apoksiomena u kojem se nalazi najsačuvaniji antički kip Apoksiomena, visok 192 cm ili tematski vidikovac Providenca povezan s pješačkom poučnom stazom Apsyrtides.
Nije ni čudo što se Lošinj našao na listi 11 najboljih destinacija za putovanje u 2018. godini portala Food, Wine and Travel Magazine.


2. Otok Šolta


Kao otok Lošinj, i otok Šolta je privukao pozornost inozemnim stručnjacima za putovanja. Nalazi se na prvom mjestu liste top 50 mjesta koja se moraju posjetiti 2022. godine popularnog magazina Travel + Leisure.
Šolta je, za razliku od svojih susjeda Brača i Hvara, idealna destinacija za miran ljetni odmor. Otkrivajte šoltanske uvale pješice, biciklom ili brodićem; kupajte se na čistim šljunčanim plažama; kušajte autentične šoltanske masline levantinke ružmarinov med Olintio i sve to zalijte crnim vinom Dobričić koje se radi od autentične sorte dobričić. Nautičari se mogu usidriti u ACI marini u pitoresknom mjestu Maslinica, a ljubitelji aktivnog odmora se mogu popeti na najviši vrh Šolte, Velu Stražu ili istraživati otok biciklom.

Jeste li znali?
Jedina pješčana plaža na otoku Šolti se nalazi u uvali Šipkova, nedaleko od Maslinice.


3. Otok Pag


Otok Pag je popularna ljetna destinacija, pogotovo među ljubiteljima zabave za koje je plaža Zrće u Novalji iskustvo koje se nipošto ne smije propustiti. No, Pag i za ljubitelje kupanja i aktivnog odmora čuva mnogo poslastica. Na južnoj strani otoka se može naći sasvim dovoljan broj lijepih i dobro uređenih pješčanih plaža (plaža Prosika je najveća pješčana plaža na otoku). Pejzaži otoka Paga su savršeni za bicikliranje. Ako ste ljubitelj teških staza ili volite lagane vožnje, Pag ima sve vrste biciklističkih staza za sve vrste biciklista.Što se tiče ostalih sadržaja, grad Pag je idealan za opušteni jednodnevni obilazak. Njegove srednjovjekovne i renesansne građevine će očarati ljubitelje povijesti.


4. Makarska


Iako gosti u Makarsku i okolicu najviše dolaze zbog dugih šljunčanih plaža, Makarska ima nekoliko zanimljivosti po kojima se razlikuje od ostalih popularnih destinacija na Jadranu. Jedna od njih je botanički vrt Kotišina koji se nalazi na Biokovu, iznad sela Kotišina, na nadmorskoj visini od 350 metara. Kotišina je dom više od 300 samoniklih vrsta biljaka i različitim vrstama pejzaža.

Zanimljiv je i Malakološki muzej koji se nalazi u sklopu franjevačkog samostana. Tu možete naći impresivnu zbirku s više od 3 000 morskih školjaka, od kojih su neke donesene iz egzotičnih dijelova svijeta. Posjetite i zvjezdarnicu – promatrajte noćno nebo iz teleskopa, a ako ste s djecom, odvedite ih u Astropark koji se nalazi ispred zvjezdarnice.
Naravno, odmor u Makarskoj nije potpun bez odlaska na neke od plaža ili plaže u okolnim turističkim mjestima od kojih su najpopularnije one u Baškoj Vodi, Brelima i Tučepima.


5. Otok Murter


Murter je jedan od rijetkih hrvatskih otoka povezan s kopnom. Naime, jedan dio naselja Tisno se nalazi na kopnu, a drugi na otoku i povezuje ih pokretni most. Murter pruža zanimljive sadržaje različitim vrstama turista – od avanturista, obitelji s djecom do ljubitelja elektronske glazbe. Naime, na Murteru se, pogotovo ljeti, održava više festivala elektroničke glazbe kao što su Soundwave, Love International, Suncebeat i Defected.

Ipak, Murter ima dovoljno sadržaja i za obitelji s djecom - prostrane pješčane i šljunčane plaže sa sadržajem za djecu kao što su popularne plaže Slanice, Luke i Podvrške.
Osim toga, Murter je savršena polazna točka za jednodnevni izlet u Nacionalni Park Kornati. Posjetite i istražite NP Kornati biciklom ili pješice. Naime, na području parka ima čak osam označenih planinarskih staza. Od pješačenja se odmorite u nekom od restorana ili konoba na području Parka.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu