Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Sob
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Kako odabrati najbolje i najpovoljnije Last Minute putovanje?

Print Objavljeno: 19. 08. 21

Svaka osoba na svijetu na jedinstven način pristupa rješavanju problema i prioritiziranju istih kao i ostvarivanju svojih želja i ciljeva. Slična je stvar i s planiranjem putovanja te ljetnog odmora. Dok jedni sa završetkom putovanja počnu planirati novi, mnogi spadaju u onu skupinu koji nastoje isplanirati putovanje u posljednji trenutak.

No, planiranje Last Minute putovanja ne mora nužno biti impulzivno, stresno i prije svega preskupo iskustvo. Najčešći uzrok takvog tipa putovanja je stresna svakodnevnica, posao, obiteljske obveze i ostali izazovi koje rješavamo svakodnevno u hodu, dok nam se ljetovanje čini kao nešto jako daleko. Zbog toga se mnogima zna dogoditi situacija da tjedan dana prije početka godišnjeg odmora nemate uopće ideju kamo bi išli ni što bi radili.

Ponekad je Last Minute putovanje rezultat neočekivanih okolnosti poput otkazivanja u posljednji trenutak zbog čega se preporučuje uplata putnog osiguranja radi izbjegavanja potencijalnih nesuglasica ili neugodnosti.

Iako planirate u posljednji trenutak te ne možete biti izbirljivi u odabiru, to ne mora značiti kako nema kvalitetne ponude Last Minute smještaja. Samo se potrebno informirati i dobro istražiti sve opcije te nakon odabira jedne usuglasiti i sve ostale elemente odmora poput putovanja, aktivnosti, gastronomske ponude, znamenitosti za posjetiti i slično. Osim toga, može se unatoč smanjenoj ponudi pronaći neka od jedinica dostupna na top lokacijama po niskim cijenama i akcijskim popustima. Sve što vam je potrebno je slijediti naše savjete i upute kako bi vam se to i ostvarilo!

Last-minute putovanje do destinacije

Prva stavka oko koje biste morali voditi računa je kako stići do same destinacije. Najviše se novca može uštedjeti pretraživanjem i pravilnim odabirom jeftinih aviolinija. Cijena karata varira o ponudi i potražnji, odabiru destinacije te tajmingu koji je ključan.

Ako planirate ići avionom, prva stavka koju preporučamo je bookiranje leta u terminima za koje nema velike potražnje. Zato potražite kasnonoćne ili ranojutarnje termine, putujte sredinom tjedna i uštedite novac. Idealno vrijeme za rezerviranje je 20-tak dana prije putovanja kada je otvoren „prozor” za jeftine ponude. Sve unutar toga znači i ponovni rast cijena.

Također, nemojte odmah uzeti prvo što vam dođe pod ruku. Provjerite niskotarifne kompanije, ali i posebne ponude nacionalnih avioprijevoznika koji znaju sniziti cijene radi popunjenja kapaciteta.

Osim toga, provjerite opcije s presjedanjem gdje možete uštedjeti uz malu žrtvu komforta. Također, provjerite isplati li vam se odmah uzimati povratnu kartu. Ako je ista u terminima koji vam ne odgovara ili je preskupa, onda radije uzmite kartu u jednom smjeru te bookirajte let drugim avioprijevoznikom za povratak.

Nemojte zaboraviti napraviti posebnu avio karticu ako volite putovati s jednom kompanijom, skupljajte bodove te pratite akcije koje su najveće dan do dva dana prije početka leta. Također, ako je to moguće, izbjegavajte putovanja petkom navečer i ponedjeljkom kada putuje business klasa.

Pratite društvene mreže, službene kanale komuniciranja i oglašavanja, preplatite se na Loyalti programe, pratite akcijske cijene, skinite aplikacije i različite platforme koje će za vas odraditi „većinu posla”.


Fleksibilnost i kreativnost su ključ ekonomičnog putovanja iz snova


Posljednjih se godina, baš kao i ove sezone, preporučuje putovanje u lako dostupne i prometno premrežene destinacije. Jedna od njih je i Hrvatska koja je sa stotinama svakodnevnih linija odlično povezana s ostatkom svijeta te nudi bogatu ponudu prilagođenu različitim vrstama putnika.

S druge pak strane, međunarodna putovanja nisu nikad bila jeftinija i dostupnija nego što su u ovoj godini te je ukidanjem viza za američke turiste ostvaren još jedan značajan korak u povezivanju Hrvatske sa stotinama tisuća prekooceanskih putnika. Također, kasno ljeto i rana jesen idealno su vrijeme za upoznavanje Hrvatske van velikih gužvi i visokih sezonskih cijena.

