Potreben je novi spletni brskalnik

Vaš brskalnik ne podpira inovacije, katere smo uvedli! Priporočamo, da posodobite obstoječi ali uporabljate nekateri drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Backpacking Hrvatska | 8 smještaja za svakog avanturista

Print Objavljeno: 31. 05. 19

"Backpacking" je jedan od zanimljivijih načina putovanja jer omogućuje da posjetite više zemalja a da ne morate potrošiti puno novca. Sve rute i rasporede koje bi vam inače odredila agencija, kod backpackinga ne postoje. Sve što vas zanima vezano uz zemlju u koju putujete istražujete sami. Osim zbog činjenice da je jeftinije, većina mladih se odlučuju na ovakav tip putovanja jer im pruža slobodu, izazov i potpuno nov način za upoznavanje zemlje u koju putuju. Treba odmah napomenuti da ćete ovom vrstom putovanja ponekad morati uštedjeti više na nekim stvarima na koje ste navikli tako što ćete morati kupovati jeftinije namirnice, kuhati obroke, voziti se javnim prijevozom a ponekad i stopirati. Također mnogi backpackeri snalaze se na različite načine za smještaj, a najčešće odlaze u povoljne hostele. Ako želite iskusiti backpack avanturu u Hrvatskoj a pritom tražite veću dozu komfora, na pravom ste mjestu. Naime, odlučili smo sastaviti listu od 8 studio apartmana idealnih za svakog backpacker turista u kojima ćete moći odmoriti od dugog putovanja a da pritom ne ugrozite vaš budžet.


Korčula

Pogled s terase na uvalu Rasohatica

Ako želite iskusiti pravu "backpack" avanturu pokušajte provesti nekoliko dana odmora u stilu Robinson Crusoea. Pravo mjesto za takav odmor je uvala Rasohatica na Korčuli poznata po kristalno čistom moru, ali i kao savršena lokacija za miran odmor. Studio idealan za dvije osobe udaljen je samo 30 metara od mora. Uz malu kuhinju, spavaću sobu i kupaonicu, posebno će vas oduševiti lijepa terasa s koje se pruža jedinstven pogled. Uvala Rasohatica udaljena je 9 km od centra Korčule, a najbrži način da dođete do tamo je taksi prijevoz.

Podaca

Pogled na poluotok Pelješac i otok Hvar

Makarska rivijera može poslužiti kao odlično mjesto za uzeti predah od dugog putovanja, i to ne samo zbog beskrajnih plaža po kojima je toliko poznata. Budući da je smještena uz Park prirode Biokovo vaš raspored ćete uz kupanje moći upotpuniti aktivnostima kao što su vožnja biciklom ili šetnja Biokovom, ali i razgledavanjem poznatih znamenitosti. Na Makarskoj rivijeri su tijekom ljetne sezone česte gužve i mnogi traže mirnija mjesta za odmor. Ako ste jedan od onih koji bi htjeli doživjeti najbolje od destinacije, a da izbjegnete gužve ovaj studio u malom mjestu Podaca biti će pravo mjesto za vas. Uz predivan pogled na more koji se pruža s terase ovaj studio je idealan jer se svi dodatni sadržaji poput trgovine, restorana, turističkih informacija, i ambulante nalaze u neposrednoj blizini.

Lokva Rogoznica, Omiš

U blizini studija nalazi se i šljunčana plaža

Jedno od obilježja backpacker turizma je i racionalno trošenje budžeta. Mnogi putnici tako štede na hrani, prijevozu, a neki i na smještaju smatrajući kako će za bolje uređene objekte morati potrošiti više novaca. To ne mora nužno biti tako. Najbolji primjeri je i ova soba smještena u kući u Lokvi Rogoznici (Omiška rivijera). Lokva Rogoznica je pogodno mjesto ako se želite zadržati više od jednog dana. Možete otići na jednodnevne izlete u Split ili Omiš, a Makarska rivijera se također nalazi u neposrednoj blizini. Najbolje od svega jest da se plaža nalazi ispred kuće u kojoj je ova soba smještena.