Jedna od najbitnijih stavki svakog Last Minute putovanja je fleksibilnost. Nemojte biti kruti i očekivati do zadnjeg detalja isplaniran plan putovanja koji će biti isključivo prilagođen vama. Ipak, putujete u posljednji trenutak stoga nemojte biti u tjesnacu s vremenom nego put planirajte na način da uzmete više faktora u obzir kao što su kašnjenje ili otkazivanje letova. Stoga, budite kreativni u planiranju putovanja i uvijek imajte na umu kako sve potražujete u posljednji trenutak zbog čega morate maksimalno iskoristiti ono što je ispred vas!



Prijevoz je obično najskuplja stavka svakog putovanja oko koje se mogu ostvariti i najznačajnije uštede


Alternativni transport – brod, vlak ili automobil kao jeftine Last-Minute opcije!

Uz avio-linije, razmišljajte i o alternativnim metodama prijevoza i javnom gradskom prijevozu u destinaciji. Osim uštede novca, putovanje brodom, vlakom ili automobilom može biti memorabilno iskustvo te način besplatnog upoznavanja niza različitih destinacija i lokacija kroz koje budete prolazili.

Tada se možete malo odmoriti i posvetiti planiranju odmora jer su većina prometnih sredstava opremljena sa svim što vam treba za ugodno putovanje poput WI-Fi-ja, utičnica, sanitarnog prostora, dok negdje dobijete i vodu, sendvič ili kavu. Možda ćete morati malo žrtvovati udobnost, no to je mala cijena za platiti u usporedbi s novim iskustvima, potencijalnim prijateljstvima i znanjima koje ćete upiti po putu.

S druge strane, valja napomenuti kako Hrvatska ima jednu od najmodernijih prometnih mreža u cijeloj Europi, dok je putovanje vlakom kroz Hrvatsku i „Stari kontinent” pravo avanturističko iskustvo u kojem možete upoznati skrivene kutke kulturološki bogate i heterogene Europe!

Za uštedu novca ali i izbjegavanje nepotrebnog stresa, iznajmite Rent-a-car odmah nakon bookiranja leta koji vas može dočekati već na aerodromu! Osim toga, rentajte opcije van grada ili na manjim aerodromima ili pak isprobajte opcije podjele vozila poput BlaBla cara gdje ćete možda i steći neka nova prijateljstva!

Jedna od dobrih opcija koju možete isprobati je i skidanje aplikacija ne bi li vas mogle obaviještavati o cijenama aviona, vlakova ili brodova kako uvijek unaprijed znali kada će doći najbolja ponuda!

Za kraj, usporedite cijene svih vrsta transporta i odaberite onaj gdje možete proći jeftino, no opet stići na vrijeme za sve aktivnosti i kvalitetan odmor. Neka vam na umu bude samo kako stići od točke A do točke B te ušteda novca!


Kako odabrati Last-Minute destinaciju?

Pronalazak dobrih Last Minute ponuda prijevoza će definitivno odrediti gdje planirate ići. Imajte na umu kako je mala mogućnost imati odmor sa svim uključenim aktivnostima koje ste zamislili. Zato, budite fleksibilni i otvoreni za nova i neočekivana iskustva!

Prvo što morate znati je da su neke destinacije skuplje ili jeftinije ovisno o vremenu putovanja. Tako ćete zasigurno „uhvatiti” bolju ponudu za posjet Zagrebu preko vikenda s obzirom kako većina domaćih gostiju i business putnika odlazi vikendom kući ili na kratke izlete. S druge strane, posjet top destinacijama poput Dubrovnika, Hvara ili Raba je dostupniji i jeftiniji preko tjedna nego vikendom, a uz to ćete i izbjeći nepotrebne gužve.

A upravo je ova godina prava prilika za posjet hit destinacijama poput Dubrovnika, Hvara, Paga, Raba ili Splita kada se očekuje i manji priljev ljudi. Osim što možete u miru uživati u ljepotama koje ste do sada gledali preko ekrana, moći ćete pronaći i vrhunske ponude za smještaj, obilazak najvećih atrakcija i znamenitosti te povoljne opcije za putovanje. Ciljajte na destinacije sa zelene i narančaste liste bez uključene karantene te destinacije s pristupačnim cijenama i bogatom ponudom.

I za kraj, nemojte previše podizati ljestvicu i imati nerealna očekivanja. Odabir Last Minute putovanja podrazumijeva fleksibilnost i opuštenost. Zato se nemojte ljutiti niti dozvoliti da vam putovanje pokvari činjenica što nećete biti u mogućnosti obići i posjetiti sve što ste željeli.


Odabir Last-Minute destinacije prilagodite dostupnoj ponudi i budite otvorenog uma za kvalitetan odmor

Aktivnosti u destinaciji – kako u posljednji trenutak sve organizirati?


Prilikom planiranja aktivnosti, zapišite što više stvari koje bi voljeli napraviti i započnite sastavljati svoj kalendar. No, opet, budite fleksibilni i otvorenog uma. Kako bi prošli što jeftinije, planirajte i bookirajte aktivnosti 2 tjedna prije putovanja te se fokusirajte na ono što vam je dostupno i moguće, a ne samo što biste željeli raditi.

Iako je Last Minute planiranje aktivnosti težak zadatak, ispitajte mogućnost jeftinih privatnih tura u vremenu kada nema gužvi, posjetite manje poznate lokacije, uzmite više grupnih tura kod jedne agencije, a za dodatne informacije pitajte lokalce za pomoć koji će znati mnogo više od onoga što piše u brošurama!

Osim toga, provjerite i opcije besplatnih walking tura te provjerite društvene mreže, aplikacije i lokalne turističke zajednice za niske cijene i besplatne sightseeing ture. Isto možete napraviti i s hranom. Pročitajte komentare, reviewove, vodiče, pitajte lokalce, koristite aplikacije, idite rano na večeru, pitajte i samo osoblje za savjet jer oni obično znaju dobra mjesta za pojesti jeftino i ukusno.


Last Minute smještaj – ključ svakog uspješnog putovanja i odmora!


Nakon što ste uspješno riješili veliki dio posla, vrijeme je za ono što je najteže, a to je odabir smještaja. Kao što smo već naveli, izbor smještaja mora biti povezan za svim ostalim elementima za odmor koji je u tom trenutku moguć. Nemojte odmah pasti na prvu ponudu, usporedite cijene, čitajte preporuke, pripazite na one koji podižu cijene u srcu sezone te se zapitajte je li vikend idealan za odlazak na ljetovanje ili izlet.

Zato dobro istažite ponudu, ako je potrebno skinite aplikaciju ili kontaktirajte putničku agenciju gdje rade profesionalci koji će vam pomoći pronaći nešto po vašem ukusu. Možda otkrijete i neke dodatne popuste koji su često kumulativni te si pronađete pouzdanog partnera za planiranje odmora i u budućnosti!

Prije svega, birajte odmor s obzirom na dostupnost jedinica u cjelokupnoj ponudi. Iako nije vrijeme za izbirljivost, to opet ne znači kako nećete imati priliku pronaći za sebe top destinaciju po povoljnim uvjetima. Ali, nemojte se iznenaditi visokih cijena s obzirom kako rezervirate u zadnji tren, dok su troškovi održavanja u turizmu porasli kao i čitav sustav putovanja i odmora. Tome smo doskočili u Adriatic.hr-u te vam posebnom ponudom snižavamo cijene uz zadržavanje istih, čak i u srcu sezone!

Iako vas rezervacije u vrhuncu sezone mogu stajati pravo malo bogatstvo, sam odabir Last Minute putovanja ima i svojih pozitivnih strana. Naime, nalazite se u dobroj pregovaračkoj poziciji u odnosu na iznajmljivače koji će u većini slučajeva biti voljni sniziti cijenu ne bi li popunili rupu i ostvarili rezervaciju za tih nekoliko dana. Stoga, cjenkajte se jer je dozvoljeno i legalno. Uostalom, nemate što za izgubiti!


Zatražite pomoć agencije za pronalazak top Last Minute smještaja

Slična je situacija i s Last Minute ponudom hotela koji spuštaju cijene u posljednji trenutak što je idealno za jednu do dvije noći. Zbog toga ciljajte na izbor što više različitih smještajnih jedinica, lagano se pakirajte kako bi bili mobilni te pokušajte ostvariti direktan kontakt kako bi pokušali dogovoriti potencijalno niže cijene.

Kako bi uhvatili najbolje ponude, ono što možete napraviti je pratiti putničke agencije i turističke djelatnike na društvenim mrežama kao prvom kanalu komuniciranja. Preplatite se na newslettere, pratite blogove i brošure, pročitajte vodiče, skinite e-bookove, promotivne materijale ne bi li bolje upoznali destinaciju i putničku agenciju. Ako postoji mogućnost, potražite vouchere, poklon-bonove, nagradne igre i kupone s popustima za maksimalnu uštedu!

Također, računajte na otkazivanja što je česta stvar, pogotovo zbog politike besplatnog otkazivanja stoga povremeno provjeravajte stranice agencije jer nikad ne znate na što ćete naletjeti. Za svaki slučaj uplatite i osiguranje za putovanje kako bi bili mirni u slučaju ozljede, hitnih slučajeva, bolesti, gubitka prtljage ili drugih zdravstvenih razloga.