Flengi, Poreč

Gosti na raspolaganju imaju prostran vrt i veliki roštilj

Najveći poluotok u Hrvatskoj je prava hedonistička utopija koja malo koga ostavlja ravnodušnim. Mnogi se zbog toga često i rado vraćaju u Istru. Ako želite iskusiti čari Istre a pritom ne opteretiti svoj budžet za putovanje razmislite u odsjedanju u ovom studiju u mjestu Flengi nedaleko od grada Poreča. Lijepo dvorište kuće u kojoj se studio nalazi prostire se na čak 1000 m2. Ako ćete sami pripremati svoje obroke, na terasi ćete na raspolaganju imati i roštilj. Ako tražite potpuno nova iskustva predlažemo vam da istražite nekih od najboljih istarskih vina.

Pula

Osim u udobnosti malog studija možete uživati i u bazenu na zajedničkoj terasi

Unatoč tome što morate biti pažljivi s dnevnim izdacima to ne znači da ne možete uživati u ugodnom smještaju s bazenom. Studio idealan za 3 osobe nalazi se u velikoj kući u Puli. Studio sadrži blagovaonicu, spavaću sobu te mali dnevni boravak s kuhinjom. Osim kuhinje za pripremanje hrane moći ćete koristiti i roštilj koji se nalazi na terasi. Centar grada je udaljen oko 2 i pol kilometra.


Opatija

Studio u Opatiji je idealan ako putujete s više prijatelja

Jeste li krenuli u backpack avanturu s prijateljima? Sigurno bi vam bilo potrebno mjesto u kojem možete provesti ugodno vrijeme ali opet imati i određenu dozu komfora i privatnosti. Sve to pruža vam ovaj pet- friendly studio od 25 m2 koji je opremljen s 3 ležaja. Ugodnu ljetnu večer s prijateljima moći ćete provesti na prostranoj terasi s koje se pruža pogled na more. Studio je smješten na povoljnoj lokaciji u Opatiji. Plaža, turističke informacije, bankomat i mjenjačnica nalaze se na oko kilometar i pol udaljenosti od smještaja, do njih možete ići pješice što će vam u konačnici omogućiti uštedu na prijevoz. Jedino gdje ćete morati koristiti prijevoz je do centra Opatije koja je udaljena 6 km, no do nje možete ići gradskim autobusom koji je dosta jeftiniji od taksija.

Otok Lastovo

Studio na Lastovu je idealno mjesto za odmor turistima koji preferiraju aktivan odmor

Posljednjih godina Hrvatska je postala zanimljiva backpacking destinacija upravo zbog velikog broja nacionalnih parkova i parkova prirode koji nude brojne mogućnosti ljubiteljima aktivnog putovanja. Mjesto koje će odgovoriti na svaki zahtjev aktivnih turista je otok Lastovo čiji je Park prirode zbog mistične ljepote jedan od najzanimljivijih zaštićenih područja u Hrvatskoj. Polazišnu točku za istraživanje ovog otoka u južnom dijelu Hrvatske možete pronaći u studiju pogodnom za dvije osobe. Plaža se nalazi ispred studija, a u blizini ćete pronaći i trgovinu i restoran. Centar je od studija udaljen oko 11 kilometara.

Otok Ugljan

Terasa retro izgleda odlično je mjesto za bijeg od velikih vrućina

Ako vam je potreban odmor od cjelodnevnog pješačenja i razgledavanja, mir i osvježenje ćete pronaći u ovom šarmantnom vrtu uređenom u retro stilu. Vrt je na raspolaganju gostima koji odsjednu u studiju koji se nalazi u kući koja je udaljena od plaže samo 70 metara. Ugljan je odlična početna točka za avanturiste koji žele istražiti krajolik pješačenjem ili biciklom kroz lijepo uređene staze koje vode i do mnogih panoramskih vidika. Prva trgovina i restoran nalaze se na kilometar i pol udaljenosti od studija. U slučaju da vam zatreba ljekarna imajte na umu da ćete morati otići 9 km južnije do mjesta Preko. Vrijedi istaknuti da je studio pet-friendly.




Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu ker:

  • dobite ekskluzivne ponudbe
  • prvi izvedite za naše akcije
  • prvi uživajte v naših ugodnostih

Te spletne strani uporabljajo piškotke v cilju zagotavljanja zadovoljstva kupcev in funkcionalnosti. Hkrati se piškotki uporabljajo tudi za Vam prilagojeno oglaševanje na naši strani ter tudi na zanesljivih partnerskih straneh. Več o piškotkih in o tem, kako jih uporabljamo, preberite tukaj . S klikom na gumb 'V redu' se strinjate z uporabo vseh piškotkov.

Vredu