Na kraju, ako Vam je sve navedeno malo prenaporno, uvijek se možete javiti agenciji i prepustiti stvar u ruke profesionalcima. Njihov je zadatak pomoći vam doći do odmora iz snova, upozoriti vas na potencijalno skrivene troškove i pravila ponašanja te osigurati vam mjesto u elitnom klubu njihove organizacije s posebnim popustima za preporuku, lojalnost te mnoge druge pogodnosti.




Uz pravo bogatstvo ponude i mogućnosti, možete lako pronaći ekonomičan i pristupačan smještaj

Za bezbrižan odmor u jednom kliku - All-inclusive smještaj

Ako ste jedna od onih osoba koja bi voljela imati sve pogodnosti nadohvat ruke te odmor ispunjen različitim sadržajima, onda obavezno provjerite Last Minute All-inclusive pakete. Prilikom odabira, dobro istražite što točno nude, o čemu je riječ, isplati li se dati toliko novca, usporedite cijene i pokušajte se cijenkati. Nekad zna biti veliki rizik koji se itekako može isplatiti!

Pokušajte naći opciju s ponudom cjelokupnog aranžmana po pristupačnim cijenama kako bi u nekoliko klikova i s jednim mailom ostvarili ljetovanje po želji. Tako u Adriatic.hr-u možete pronaći Last Minute smještaj s visokim popustima, akcijsko niskim cijenama, skinuti naše e-bookove te brzo i besplatno doznati sve što morate znati o Hrvatskoj na jednom mjestu!

Nemojte zaboraviti provjeriti opcije charter jedinica i jedrilica s odličnom Last Minute ponudom gdje imate ekskluzivnu priliku doživjeti Jadran ili neku drugu top ljetnu destinaciju uz pogled s palube koji će vas podsjećati na prizore iz najpoznatijih filmova po niskoj cijeni što vam se činilo nemogućom misijom prilikom odabira vašeg ljetnog odmora.

Što se pak tiče cruising putovanja, cijene imaju tendenciju pada kako se bliži vrijeme otplovljavanja za razliku od aviolinija. Zato ciljajte na post-sezonu, pratite popuste i ponudu te ako imate izbora, ciljajte na izbor mjesta koji će biti pristupačan cijenom, ali i mogućnostima koji njime ostvarujete.


Odabirom charter putovanja možete s palube plovila otkriti sve neistažene ljepote Jadrana te više od 1200 otoka, otočića, grebena i hridi u njegovom arhipelagu

Last-Minute smještaj je novi hit u turizmu!

Ukupno gledano, Last Minute putovanja nisu isključivo za one koji su „kampanjci” ili prokrastinatori. U novonastalim okolnostima kojima se prilagodio i turizam, Last Minute putovanja će možda i postati dominantna vrsta turizma jer će putnici s obzirom na situaciju, čekati do posljednjeg trenutka kako ne bi ostali bez novca i odmora.

Zato se ne morate brinuti ako se još niste odlučili gdje bi i što bi jer je ponuda zaista bogata. Samo na Adriatic.hr-u možete pronaći smještaj diljem obale i unutrašnjosti i to različitih kategorija. Stoga je potpuno krivo razmišljanje kako bookiranje u posljednji trenutak automatski znači odabir onoga što je preostalo.

Apartmani, kuće, luksuzne vile, charteri, sobepa sve do robinzonskog turizma samo su dio bogate ponude i niskih cijena te akcijskih popusta. Plaža, party, obiteljski odmor, unutrašnjost ili u srcu top turističkih destinacija? Izbor je uistinu bogat.

S druge strane, ono što je već u više navrata istaknuto je kako morate biti fleksiblni i otvorenog uma. Razmišljajte o destinacijama te se prilagodite datumu dolaska i povratka. Sve ostalo prilagodite ponudi ispred sebe te imajte na umu elemente koji čine kvalitetan odmor. Jer nema smisla odabrati hotel, ako nemate mogućnost dolaska i sve aktivnosti su prebukirane.

Pametnim odabirom i dobrom pripremom bez panike i stresa možete ostvariti odmor iz snova unatoč smanjenim mogućnostima te nedostatku vremena. Pripremite se, pročitajte komentare i reviewove, ne padajte odmah na prvu ponudu, dobro provjerite sve što je dostupno, skinite aplikacije i različite platforme te procjenite kada bi bio pravi trenutak za bookiranje.

Zato bez stresa krenite u potragu jer je Jadran jednako predivan i u rujnu. Vi se samo spakirajte, a mi ćemo se pobrinuti za bezbrižan i idealan odmor u Lijepoj Našoj!





Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu